Další tři prodejny JYSK vítají zákazníky v nové podobě

Další tři prodejny JYSK vítají zákazníky v nové podobě

Společnost JYSK neustále pracuje na svém rozvoji a investuje do expanze a modernizace svých prodejen.

Do konce roku 2024 budou všechny prodejny JYSK přestavené podle nového konceptu. To jsou ambiciózní plány, na kterých JYSK intenzivně pracuje a postupně modernizuje své prodejny podle nového konceptu tzv. Store Concept 3.0.

Společnost JYSK má v České republice 100 prodejen a stále pokračuje v expanzi. Kromě nových projektů investuje JYSK i do přestavby svých existujících prodejen. Nový koncept přináší novinky jako bodové osvětlení, podlahu s dekorem světlého dřeva a inspirativní modelové pokoje. Spolu s lepším využitím prostoru k prezentaci zboží a množstvím inspirace nabízí lepší zákaznický zážitek.

„Naším cílem je přiblížit zákazníkům skandinávský vzhled našeho sortimentu v seversky laděných prodejnách“, říká Jan Kudweis, manažer konceptu pro JYSK Česká republika a Slovensko.

Tento týden se po přestavbě podle nejnovějšího konceptu uskutečnily tři slavnostní znovuotevření prodejen JYSK v různých koutech republiky.

Opava

Prodejna v Opavě je jednou z prvních prodejen JYSK v České republice. Tamější zákazníci ji navštěvují už od roku 2003, tedy už od úplných začátků působení JYSKu na českém trhu. Za ty roky prošla prodejna menšími rekonstrukcemi a nyní se dočkala i kompletní přestavby podle nejnovějšího konceptu.

Pro zaměstnance je to velká změna, rekonstrukce prodejny s sebou kromě vizuální proměny přináší i mnoho organizačních změn v uspořádání prodejní plochy a skladových prostorů. Celou rekonstrukci stejně jako první den slavnostního znovuotevření však zvládli perfektně.

„Spolu s kolegy, kteří nám přišli pomoct, nás první den bylo dohromady osmnáct. Opravdu silný a skvělý tým, všichni dobře naladění a připravení na zákazníky. Kromě zákaznického servisu stíhali kolegové doplňovat výrobky i příjem nového zboží. Zvládli to skvěle; myslím, že s výsledkem můžeme být opravdu spokojení,“ říká o svém týmu Martin Kubík, oblastní manažer pro JYSK Česká republika.

První den znovuotevření navštívilo prodejnu JYSK v Opavě téměř 750 zákazníků. Při příležitosti znovuotevření na ně čekala speciální marketingová kampaň podpořená letákem, který se distribuoval do širšího okolí prodejny.

„V tomto směru se zapojili i zaměstnanci, kteří zákazníky o připravované akci informovali dlouho dopředu. Vedoucí prodejny v Opavě byl v propagaci akce velmi aktivní, distribuoval letáky v blízkém městě a událost sdílel i na sociálních sítích. První den měl opravdu velký úspěch,“ chválil zaměstnance Martin Kubík.

Matracové studio je v každé prodejně JYSK.

České Budějovice

Další prodejna, která oslavila svou premiéru v nové atraktivní podobě, se nachází v Českých Budějovicích, kde má JYSK dvě pobočky. Přestavbou na nový koncept prošla ta starší, otevřená v roce 2009.

I na jihu republiky panovala dobrá nálada a místní tým doplněný kolegy z jiných prodejen byl připravený na zahájení znovuotevření.

„Celý den vládla příjemná atmosféra a všichni byli dobře naladění; jak personál, tak zákazníci. Zákazníkům se líbila nová podoba prodejny a byli spokojení i se službami. Mnozí využili poradenství v matracovém studiu a nechali si poradit s výběrem matrace. Musím pochválit kolegy za profesionální zákaznický servis,“ říká o prvním dni speciální akce Karel Žaludek, oblastní manažer pro JYSK Česká republika.

Zákazníky nejvíce oslovil zahradní nábytek; hitem prvního dne se v Českých Budějovicích stalo závěsné křeslo GJERN. Rušno bylo i v matracovém studiu, kde si zákazníci mohli vybrat ze široké nabídky matrací.

Plzeň

V Plzni se nachází 5 prodejen JYSK, přičemž dvě z nich už mají podobu nového konceptu a třetí je v závěrečné fázi přestavby. Zákazníci z Plzně mají opravdu na výběr a tuto středu mnozí z nich navštívili prodejnu JYSK Plzeň Berounka.

Je to nejstarší plzeňská prodejna JYSK, která byla v rámci přestavby i podstatně rozšířená. Zvětšila se jak prodejní plocha, tak skladové prostory.

„Kolegové z prodejny jsou z její nové podoby nadšení. Tuto změnu už netrpělivě očekávali a teď jsou nadšení z větších prostorů a krásné prodejny. Jsou přesvědčeni, že nový koncept bude mít úspěch,“ říká o nadšení zaměstnanců Monika Nosálková, oblastní manažerka pro JYSK Česká republika.

S podobným nadšením přivítali změnu i zákazníci: „Zákazníci velmi pozitivně reagují na změny, líbí se jim celkově světlejší vzhled prodejny. Naopak v nové podobě matracového studia oceňují přítmí, které navozuje příjemnou atmosféru. Favority prvního dne byly právě výrobky ze sortimentu pro spánek – přikrývky, polštáře a povlečení,“ říká Monika Nosálková.

Jako zkušená oblastní manažerka hodnotí změnu velmi pozitivně. Prodejny se po přestavbách díky atraktivnějšímu prostředí a lépe vystaveným produktům těší větší návštěvnosti.

Témata

Značky

JYSK je mezinárodní obchodní řetězec se skandinávskými kořeny, který nabízí kompletní vybavení do domácnosti a na zahradu. S více než 3 100 prodejnami a e-shopy v 50 zemích světa je JYSK vždy poblíž se skvělou nabídkou a kompetentními službami, ať už se zákazník rozhodne nakupovat jakkoliv.

Zakladatel společnosti Lars Larsen otevřel první prodejnu v roce 1979 v Dánsku. Dnes má JYSK přes 28 500 zaměstnanců.

JYSK je součástí rodinné firmy Lars Larsen Group s celkovým obratem 5,255 miliard EUR ve finančním roce 2020/21. Obrat JYSKu činil 4,4 miliardy EUR ve finančním roce 2020/21.

Kontakty pro média

Zuzana Rafajlovič

Kontakt pro média Communications Manager +420 724 405 262

Scandinavian sleeping and living

S více než 3 400 prodejnami a e-shopy ve 48 zemích světa je JYSK a jeho skvělá nabídka i kompetentní zaměstnanci vždy nablízku, ať už se zákazník rozhodne nakupovat jakkoliv.

Zakladatel Lars Larsen otevřel první prodejnu v roce 1979 v Dánsku. Dnes má JYSK více než 31 000 zaměstnanců.

JYSK spadá pod rodinnou společnost Lars Larsen Group, jejíž celkový obrat za finanční rok 2021/22 činí 5,9 miliardy eur. Obrat JYSKu tvořilo ve finančním roce 2022/23 5,2 miliardy eur.