JYSK obeležava Evropski mesec različitosti

Press release -

JYSK obeležava Evropski mesec različitosti

JYSK, svetski maloprodajni lanac nameštaja, ovog maja obeležava Evropski mesec različitosti. Inkluzivnost je glavna tema nove JYSKove kampanje koji kroz priče i lična iskustva svojih zaposlenih, promoviše važnost uvažavanja različitosti, kako na radnom mestu tako i u društvu u celini.

"Zajedno gradimo inkluzivnije društvo."

Tokom maja ova kampanja će se promovisati na JYSKovim društvenim mrežama u zemljama Evrope, a JYSKovi zaposleni iz različitih zemalja predstaviće šta sve JYSK čini mestom u kojem se osećaju dobro i prihvaćeno.

JYSK će Evropski mesec različitosti 2024. podržati inkluzivnim videom, koji će biti promovisan putem društvenih mreža.

U najnovijoj anketi o zadovoljstvu zaposlenih, koju je JYSK sproveo u januaru 2024., zaposleni širom Srbije su mogućnost da budu svoji na poslu ocenili sa 84 od ukupno 100 bodova, dok su tvrdnju da JYSK svim svojim zaposlenima pruža jednake prilike ocenili sa visoka 91 boda.

Upravo je ovo glavna poruka Evropskog meseca različitosti 2024., koji JYSK ove godine aktivno podržava kako bi istaknuo važnost inkluzivne i podsticajne radne sredine.

"Sa gotovo 400 zaposlenih u Srbiji, prirodno imamo vrlo raznoliku zajednicu, u kojoj je jako bitno da se svaka osoba oseća prihvaćeno. JYSK je firma za svakoga i radno mesto na kojem se svaki pojedinac ceni i poštuje. Ponosna sam što naši zaposleni to prepoznaju i što se na svom radnom mestu osećaju dobro i motivisano.," rekla je Vesna Kukić Lončarić, Country director JYSKa Za Sloveniju, Hrvatsku, BiH i Srbiju.

Povodom Evropskog meseca različitosti, brojni proizvodi iz JYSKovog asortimana dobili su novu ulogu kako bi promovisali toleranciju i inkluzivnost. Tako su, na primer, baštenske stolice u novoj kampanji poslužile kao simboličan prikaz poštovanja različitosti uz prigodni slogan: " Svi smo baštenske stolice i imamo mesta za vas".

JYSK je međunarodni skandinavski maloprodajni lanac za opremanje interijera i eksterijera.

Sa više od 3400 prodavnica i online prodavnica u 48 zemalja širom sveta JYSK uvek ima odličnu ponudu za svakoga i nudi stručnu uslugu, bez obzira na način kupovine.

Osnivač JYSKa, Lars Larsen, otvorio je prvu JYSK prodavnicu u Danskoj 1979. godine. Danas JYSK ima 31.000 zaposlenih.

JYSK je deo grupacije Lars Larsen Group u porodičnom vlasništvu sa ukupnim prometom od 5,9 milijardi evra u finansijskoj godini 2021/22 dok je JYSK u finansijskoj godini 2022./23. ostvario promet od 5,2 milijardi evra.

Zvjezdana Novak

Press contact Communications Manager +385997368570