Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Mielenilmaisu päihteitä vastaan

Koulutus Nordin opiskelijat ovat päättänee järjestää mielenilmaisun päihteitä vastaan. Opiskelijaneuvosto järjestää 25. marraskuuta, Övertorneån joulunavauspäivänä, soihtukulkueen päihteitä vastaan ja he toivovat, että övertorneålaiset tulevat mukaan kulkueeseen.

Aina silloin tällöin liikkuu huhuja, että Koulutus Nordissa olisi päihteitä.  Opiskelijaneuvosto on päättänyt sen vuoksi järjestää soihtukulkueen päihteitä vastaan.  Myös Koulutus Nord on mukana tukemassa tätä aloitetta.

– Haluamme osoittaa mielenilmauksellamme,  että emme hyväksy minkäänlaisia laittomia päihteitä, sanoo norjalainen opiskelija Lillianne Rösberg, joka on Koulutus Nordin opiskelijaneuvoston puheenjohtaja.

– Panostamme tänä vuonna päihteistä ja niiden riskeistä informoimiseen ja koulutukseen. Kohteena on niin opiskelijat kuin henkilökunta ja aiomme jatkaa tätä toimintaa myös tulevana vuonna, kertoo Leif Lahti, Koulutus Nordin HR-päällikkö.

– Koulutus Nordissa on nollatoleranssi päihteiden suhteen. Olemme kehittäneet kuluneena vuonna yhteistyöstä viranomaisten suuntaan ja olemme yhteydessä poliisiin ja terveyskeskukseen, jos epäilemme, että joku on päihteiden vaikutuksen alainen.

Vähäinen ongelma

Koulutus Nordissa opiskelee vuosittain noin 500 opiskelijaa.  Tällaisilla opiskelijamäärillä olisi naivia uskoa, että olisimme täysin säästyneitä päihdeongelmilta, mutta emme hyväksy yhtään tapausta opiskeluympäristössämme ja teemme kaiken voitavamme vähäisestäkin epäilyksestä. Oppilaitoksemme on suhteellisen pieni ja voimme sen vuoksi reagoida nopeasti. Valitettavasti jotkut yksittäiset tapaukset  saavat joskus suuren huomion ehkä  oppilaitoksen ja paikkakunnan pienuuden vuoksi ja vaikutelmaksi saattaa jäädä, että päihteiden käyttö olisi suuri ongelma Koulutus Nordissa. Näin ei suinkaan ole, toteavat Leif Lahti ja vapaa-ajan toiminnoista vastaava Leif Waara, joka on toiminut  Koulutus Nordin edustajana soihtukulkueen suunnittelutyöryhmässä.

Soihtukulkue lähtee Koulutus Nordilta, osoitteesta Skolvägen 12, Övertorneå, sunnuntaina 25 marraskuuta, klo 17.00.

 Jos haluat saada lisätietoa lehdistötiedotteen johdosta, ota yhteyttä Koulutus Nordiin, HR-pällikkö Leif Lahteen, puh.  +46 70 311 18 88, tai vapaa-aikavastaavaan Leif Waaran, puh. +46 72 227 93 44. Leif Waara voi välittää yhteydenottopyynnön myös opiskelijaneuvoston puheenjohtajalle Lillianne Rösbergille.

Fakta Koulutus Nord (Utbildning Nord)
Koulutus Nord on jo yli 40  vuoden ajan järjestänyt ammatillista koulutusta työmarkkinoiden tarpeisiin Suomesta, Norjasta  ja Ruotsista tuleville opiskelijoille. Vuotuinen opiskelijavirta on noin 500 henkeä ja koulutustarjontaa on useilla eri aloilla; automaatiotekniikka, taloushallinto, tietotekniikka, media, ravintola ja suurkeittiö, lähihoitaja, rakennus,  hius, sähkö, kylmä, auto, ilmastointi, rakennuspelti ja CNC-tekniikka. Sen lisäksi oppilaitoksessamme opiskelee noin 60 ammattilukiolaista kuudessa eri koulutusohjelmassa. Koulutus Nordin luovassa ja monikultturisessa koulutusympäristössä työskentelee noin 70 työntekijää. Lisätietoa saat osoitteesta www.utbnord.se

 

Kategorier


Fakta Utbildning Nord (Koulutus Nord - Utdanning Nord)
I 40 år har Utbildning Nord i Övertorneå anordnat yrkesutbildningar för arbetsmarknadens behov för studerande från Finland, Norge och Sverige. Årligen studerar ca 500 personer hos oss inom vitt skilda yrkesområden såsom automationsteknik, ekonomi, IT, media, restaurang och storkök, vård, bygg, hantverk frisör, elteknik, kylteknik, fordonsteknik, plåtteknik och CNC-teknik. Vi har dessutom ca 60 svenska gymnasieelever inom sex olika yrkesprogram. Utbildning Nord har ca 70 anställda i en verksamhet som bedrivs i en kreativ och mångkulturell miljö. Utbildning Nord är certifierade enligt IS0 9001-2008. Mer information om oss hittar du på www.utbnord.se

Kontakter

Leif Lahti

Leif Lahti

Presskontakt Direktör
Birgitta Jysky

Birgitta Jysky

Presskontakt Chef Intern Service och Kommunikation Kommunikationsfrågor, Intern service.

Utbildning Nord - Nyckeln till den nordiska arbetsmarknaden

Utbildning Nord (Koulutus Nord - Utdanning Nord) är en gemensam utbildningsanordnare för Finland, Norge och Sverige. Utbildning Nord anordnar och utvecklar utbildningar för arbetsmarknadens särskilda behov i Finland, Norge och Sverige. Vi anordnar även företagsutbildningar. Utbildning Nord har bedrivit yrkesutbildning sedan 1970 i Övertorneå - vi har en lång erfarenhet av att utbilda till arbete.

Utbildning Nord

Skolvägen 12
957 31 Övertorneå
Sverige