Gå direkt till innehåll
Menstruationskoppen – alt hvad du bør vide!

Blogginlägg -

Menstruationskoppen – alt hvad du bør vide!

Kvinder og deres menstruation. Det er en tid på måneden, som de fleste kvinder bare vil have overstået. For nogle er denne tid på måneden enormt svær, for andre kommer de lettere igennem den. Nogle kvinder bløder meget, og andre mindre. Mange kvinder har måske prøvet en eller flere gange i deres liv, at løbe tør for enten tamponer eller bind når denne tid på måneden er fremme. Og det er bestemt ikke sjovt. Men lige præcis dette problem, kan man måske undgå ved at benytte en menstruationskop. Læs med her.

Hvad er en menstruationskop?

Måske, har du allerede hørt en smule om denne smarte kop. Måske, er det allerførste gang, du stifter bekendtskab med den. Men, hvad er det lige for noget? En menstruationskop, er en kop man indsætter, lidt ligesom man vil gøre med en tampon, dog ikke lige så langt op.

Menstruationskoppen gør det, at den faktisk opsamler blodet. Ved en normal tampon absorberer den i stedet. Menstruationskoppen er desuden med til at gøre således, at slimhinderne ikke bliver irriteret i skeden. Det smarte ved denne kop er, at man så kan tømme den for blod, og så bruge den igen. Den kan sidde i op til 12 timer, hvilket også er værd at tage med. Menstruationskoppen er lavet af medicinsk silikone, og er uden giftstopper. Derudover er den blød og smidig, for at give mest muligt komfort. Den kan anvendes i op til hele 10 år, hvor den altså kan erstatte de andre hygiejneprodukter. Det er altså en investering, som måske kan gøre, at man kan spare penge i længden.

God for miljøet

Menstruationskoppen er naturligvis bæredygtig, blandt andet fordi man kan genavende den. Ved at erstatte bind og tamponer med en menstruationskop, er der selvfølgelig mindre at smide ud. Hvis man går op i miljøet, så er det måske en god idé at overveje at benyttet en menstruationskop.

Husk at læse brugsanvisningen

Det er selvfølgelig vigtigt lige at læse anvisningen, når du skal i gang med at bruge en menstruationskop. For eksempel er det vigtigt, at man koger menstruationskoppen inden, at man tager den i brug. Den skal koges i fem minutter for at blive steriliseret. Det er desuden altid vigtigt, at man går op i hygiejnen i forhold til at vaske sine hænder inden brug blandt andet. I starten kan det måske kræve lidt øvelse at skulle indsætte menstruationskoppen, men der er nogle gode tips til, hvordan man måske nemmest kan gøre det.

Er dét det rette valg for dig?

Det er selvfølgelig kun dig selv, som kan svare på dette. Men menstruationskopper er blevet utroligt populære. Du kan jo give det et forsøg, måske finder du ud af at det er det helt rette for dig, og faktisk er med til at gøre nogle ting nemmere omkring denne tid på måneden. 

Relaterade länkar

Visibility.Group

Besök våra andra nyhetsrum