Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Alshammar möter World Cup-toppen i Moskva

Efter Therese Alshammars fantastiska öppning med två världsrekord och ett Europarekord i Durban, är det dags för den andra deltävlingen av FINA/Arena Swimming World Cup som går i Moskva, 6-7 november. Där möter hon flera av toppkonkurrenterna från Durban, främst i paradgrenen 50 m fjärilsim där segern och världsrekordet gav henne ledningen i den totala Världscupen. Om Alshammar, precis som i Durban, kommer att starta i försöken på överraskningsdistansen 100 m medley, är fortfarande helt öppet. I Durban slog hon världsrekord. Therese tävlar också på distanserna 50 och 100 m frisim samt 100 m fjärilsim.

Sarah Sjöström blev som bäst trea i Durban och då på favoritdistansen 100 m fjärilsim. I Moskva möter Sarah bl a Alshammar på 100 frisim och 100 fjärilsim men hon testar också formen på 200 frisim och 100 ryggsim.

Joline Höstman som tog två andraplatser i Durban, möter precis som då bl a världsrekordhållerskorna Jessica Hardy och Leisel Jones. Joline tävlar på 50 m, 100 m och 200 m bröstsim.

I Durban vann Stefan Nystrand 50 frisim före världsrekordhållaren Roland Schoeman som han även möter i Moskva. Stefan blev tvåa på 100 frisim och startar även på distansen i Moskva. Han väljer precis som Alshammar gjorde i Durban, att också testa formen på 100 m medley.

För mer information, kontakta förbundskaptenen Thomas Jansson, 070-662 22 22.

Mer information, se Simförbundets mästerskapssida, som löpande ger resultat och kommentarer från försöks- och finalpass, se www.simforbundet.se

Försöken startar kl 08.00 och finalerna kl 15.00 (svensk tid)

World Cup-finalen i Moskva direktsänds i TV4 Sport fredag 6 november kl 15.00-17.00 och lördagens final eftersänds söndag kl 00.00-02.00.

World Cup 2009 arrangeras i Durban 16-17 oktober, Moskva 6-7 november, Stockholm 10-11 november, Berlin 14-15 november och Singapore 21-22 november (final).

Ackreditering till World Cup i Stockholm
Media hälsas varmt välkommen till Eriksdalsbadet den 10-11 november. Ackreditering sker senast 2 november via Svenska Simförbundets hemsida: www.simforbundet.se

OBS! Media som inte har ackrediterat sig, kommer inte att kunna erbjudas pressplats under tävlingarna.

Frågor besvaras av Marie Louise Bergh, pressansvarig World Cup, tel 08-627 46 43, 070-542 12 89, e-post: ml.bergh@simforbundet.se

Mer information om World Cup finns på:  www.simforbundet.se Där finns också länkar till övriga World Cup-tävlingar.