Gå videre til innhold
Tomas Nordlander blir ny administrerende direktør på NILU. Foto: IFE.
Tomas Nordlander blir ny administrerende direktør på NILU. Foto: IFE.

Pressemelding -

Tomas Nordlander blir ny administrerende direktør på NILU

NILUs styre har vedtatt å ansette Tomas Nordlander som ny administrerende direktør fra 1. mai 2024.

Tomas Nordlander kommer til NILU fra en stilling i ledelsen ved naboforskningsinstituttet IFE. Der er han leder for divisjonen Digital System.

Nordlander har en bred akademisk bakgrunn, med grader innen elektronikk og ledelsesvitenskap samt en doktorgrad i kunstig intelligens. Han har lang forskningserfaring fra flere europeiske land og har ledet flere store internasjonale forskningsprosjekter.

– Med Nordlander får NILU en direktør med bred og lang erfaring fra forskningsledelse og -utvikling. Hans erfaring fra instituttsektoren og hans engasjement i norske forskningsmiljøer vil være svært viktig for videre posisjonering av NILU, sier styreleder Dagfinn Myhre.

Nordlander er opprinnelig fra Gøteborg i Sverige, men har de siste 16 årene jobbet med forskning og forskningsledelse i Norge. Han har jobbet ved kjente norske forskningsinstitusjoner som SINTEF og IFE, og har en solid bakgrunn innen ledelse, forskning og kommersiell forståelse. Han brenner for anvendt forskning og forskningsbasert innovasjon for et bedre samfunn.

Før han bega seg inn i forskningssektoren jobbet Nordlander i IT-sektoren i Sverige. Han har også bred entreprenørerfaring etter å ha startet og drevet selskaper i Sverige, Irland og Tyskland.

Tomas Nordlander har flere styreverv i forsknings- og teknologibedrifter, og et omfattende nettverk i Norge innen akademia, næringsliv og politikk.

– Jeg er veldig spent på muligheten til å bidra til NILU, et respektert institutt som utfører forskning av stor samfunnsmessig betydning, sier han.

Emner


Klima- og miljøinstituttet NILU er en uavhengig stiftelse etablert i 1969.

NILUs kjerneområder er atmosfærens sammensetning, klimaendringer, luftkvalitet, miljøgifter, helseeffekter, bærekraftige systemer, sirkulær økonomi og digitalisering. Vi skal gjennom forskning, tjenester, innovasjon og muliggjørende teknologier bidra til bærekraftige løsninger på relevante samfunns- og næringslivsutfordringer.

NILU har en sterk posisjon nasjonalt og internasjonalt, og er blant de ledende fagmiljøer i verden innenfor flere av sine fagfelt.

Kontakter

Christine Forsetlund Solbakken

Christine Forsetlund Solbakken

Pressekontakt Kommunikasjonssjef Kommunikasjon og pressekontakt 41612181 / 63898077 Ansattprofil, Christine F. Solbakken, NILU

NILU er Norges ledende forskningsinstitutt innen områdene atmosfære, luftkvalitet, klima og miljø.

NILU er et norsk, nonprofit og uavhengig klima- og miljøforskningsinstitutt stiftet i 1969.

Vi startet som et luftforskningsinstitutt, men har utvidet til å i dag forske på nær alle sider av hvordan mennesker, klima og miljø påvirker hverandre.

Vårt mål er bedre livskvalitet for alle! Det bidrar vi til gjennom vår forskning på atmosfærens sammensetning, klimaendringer, luftkvalitet, miljøgifter, helseeffekter, bærekraftige systemer, sirkulærøkonomi og digitalisering. Til sammen muliggjør dette bærekraftige løsninger på aktuelle samfunns- og næringslivsutfordringer.

NILU

Instituttveien 18
2007 Kjeller
Norge