JYSK zavádza skrátený pracovný čas

Tlačová správa -

JYSK zavádza skrátený pracovný čas

Firma zlepšuje podmienky zamestnancov – menej odpracovaných hodín za rovnakú mzdu. Nový model posilní takzvaný work-life balance – rovnováhu medzi pracovným a súkromným životom.

V rámci neustálej snahy o zlepšenie pracovných podmienok zavádza JYSK Slovensko skrátenie pracovného úväzku pre všetkých zamestnancov na hlavný pracovný pomer na 37,5 hodiny týždenne – tzn. menej odpracovaných hodín pri zachovaní plnej mzdy. Tento krok je odpoveďou na rastúci dopyt po rovnováhe medzi pracovným a súkromným životom.

Menej hodín, rovnaká mzda

Od 1. septembra 2024 zamestnanci spoločnosti JYSK Slovensko odpracujú menej hodín, a to bez zníženia svojich príjmov. Konkrétne ide o úsporu 2,5 hodiny týždenne, čím zamestnanci získajú ročne až 2 týždne voľna navyše. Tento krok predstavuje významný benefit z hľadiska osobného a pracovného života.

Skrátenie pracovného času so zachovaním plnej mzdy vedie k zvýšeniu priemernej hodinovej mzdy zamestnancov, čo má pozitívny dopad aj na ďalšie finančné benefity. Napríklad sa zvýši priemerná mzda používaná na výpočet náhrady za dovolenku.

Jednou z najväčších výhod tohto kroku je skutočnosť, že zamestnanci budú tráviť menej času v práci, čo im umožní viac sa venovať svojim rodinám, koníčkom či osobným záujmom. Tento model prispieva k budovaniu rovnováhy medzi pracovným a súkromným životom (work-life balance), ktorý je v medzinárodných firmách čoraz viac dopytovaný.

Motivácia a odmena

Zavedenie skráteného pracovného času pri plnej mzde je výrazným krokom k zlepšeniu pracovných podmienok súčasných zamestnancov, ktorí záujem o túto zmenu vyjadrili v tohtoročnom prieskume spokojnosti zamestnancov. Zároveň je tento prístup atraktívny aj pre potenciálnych nových kolegov.

„Skrátenie pracovného času pri plnom plate je našou odpoveďou na výzvy pracovného trhu a dôkazom, že starostlivosť o zamestnancov je pre nás prioritou,“ hovorí Roman Orviský, obchodný riaditeľ spoločnosti JYSK Slovensko.

JYSK týmto ukazuje, že vie nielen prilákať nových pracovníkov, ale aj motivovať a odmeniť tých súčasných za ich lojalitu a výkon.

„Sme presvedčení, že spokojný zamestnanec znamená úspešnú firmu, a preto investujeme do inovácií v pracovných podmienkach, ktoré zlepšia nielen život našich pracovníkov, ale aj celkový výkon a výsledky našej firmy,“ dodal Roman Orviský.

Categories

Spoločnosť JYSK je medzinárodná sieť predajní so škandinávskymi koreňmi, ktorá predáva všetko pre domácnosť a záhradu.

S viac ako 3 400 predajňami a e-shopmi v 48 krajinách je JYSK vždy nablízku so skvelou ponukou a kvalifikovanými službami, nech už sa zákazníci rozhodnú nakupovať akokoľvek.

Prvý obchod otvoril zakladateľ Lars Larsen v Dánsku v roku 1979. Dnes má JYSK 30 000 zamestnancov.

JYSK je súčasťou rodinnej spoločnosti Lars Larsen Group s celkovým obratom 5,9 miliardy eur vo finančnom roku 2021/22. Obrat spoločnosti JYSK za finančný rok 2022/23 činí 5,2 miliardy eur.

Zuzana Rafajlovič

Kontakt pre médiá Communications Manager +420 724 405 262