Gå direkt till innehåll
Björck-Teuschers tredje raka seger i Vansbro Halvsim

Förhandsfavoriten Anton Björck-Teuscher tog sin tredje raka seger i Vansbro Halvsim. Anton ryckte ifrån direkt i loppet och vann tillslut en solklar seger. Någon ny rekordtid blev det dock inte, sluttiden blev 18.21. I segerintervjun berättade Anton att han hade haft en behaglig resa och att det hade gått lätt och fint.

Det blev en riktig kamp om andra platsen mellan Jesper Holmdahl och Annie Thorén, duellen vanns tillslut av Jesper. Annie Thorén, nybliven guldmedaljör i lag VM i triathlon verkade ändå vara nöjd med en tredje plats och blev därmed bästa dam i Vansbro Halvsim på tiden 19.46.

Under eftermiddagen genomfördes också andra upplagan av Vansbro Öppen Älv som slog deltagarrekord med 1075, en ökning med 406 deltagare från förra året. I Öppen Älv koras ingen segrare men först i mål var simmaren pch paralympiern Anders Olsson, Hagfors.

- Jag ska simma Vansbrosimningen imorgon i, så jag tyckte att jag behövde provsimma innan, sa Anders till Vansbrosimningens speaker efter loppet.

Simmare och publik fick uppleva en mycket varm dag i Vansbro med en lufttemperatur över +25 grader. Vattentemperaturen under loppen var 18-18.5 grader

Imorgon är det dags för huvudloppet Vansbrosimningen, första start kl. 10.00.

Vansbrosimningen genomfördes för första gången år 1950 och är idag Sveriges största öppet vattenevenemang med närmare 15 000 deltagare. Utöver sju lopp i simning ingår även triathlon, swimrun och cykel. Vansbrosimningen är sedan 1971 en del av En Svensk Klassiker.