JYSK ще затвори перманентно магазините си в Русия

Press release -

JYSK ще затвори перманентно магазините си в Русия

От 3 март всички магазини на JYSK в Русия бяха временно затворени. Днес JYSK обявява, че затварянето ще бъде окончателно и компанията ще се оттегли напълно от Русия.

След четириседмично временно затваряне на магазините на JYSK в Русия вече е ясно, че JYSK ще затвори окончателно и ще напусне Русия.

"Дойдохме в Русия с намерението да предложим страхотни оферти на руското население и имахме отличен старт в Русия, за което мога само да похваля всички колеги. Въпреки това, в настоящата ситуация ръководният екип и собствениците не виждат друга алтернатива, освен закриване на дейността ни в Русия", казва Ян Бьог, президент и главен изпълнителен директор на JYSK.

JYSK ще се свърже със собствениците на сградите, в които в момента има магазин на компанията. Това се прави, за да се постигне справедливо споразумение при тези много специални обстоятелства.

От 31 март магазините на JYSK в Русия ще отворят отново временно, за да се извърши разпродажба с цел освобождаване на стоката. След като продуктите в магазините бъдат продадени, магазините ще бъдат затворени окончателно.

Служителите на JYSK ще получат заплата в съответствие с местните правила като част от закриването.

"Никой от ръководния екип не се чувства добре в тази ситуация. Включително и аз. Въпреки това не се съмнявам, че това е правилното решение. Искам да благодаря на всички наши руски колеги за положените усилия и да им пожелая успех през следващите години", казва Ян Бьог.

JYSK е международна ритейл компания за домашно обзавеждане със скандинавски корени, която улеснява обзавеждането на всяка стая във всеки дом и градина.

С повече от 3100 физически и онлайн магазина в 49 държави, JYSK винаги предлага страхотни оферти и компетентно обслужване в близост до клиентите си, независимо от това по какъв начин искат да пазаруват те.

Основателят Ларс Ларсен открива първия си магазин в Дания през 1979 г. Днес, JYSK има 28 500 служители.

JYSK е собственост на семейството, което стои зад Lars Larsen Group с общ оборот от 5,255 милиарда евро за финансовата година 20/2021. Оборотът на JYSK е 4,4 милиарда евро за финансова година 2020/2021.

В България JYSK стъпва на пазара през 2005 г. До днес, веригата магазини има 43 обекта, с общо над 550 служители. Логистичният център на JYSK България се намира в държавен индустриален парк в Божурище. Това е и осмата за датската компания подобна база в света.

Related content

Scandinavian Sleeping and Living

С повече от 3400 физически и онлайн магазина в 48 държави, JYSK винаги предлага страхотни оферти и компетентно обслужване в близост до клиентите си, независимо от това по какъв начин искат да пазаруват те.

Основателят Ларс Ларсен открива първия си магазин в Дания през 1979 г. Днес, JYSK има 31.000 служители.

JYSK е собственост на семейството, което стои зад Lars Larsen Group с общ оборот от 5,9 милиарда евро за финансовата година 21/2022. Оборотът на JYSK е 5,2 милиарда евро за финансова година 2022-2023.

В България JYSK стъпва на пазара през 2005 г. До днес, веригата магазини има 52 обекта, с общо над 800 служители. Логистичният център на JYSK България се намира в държавен индустриален парк в Божурище. Това е и осмата за датската компания подобна база в света.