Skip to content
Signicat wijst de weg in het hervormen van de Europese autoretailhandel

Press release -

Signicat wijst de weg in het hervormen van de Europese autoretailhandel

  • Het digitaliseren van processen brengt veranderingen en nieuwe eisen met zich mee in de supply chain van de auto-industrie.
  • Signicat is door de BMW Group gekozen vanwege haar AML-compliant en schaalbare digitale oplossingsmogelijkheden.

Rotterdam, 12 juni 2024 - Signicat, de internationale leider in Digitale Identiteit, verandert het Europese autoverkooplandschap met een door technologie gedreven en klantgericht aankoopproces voor de BMW Group.

In de afgelopen jaren hebben autofabrikanten, met het oog op een globaal model, tal van processen in hun supply chain geïntroduceerd, zoals het ondertekenen van contracten, wat vroeger via autodealers gebeurde. Een grote commitment aan de transformatie van de autosector die de eindgebruiker weer centraal stelt met een strategie gebaseerd op klantgerichtheid en beleving.

De BMW Group blijft met een toekomstgerichte aanpak afgestemd op de trends die de automobielsector beïnvloeden, zoals duurzaamheid en digitalisering. Tegelijkertijd speelt de BMW Group in op de steeds toenemende klantgerichte eisen van de maatschappij voor een unieke en soepele gebruikerservaring.

"De BMW Group is een toonaangevend automerk waarmee we samenwerken in Europa. We zijn verheugd om de BMW Group te helpen in hun reis om de industrie te transformeren en deel uit te maken van een verandering die zich richt op het leveren van soepele ervaringen aan hun gebruikers", zegt Arne Vidar Haug, Hoofd Global Solutions & medeoprichter van Signicat.
"Bij Signicat houden we rekening met de behoeften en eisen van elk bedrijf. Daarom ontwerpt het Signicat Global Solutions team wereldwijde identiteitsoplossingen op maat. We zijn meer dan alleen leveranciers van oplossingen, we zijn strategische consultants in identiteitsverificatie,”
voegt hij eraan toe.

Met 's werelds meest uitgebreide portfolio van oplossingen voor digitale identiteit en fraudepreventie maakt Signicat identiteitsverificatie op afstand en elektronische ondertekening van eindgebruikers mogelijk. Dit is mogelijk door middel van digitale identiteiten, biometrie en elektronische documentverificatie, waardoor gebruikers naadloos wettelijk bindende elektronische handtekeningen op hun contracten kunnen zetten, allemaal via één enkel toegangspunt. Signicat's “Global Solutions” business unit is gespecialiseerd in het leveren van uitdagende wereldwijde AML-compliant onboarding oplossingen.

“We hebben nauw samengewerkt met de BMW Group en hen voorzien van een team van experts op het gebied van digitale identiteit om hen te adviseren op technologisch en regelgevend niveau”, zegt Asger Hattel, CEO bij Signicat. “Het hebben van een end-to-end oplossing voor het klantregistratieproces biedt talloze technologische, operationele en regelgevende voordelen, maar het is ook een manier om fraude of datacorruptie te voorkomen door middel van een naadloos en compleet proces”.

Signicat is een gerenommeerde leverancier met een veilige en AML-conforme oplossing met wereldwijde mogelijkheden. De keuze voor Signicat is te danken aan haar ongeëvenaarde dominante aanbod in Europa en haar wereldwijde capaciteit voor schaalbare en compliant oplossingen in 24 landen binnen de BMW Group, waaronder Nederland, Luxemburg en België.


Over Signicat

Signicat is een baanbrekend, pan-Europees digitaal identiteitsbedrijf met een ongeëvenaarde staat van dienst in 's werelds meest geavanceerde digitale identiteitsmarkten. Signicat is opgericht in 2006 en heeft als missie technologie te ontwikkelen waarmee mensen elkaar kunnen vertrouwen in een digitale wereld. Het Digital Identity Platform bevat het meest uitgebreide pakket identiteitsbeveiligings- en authenticatiesystemen ter wereld, allemaal eenvoudig toegankelijk via één enkel integratiepunt. Het platform ondersteunt en orkestreert naadloos het volledige identiteitstraject, van herkenning en onboarding, via inloggen en toestemming, tot het maken van juridisch bindende zakelijke afspraken die de tand des tijds doorstaan. In 2019 werd Signicat overgenomen door de toonaangevende Europese private equity investeerder Nordic Capital. Vandaag de dag telt Signicat meer dan 450 toegewijde professionals verspreid over 17 Europese kantoren.

Ga voor meer informatie over Signicat naar www.signicat.com

Contacts

Alba Zaragoza

Alba Zaragoza

Press contact Communications Manager PR & Communication +34 648839894
Signicat

Beddingen 16
7042 Trondheim
Norway

Visit our other newsrooms