Jak na kvalitní spánek během teplých a parných nocí

Novinka -

Jak na kvalitní spánek během teplých a parných nocí

Vytvořit si klidné a pohodlné místo na odpočinek během horkých letních nocí může být opravdu tvrdý oříšek. Pokud je vám příliš horko, nedokážete klidně usnout a ráno se necítíte odpočatí, máme pro vás několik tipů, jak na kvalitnější spánek během tropických nocí.

Chladivé ložní povlečení

Prvním krokem je výběr vhodného ložního prádla. Dbejte na to, aby bylo povlečení vyrobeno z prodyšných materiálů, jako jsou satén, bavlna a len. Tyto materiály umožňují cirkulaci vzduchu, což pomáhá při regulaci tělesné teploty.

• JYSK doporučuje: Saténové povlečení Nell, vyrobené z měkkého saténu, je prodyšné a poskytuje mimořádně chladivý pocit na pokožce. Při výběru povlečení a ložního prádla věnujte pozornost tomu, aby je bylo možné prát minimálně na 60 stupňů Celsia, aby se odstranily veškeré nečistoty, bakterie a plísně.

Vyberte si letní přikrývku

Někteří lidé mají problém usnout jen pod prostěradlem. Ideální volbou jsou v tomto období letní přikrývky. Jsou chladivé, vyrobené z lnu nebo bavlny, příjemné a lehké, aby se vám pohodlně usínalo i během horkých nocí. Odvádějí teplo a vlhkost pryč od vašeho těla, abyste mohli nerušeně spát.

Chladivý polštář

Polštář může výrazně ovlivnit kvalitu vašeho spánku. JYSK nabízí polštář s chladivým gelem, který pomáhá odvádět teplo.

• JYSK doporučuje: Polštář Sogndal je naplněn drcenou vzdušnou paměťovou pěnou, která se rychle a přesně přizpůsobí vašemu krku a ramenům a poskytne potřebnou podporu. Z jedné strany má polštář vrstvu z chladivého gelu a jeho polyesterový potah má z jedné strany chladivý polyetylen.

Matrace s cirkulací vzduchu

Pro pohodlný spánek po celý rok je klíčový výběr kvalitní matrace. Speciální vlastnosti vybraných matrací mohou zajistit ještě větší komfort a kvalitu spánku během letních nocí. Matrace s pružinovým jádrem poskytují tělu ergonomicky správnou podporu a zároveň umožňují cirkulaci vzduchu.

• JYSK doporučuje: Matrace GOLD S100 Dreamzone je oboustranná matrace s multi-taštičkovými pružinami a paměťovou pěnou. Výplň matrace tvoří prodyšný latex a polyuretanová pěna na jedné straně a studená pěna na druhé straně. Latex efektivně odvádí od těla přebytečné teplo. Matrace má pratelný potah s vlákny COOLMAX®, která regulují teplotu a vlhkost.

Vrchní matrace s chladivým gelem

Pokud ještě nemáte vrchní matraci, toto léto byste si ji měli pořídit – nejen proto, že chrání a prodlužuje životnost matrace, ale také proto, že si můžete vybrat model s chladivým efektem.

• JYSK doporučuje: 8 cm vysoká vrchní matrace GOLD T110 má jádro z tlakům ulevující vzdušné paměťové pěny a polyuretanové pěny. Matrace má v oblasti horní části chladivý gel. Pratelný potah má navíc z jedné strany chladivý polyetylen s okamžitým chladivým účinkem.

Další tipy pro lepší spánek během léta

Kromě výběru vhodných výrobků na spaní máme několik dalších tipů, jak se ochladit a rychleji usnout:

• Zabraňte pronikání slunečního světla - během dne nezapomeňte zatemnit místnosti pomocí závěsů nebo rolet a zabránit tak nadměrnému přehřívání místností. Ideální teplota v ložnici by měla být nižší než v obývacím pokoji – ideálně kolem 19 stupňů.
  • Větrejte ráno a večer, kdy je vzduch chladnější.
  • Osvěžte se před spaním - studená sprcha může pomoci snížit tělesnou teplotu.
  • Vyhněte se těžkému jídlu - lehká večeře může pomoci s lepším trávením a celkově se budete před spaním cítit lépe, zatímco pikantní a sytá jídla byste měli raději vynechat.
  • Hydratace - pijte dostatek vody během dne, ale vyhněte se nadměrnému pití tekutin těsně před spaním.

Díky vhodně zvoleným výrobkům a jednoduchým návykům můžete zlepšit kvalitu svého spánku. Navštivte jednu ze 104 prodejen JYSK a seznamte se se širokým sortimentem produktů určených na spaní.

Témata

Značky

Kontakty pro média

Zuzana Rafajlovič

Kontakt pro média Communications Manager +420 724 405 262

Scandinavian sleeping and living

JYSK je mezinárodní obchodní řetězec se skandinávskými kořeny, který nabízí kompletní vybavení do domácnosti a na zahradu.
S více než 3 400 prodejnami a e-shopy ve 48 zemích světa je JYSK a jeho skvělá nabídka i kompetentní zaměstnanci vždy nablízku, ať už se zákazník rozhodne nakupovat jakkoliv.

Zakladatel Lars Larsen otevřel první prodejnu v roce 1979 v Dánsku. Dnes má JYSK více než 31 000 zaměstnanců.

JYSK spadá pod rodinnou společnost Lars Larsen Group, jejíž celkový obrat za finanční rok 2021/22 činí 5,9 miliardy eur. Obrat JYSKu tvořilo ve finančním roce 2022/23 5,2 miliardy eur.