3000 rukovoditelja prodavnica iz JYSKa pomoći će pri zapošljavanju 2000 budućih kolega

Press release -

JYSK je krenuo u najveću globalnu kampanju kojom zapošljava nove rukovoditelje prodavnica.

U februaru 2021. JYSK je dostigao cilj od 3000 prodavnica širom svijeta. Kako bi to proslavio i nastavio ostvarivati put ka novom cilju od 5000 prodavnica, kreće u dosad najveću kampanju za zapošljavanje.

I u BiH JYSK traži nove kolege u kojoj trenutno posluje sa 25 prodavnica, a u narednih godinu dana je u planu otvaranje još 4 nove.

Kampanja će se komunicirati interno i eksterno putem medijskih kanala kao što su LinkedIn, Facebook, Instagram i YouTube sa oglasima, video zapisima i kvizom, a sve pod sloganom „Želite li se pridružiti našem timu od 3000 rukovoditelja/ica prodavnica?“

Rukovoditelji prodavnica su ponosni na to što su učestvovali u kampanji, a na pitanje šta bi poručili novim budućim kolegama, Lejla Polić, rukovoditeljica prodavnice iz Sarajeva je poručila „Donesi predanost, čekaju te mogućnosti! I to je u JYSKu zaista tako. Trud se prepoznaje i nagrađuje i moj put u JYSKu je jedan od takvih primjera.“

Veliko istraživanje sprovedeno među rukovoditeljima prodavnica

Ko su najbolji primjeri na koje treba da se ugledate ako razmišljate o promjeni posla ili novoj poziciji? Naravno, oni koje već rade na sličnim poslovima, u vama poželjnoj kompaniji i koji su uspješni u svom poslu.

Upravo odgovore na takva pitanja, dalo je međunarodno istraživanje sprovedeno krajem 2020. god. među 3000 rukovoditelja JYSK prodavnica, koje je poslužilo kao podloga za osmišljavanje koncepta kampanje. U BiH je u istraživanju učestvovalo 19 rukovoditelja prodavnica koji već upravljaju svojim timom. Ovo jedinstveno istraživanje pomoglo je JYSKu da sazna još više o tome koje se osobine i hobiji podudaraju sa osobinama tipičnog rukovoditelja prodavnice u JYSKu kako bi privukli najbolje kandidate koji će se pridružiti velikoj JYSK porodici u ostvarivanju novog plana ekspanzije od 5000 prodavnica.

„Rezultati sprovedenog istraživanja naučili su nas nešto novo o rukovoditeljima prodavnica, njihovim hobijima i interesima te postavili čvrste temelje za kampanju koja će, vjerujem, privući mnogo kvalitetnih kandidata i novih kolega.“ izjavila je Jadranka Čulo Petrovčić, Rukovoditeljica ljudskih potencijala u JYSKu Slovenija, Hrvatska, BiH i Srbija.

Neke od zanimljivosti o rukovoditeljima prodavnica u JYSKu:

• Prirodan vođa je, vođen rezultatima, pozitivan, odlučan, uvjerljiv i spreman na rizik.
  • Rukovoditelj/ica prodavnice u JYSKu u prosjeku ima 29 godina i 14 godina obrazovanja.
  • 90% rukovoditelja/ica održava kondiciju i živi aktivno.
  • 86% rukovoditelja/ica je zainteresovano za kuhanje.
  • 63% svih rukovoditelja/ica prodavnica u JYSKu ima partnera sa kojim živi u zajedničkom domaćinstvu.
  • 93% rukovoditelja zanima uređenje interijera

JYSK je međunarodni lanac prodavnica sa skandinavskim korijenima koje prodaju sve za dom. Prva prodavnica je otvorena u Danskoj 1979.godine, a danas JYSK ima preko 3,000 prodavnica i 26,500 zaposlenika u 51 državi. U Njemačkoj  prodavnice se zovu Dänisches Bettenlager - u ostatku svijeta JYSK. JYSK je u vlasništvu obitelji danskog trgovca Larsa Larsena, koja posjeduje nekoliko kompanija sa ukupnim godišnjim prometom od 4,8 milijardi EUR. JYSKov promet iznosi 4,1 milijarde EUR.

O JYSK-u

JYSK je međunarodni lanac prodavnica sa skandinavskim korijenima koji prodaje sve za uređenje doma i vrta.
Sa više od 3.400 trgovina i webshopova u 48 zemalja, JYSK uvijek ima dostupnu izvrsnu ponudu i kompetentnu uslugu, bez obzira na kanal kupovine.
Osnivač Lars Larsen otvorio je svoju prvu prodavnicu u Danskoj 1979. Danas JYSK zapošljava 31.000 kolega.
Dio je obiteljske grupacije Lars Larsen s koja je u financijskoj godini 2021/22. ostvarila promet od 5,9 milijardi eura dok je JYSKov promet u financijskoj godini 2022./23. iznosio 5.2 milijarde eura.