Visa Europe İnovasyon Merkezi açıldı

Press release -

Visa Europe İnovasyon Merkezi açıldı

Visa Europe Collab olarak adlandırılan inovasyon merkezinin ilk yılında en az 20 fikrin değerlendirilip, 100 gün sürecek bir inovasyon programına dahil edilmesi hedefleniyor. Bu 100 günlük program, fikirlerin öncelikle içerik açısından incelenmesini, pazarın ihtiyacı açısından değerlendirilmesini ve fikrin hizmet haline getirilmesi çalışmalarını kapsıyor. Bu süreçten geçmeyi başaran ve ticari anlamda uygulanabilir bulunan en iyi hizmetler pazara sunulmadan önce Visa bünyesinde geliştirilmeye devam ediyor.

Visa İnovasyon Merkezi’nin ilki, Mayıs ayında Londra’da hayata geçti. İkincisi Tel Aviv’de açılan Visa Europe Collab’ın üçüncüsünün ise Berlin’de açılması planlanıyor.

Visa Europe Collab’ın kurucusu Steve Perry konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı: “Visa Europe olarak inovasyon merkezimizle ödemeler dünyasına ilişkin hizmet ve tecrübe birikimimizin kapılarını açıyoruz. Avrupa’nın öne çıkan inovatif şirketlerinin bizim gibi ödemeler dünyasında dönüşüm yaratan kurumların fikir önderliğine, araştırma geliştirme hizmetlerine erişimini sağlıyoruz. Visa Europe Collab ile ekosistemi daha da büyütmek ve en iyi ödeme hizmetlerini sunmak üzere, bankalar, perakendeciler, mobil operatörler ve kamu gibi ödemeler dünyasındaki pek çok paydaş arasında güçlü bir köprü kurduğumuza inanıyoruz.”

Visa Europe Collab Hakkında

London Tech City, Tel Aviv ve Berlin’de faaliyet gösteren Visa Europe Collab, uluslararası iş ortaklarını ve yenilikçi kurumları bir araya getirerek, ödemeler dünyasındaki yeni fikirleri destekliyor ve bu fikirlere ticari bir gerçeklik kazandırılmasını sağlıyor. Biz insanların hayatlarının değişmesini sağlayacak fikir, teknoloji ve hizmetlerin hayata geçmesini sağlayacak bir platform yaratıyoruz. Birlikte çalıştığımız şirketlerin yeteneklerini geliştiriyor, potansiyellerini büyütüyor, fikir ve işlerini daha da ileri taşıyacak araç ve bağlantılara erişmelerini sağlıyoruz. Böylece Visa Europe ekibi ile birlikte, ödemeler dünyasındaki start-up şirketlere, hizmetlerini Visa’nın Avrupa çapındaki banka, perakendeci ve tüketici ağına sunmaları yönünde rehberlik ediyoruz. Visa Europe Collab’ı Twitter, LinkedIn ve YouTube’tan takip edebilirsiniz.

Categories

Avrupa genelinde 37 ülkedeki üye bankalar ve ödeme hizmetleri sağlayıcılarının sahip olduğu ve operasyonlarını yürüttüğü Visa Europe, ödeme teknolojileri alanında faaliyet gösteriyor. Ödemeler ekosisteminin kalbinde yer alan Visa Europe, milyonlarca Avrupalı tüketicinin, şirketlerin ve devlet kurumlarının elektronik ödeme sistemlerine entegre olmalarına imkan sağlayan altyapı ve hizmetler geliştirmektedir. Visa üye bankalarının sorumluluk alanları ise kart ihraç etmek, kart sahiplerini ve aylık ücretleri belirlemek ile perakendeciler tarafında yeni projeler hayata geçirmektir.

Visa Europe ayrıca, en yoğun zamanlarda saniyede gerçekleşen 1,627 işlem ve yıllık toplam 16 milyardan fazla işlem ile Avrupa’nın en geniş ödeme ağına sahiptir. Avrupa’da 500 milyon adet Visa kartı bulunmakta olup, her 6 Euro’luk harcamanın 1 Euro’su Visa kartları üzerinden gerçekleşmektedir. Visa kartları aracılığı ile gerçekleşen yıllık toplam kullanım hacmi 2 trilyon Euro’yu geçerken, yıllık alışveriş harcamaları da 1,5 trilyon Euro olarak gerçekleşmiştir.

Visa Europe, 2004 yılından beri Visa Inc.’ten bağımsız olarak faaliyet göstermekte olup, Avrupa’daki özel kullanımlı, feshedilemez ve daimi lisansları bünyesinde bulundurmaktadır. Her iki şirket de 200’den fazla ülkede global Visa ödemelerini mümkün kılmak üzere ortaklaşa çalışmaktadır.

Eda Akyüzlü Şimşek

Press contact Kıdemli Medya Direktörü - Sr Media Director Desibel Ajans +90 531 1056096

Welcome to Visa Türkiye!

Visa (NYSE: V), dijital ödemeler sektöründe dünyanın lider şirketlerinden biridir. 200'den fazla ülke ve bölgede tüketiciler, iş yerleri, finansal kuruluşlar ve devlet kurumları arasında ödeme işlemlerini mümkün kılar. Misyonumuz en yenilikçi, güvenilir ve güvenli ödeme ağı aracılığıyla dünyayı birbirine bağlamak; bireylerin, işletmelerin ve ekonomilerin başarılı olmasına ve büyümesine olanak sağlamaktır. Herkesi her yerde kapsayan ekonomilerin, herkesi her yerde daha iyiye taşıdığına inanıyor ve erişimi para hareketinin geleceği için temel olarak görüyoruz. Daha fazla bilgi için visa.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.