Visa gerçek zamanlı ödeme platformu Visa Direct ile Avrupa'da ödemeleri dönüştürüyor

Press release -

• Visa, yeni ürünü Visa Direct’i Avrupa’da devreye alarak dünya çapında sunduğu güvenli ödeme ağı üzerinden gerçek zamanlı ödemeleri mümkün kılıyor.

• Visa Direct, kişiden kişiye ödemelerin yanı sıra sigorta ödemeleri gibi ticari amaçlı ödemeleri de destekliyor.

• Visa ayrıca Visa Direct'i ilk kullanmaya başlayan şirketlerden Worldpay ile ortaklığını duyurdu. Bu ortaklığın sağlayacağı avantajlar 2018 başı itibariyle işletmelere de sunulacak.

Londra — 15. Aralık 2017 — Visa, gerçek zamanlı ödemeler platformu Visa Direct'in Avrupa'da devreye alındığını duyurdu. Visa Direct şirketlere, Visa’nın dünya çapındaki erişimi ve ölçeğinden yararlanarak işyerleri ve kişiler için yurt içi ve uluslararası ödeme fonksiyonlarını kullanma olanağı sağlayacak. Visa, hizmet tedarikçileri, finans kurumları ve stratejik ortaklar ile birlikte, içinde Visa Direct bulunan hizmetlerin pazara sunulması için çalışıyor.

Visa Direct ile kişiden kişiye (P2P), işletmeden tüketiciye (B2C) ve işletmeden işletmeye (B2B) ödemeler mümkün olabiliyor. Visa Direct ile alıcının Visa hesabına hızlı, kolay ve güvenli bir şekilde para transferi gerçekleşebiliyor, bu paraya anında erişim sağlanabiliyor ve dünyanın dört bir yanında 44 milyon perakende satış noktasında alışveriş yapılabiliyor.

Diğer yandan Visa, işyerleri için ödeme işleme teknolojileri ve çözümleri alanında dünya lideri olan Worldpay ile işbirliği yaptığını da duyurdu. Bu işbirliği, Visa Direct'in önce Avrupa'da ve daha sonra da dünya genelindeki diğer pazarlarda işyerlerine sağlanmasını hızlandıracak. Paranın gönderildiği bankalar sistemlerinde gerekli değişiklikleri yaptığındaWorldpay üyesi işletmeler Visa Direct ile tüketicilerine gerçek zamanlı ödeme yapabilecek, böylece müşteri memnuniyeti de artacak.

Visa’nin Avrupa Ürün Çözümleri Kıdemli Başkan Yardımcısı Mike Lemberger konuyla ilgili şunları söyledi: “Visa yıllardır mağazalarda ve internette ödeme yapma yöntemlerimizi değiştirmemize öncülük etti. Artık tüketicilerin ve işyerlerinin birbirine hızlı, rahat ve güvenli şekilde ödeme yapma yöntemlerini dönüştürme fırsatına da sahibiz. Visa Direct, Visa'nın global ağının yaygınlığından, uygun maliyetinden ve hızından faydalanarak teknoloji şirketlerinin, işletmelerin ve finans kuruluşlarının pazardaki gerçek zamanlı ödeme taleplerini karşılamasını mümkün kılan, başarısı kanıtlanmış bir platformdur.

Worldpay Uluslararası E-Ticaret Ürün Yönetiminden sorumlu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Dave Glaser ise şunları ifade etti: “Son yıllarda ödeme ortamı hem müşteriler, hem de tüketicilerin, gerçek zamanlı olsun, ya da belirli bir yöntem aracılığıyla olsun, kendi şartlarıyla ödeme yapma talepleri paralelinde ciddi biçimde değişti. Avrupa’da ve dünyada bu hizmeti ilk sunun şirketlerden biri olarak bu rakipsiz platformda Visa ile birlikte çalışıyor olmaktan gurur duyuyor ve alıcılara ve satıcılara ihtiyaç duydukları araçları sunan Visa Direct'in bu ihtiyaçların karşılanmasında önemli bir adım olduğunu düşünüyoruz.”

Visa Direct'in Visa'nın global ödeme ağının güvenlik ve ölçek avantajlarından faydalanarak gerçek zamanlı ödemeleri mümkün kılması ve Avrupa'da ödemeleri dönüştürmesi bekleniyor.

Bu avantajlar şu şekilde:

• İşletmeden tüketiciye:işletmelerin oyun kazançları, sigorta ödemeleri ve günlük ticari mutabakatlar gibi hemen hemen her türlü ödemeyi doğrudan Visa hesabına aktarmasını sağlıyor.
  • İşletmeden işletmeye: işletmelerin serbest çalışanlara, sözleşmeli çalışanlara ve diğer küçük işletmelere gerçek zamanlı ödeme yapılmasını mümkün kılıyor.
  • Kişiden kişiye: tüketicilerin hesabı bölüşme veya hediye gönderme gibi durumlarda mobil cihazlar aracılığıyla birbirlerine hızlı, rahat ve güvenli ödeme yapabilmesine olanak veriyor.

Visa Direct ABD'de PayPal, Square Cash, Braintree ve Stripe gibi iş ortaklarının ödemelerini gerçekleştirmesine olanak sağlıyor. Visa Direct, ödemeler ve ticaret alanında inovasyonu teşvik etme amaçlı açık bir platform olan Visa Developer Platformu üzerinde kullanılabilen Uygulama Programlama Arayüzü (API) tabanlı ağ uygulamalarından biri. Platform; alışveriş yapma, ödeme ve ödeme kabulüne yönelik mobil cihazları giderek daha fazla kullanan tüketicilerin ve satıcıların ihtiyaçlarını karşılamak isteyen finans kurumları, iş yerleri ve teknoloji şirketlerine yardımcı olamka amacıyla tasarlandı.

Visa Direct Hakkında

Visa Direct platformu dünyanın dört bir tarafında 200 pazarda bulunmakta ve dünya çapında bir milyardan fazla tüketici kartı hesabına erişmek için kullanılabilmektedir. Finans kurumları ve teknoloji iş ortakları kapsamlı bir Visa Direct API kitaplığı aracılığıyla, Visa Developer Platformu üzerindeki çok sayıda web servisinden faydalanarak gerçek zamanlı ödeme çözümlerini hızlı bir şekilde oluşturabilmektedir.

Visa Avrupa'da kart basan kurumların Ekim 2018'e kadar gerçek zamanlı ödemeleri devreye almasını zorunlu kılan bir şartname yayınladı. Gerçek zamanlı ödemeler ile fonlar kart sahiplerine, onaylanan bir işlemin ardından en geç 30 dakika içinde aktarılabilmektedir.

Visa Developer Platformu ile ilgili daha fazla bilgiye https://developer.visa.com/. adresinden ulaşılabilir. Visa Direct ile ilgili daha fazla bilgiye www.visa.com/visadirect adresinden ulaşılabilir.

Visa Inc. Hakkında

Visa Inc. (NYSE: V) dijital ödemelerde dünya lideridir. Misyonumuz en yenilikçi, en güvenilir ve en güvenli ödeme ağı aracılığıyla dünyayı birbirine bağlamak; bireylerin, işletmelerin ve ekonomilerin başarılı olmasına ve büyümesine olanak sağlamaktır. Global veri işleme ağımız VisaNet, ödemelerin dünyanın dört bir yanında güvenli bir şekilde yapılmasını mümkün kılar. VisaNet üzerinde saniyede 65.000’den fazla işlem gerçekleşmektedir. Visa’nın inovasyona odaklanması, internete bağlı cihazlar üzerinden gerçekleşen ticaretin hızla büyümesinde katalizör görevi görmektedir. Aynı zamanda herkes için, her yerde nakitsiz gelecek vizyonunun da itici gücüdür. Dünya analogdan dijitale geçerken, Visa olarak markamızı, ürünlerimizi, çalışanlarımızı, ağımızı ve ölçeğimizi ticaretin geleceğini şekillendirecek şekilde yönlendiriyoruz. Daha fazla bilgi için internet sitemizi (www.visaeurope.com) ve bloğumuzu(vision.visaeurope.com) ziyaret edebilir, sosyal medyada @VisaInEurope’u takip edebilirsiniz.

Worldpay Hakkında

Worldpay, global erişime sahip önde gelen ödeme şirketlerinden biridir. Yaklaşık 400.000 müşterimiz için kapsamlı bir teknoloji tabanlı ödeme ürün ve hizmetleri yelpazesi sunarak işlerini büyütmelerine ve geliştirmelerine yardımcı oluyoruz. Giderek daha karmaşık hale gelen ödemeler ortamını müşterilerimiz için yöneterek dünyanın her yerinden en fazla çeşitte ödeme türünü kabul etmelerini mümkün kılıyoruz. Sahip olduğumuz ağı ve teknolojileri kullanarak dünyanın çeşitli bölgelerinde GSYİH'sinin %99'una karşılık gelen 146 ülke ve 126 para biriminde ödeme işlemlerini işleyebiliyoruz. Müşterilerimize 300’den farklı ödeme türünü kabul edebilmeleri için yardımcı oluyoruz.

Daha fazla bilgi almak için http://www.worldpay.com/global adresini ziyaret edin.

Eda Akyüzlü Şimşek

Press contact Kıdemli Medya Direktörü - Sr Media Director Desibel Ajans +90 531 1056096

Welcome to Visa Türkiye!

Visa (NYSE: V), dijital ödemeler sektöründe dünyanın lider şirketlerinden biridir. 200'den fazla ülke ve bölgede tüketiciler, iş yerleri, finansal kuruluşlar ve devlet kurumları arasında ödeme işlemlerini mümkün kılar. Misyonumuz en yenilikçi, güvenilir ve güvenli ödeme ağı aracılığıyla dünyayı birbirine bağlamak; bireylerin, işletmelerin ve ekonomilerin başarılı olmasına ve büyümesine olanak sağlamaktır. Herkesi her yerde kapsayan ekonomilerin, herkesi her yerde daha iyiye taşıdığına inanıyor ve erişimi para hareketinin geleceği için temel olarak görüyoruz. Daha fazla bilgi için visa.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.