JYSK wspiera akcję „Poduszka dla maluszka”

Komunikat prasowy -

JYSK wspiera akcję „Poduszka dla maluszka”

„Poduszka dla maluszka” to ogólnopolska akcja charytatywna, której celem jest zebranie jak największej liczby kolorowych poduszek dla maluchów w szpitalach, a także – zgromadzenie środków finansowych na doposażenie placówek medycznych. JYSK - jako główny partner – aktywnie angażuje się w te działania, organizując we wszystkich sklepach zbiórkę pieniędzy i wspierając akcję organizacyjnie.

W tym roku odbywa się już VIII edycja „Poduszki dla maluszka”. Wielobarwne, przytulne poduszki, które dzieci otrzymują podczas świątecznych wizyt – to odrobina czułości i radości, która pomaga w trudnych szpitalnych chwilach. - Początkowo nasz cel był prosty- zebranie kilkudziesięciu poduszek dla chorych dzieci, żeby wywołać u nich uśmiech i pozwolić na chwilę zapomnieć o badaniach i leczeniu – mówi Aleksandra Łacek, organizatorka akcji. - Nie spodziewaliśmy się, że akcja spotka się z tak pozytywnym odbiorem. Z roku na rok rozrastała się i teraz „Poduszka dla Maluszka” to coś więcej, coś wyjątkowego. Chciałabym bardzo podziękować firmom, które nas wspierają – bez nich nie moglibyśmy osiągnąć takich rezultatów.

Ubiegłoroczna edycja, której JYSK był również głównym partnerem, okazała się rekordowa. W ponad 200 sklepach JYSK oraz dzięki zaangażowaniu partnerów udało się zebrać ponad 52 000 zł i ponad 530 kolorowych poduszek. Wybrane przez pracowników szpitale zostały wyposażone w niezbędny asortyment oraz sprzęt AGD. - Ubiegłoroczna współpraca pozwoliła nam na zgromadzenie dużych środków finansowych, za które mogliśmy kupić doposażenie do 6 szpitali - mówi Rafał Andreas, organizator zbiórki i Kierownik jednego ze sklepów JYSK. - Mam nadzieję, że i w tym roku akcja przyniesie równie duże zainteresowanie i wsparcie, zarówno ze strony pracowników jak i klientów.

Podobnie jak wcześniej, także w tym roku JYSK organizuje zbiórkę na rzecz akcji „Poduszka dla maluszka”. Pieniądze można wrzucać do puszek w 217 sklepach na terenie całego kraju. Zaangażowanie firmy daje akcji również więcej możliwości organizacyjnych i poszerza krąg osób działających na jej rzecz. – JYSK jest ekspertem od komfortowego snu i wypoczynku, idea naszej firmy idealnie wpisuje się więc w szczytny zamysł akcji „Poduszka dla maluszka” – mówi Aleksandra Chalimoniuk, Dyrektor ds. Komunikacji i PR w JYSK Polska. – Ale też co bardzo ważne - misją naszej firmy jest wspieranie akcji, które realizują ważne społecznie cele. Zależy nam, by każdy pacjent – szczególnie ten mały – miał zapewnione jak najbardziej przyjazne i komfortowe warunki. Nawet drobny gest – jak ta kolorowa poduszka – może umilić przykre momenty w trakcie leczenia. Gorąco zachęcam wszystkich do wsparcia akcji „Poduszka dla maluszka”.

Zbiórka w sklepach JYSK potrwa do 16 grudnia.

Tematy

JYSK jest międzynarodową siecią handlową, wywodzącą się z Danii, która sprzedaje „wszystko dla domu”. Jej założycielem jest Lars Larsen, który w 1979 roku otworzył swój pierwszy sklep w duńskim mieście Arhus.

Do Grupy JYSK należą JYSK Noric, JYSK Franchise and DÄNISCHES BETTENLAGER

Gupa JYSK obejmuje obecnie 2 700 sklepów. Roczny obrót w roku finansowym 2017/2018 wyniósł
3,57 miliardów €. Sieć zatrudnia ok. 23 000 pracowników w 50 krajach na całym świecie.

Chociaż JYSK jest dziś firmą globalną, firma zarządzana jest w oparciu o skandynawskie korzenie. Odzwierciedla to kulturę firmy i sposób, w jaki prowadzimy działalność.

W Polsce JYSK istnieje od 2000 roku. Siedziba JYSK Polska znajduje się w Gdańsku. Sieć dynamicznie się rozwija, każdego roku otwieranych jest kilkanaście nowych placówek. Firma prowadzi też sprzedaż on-line. W Polsce JYSK zatrudnia ponad 2 200 osób.

Kontakty prasowe

Sylwia Filimon

Press contact Dyrektor ds. komunikacji PR korporacyjny, relacje z mediami, komunikacja wewnętrzna +48 516 921 584

Scandinavian Sleeping & Living

JYSK to międzynarodowa sieć handlowa o skandynawskich korzeniach, która wspiera aranżacje każdej przestrzeni domowej, czy ogrodu.
Obecnie sieć JYSK obejmuje 3500 sklepów w 48 krajach, oferując bardzo dobrą ofertę dla klientów, niezależnie od tego czy preferują zakupy stacjonarne, czy online.
Założyciel Lars Larsen otworzył swój pierwszy sklep w Danii w 1979 roku. Dziś JYSK zatrudnia 30 000 pracowników.
JYSK jest częścią rodzinnej grupy Lars Larsen, której łączny obrót w roku obrotowym 2021/22 wyniósł 5,9 miliarda euro. Obroty JYSK wyniosły 5,2 miliarda euro w roku finansowym 2022/23.

W Polsce JYSK istnieje od 2000 roku. Siedziba znajduje się w Gdańsku.
JYSK Polska obejmuje ponad 300 sklepów i zatrudnia około 2 400 osób, wliczając Centrum Dystrybucji w Radomsku.