Gå videre til innhold
Foto: Stian Thorvaldsen / Playroom
Foto: Stian Thorvaldsen / Playroom

Pressemelding -

Geitmyra Credo og Skjølberg Søndre kinner smør til kongen

– Dette smøret ser ut som gull! På Skjølberg Søndre Økokretsløpsgård er stemninga god. Barna skal melke kuene og kinne smør. Og smøret de lager skal serveres når regjeringen inviterer til middag på rådhuset i Oslo i anledning Kavli-prisen 6. september.

Skjølberg Søndre Økokretsløpsgård drives av Elin Östlund og Carl Erik Skjølberg. –Vi tror at sunn jord gir sunn og smaksrik mat for både mennesker, dyr og planter. Vår jobb er å ta vare på jorda, og drive et jordbruk som fungerer sammen i et velfungerende kretsløp, og skape en gård som er et knutepunkt for mat og kultur, forteller Carl Erik. – Vi driver en kretsløpsgård der vi dyrker mangfold, i jorden, på jorden og over jorden – i godt samspill mellom mennesker, planter og dyr!

Elin Östlund på Skjølberg Søndre

Nå er det altså kongelige, prisvinnere og regjeringen som skal få gleden av smøret fra Skjølberg Søndre Økokretsløpsgåd. Det er gøy å tenke på at litt av det er laget av barna fra Geitmyra. Kanskje det havner på brødet til selveste kongen. Og hvem er det som skal servere dem? Juniorkokkene fra Geitmyra.

En av leverandørene til Kavliprisen
Foto: Stian Thorvaldsen / Playroom

Related links

Emner


Geitmyra matkultursenter for barn skal lære alle barn i hele Norge å bli glade i mat som gjør dem godt. Vi holder til i Oslo, Trondheim, Kristiansand og på Ringsaker. 

Kontakter

Mona Ek

Pressekontakt Kommunikasjonsleder Geitmyra 977 32 170

Pia Sundnes

Pressekontakt Kommunikasjon- og prosjektmedarbeider 97572987

Relatert innhold

Vi bidrar til at barn og unge blir glade i mat som gjør dem godt.

Geitmyra er en ikke-kommersiell stiftelse som jobber for å lære så mange barn og ungdom som mulig å bli glade i mat som gjør dem godt. Vi jobber direkte med barn og ungdom gjennom skoleundervisning, kurs og åpne arrangementer. Med opplæring og informasjon inspirerer vi foreldre, lærere og andre som jobber med barn og ungdom. Vi holder til i Oslo, Kristiansand, Ringsaker og Tønsberg.