Gå direkt till innehåll
Alex De Minaur - kvartsfinalist Stockholm Open

Pressmeddelande -

Dagens första kvartsfinalist klar och Ymers vs USA

Torsdagen i Stockholm Open bjuder på ett stjärnspäckat spelarschema på centrecourt. Riktigt hög stämning i Kungl. Tennishallen väntas då bröderna Ymer tar sig an var sin amerikan, båda semifinalister i förra årets turnering. Mikael Ymer möter Stockholm Open-mästaren Tommy Paul följt av Elias Ymer i kvällens sista match mot tredjeseedade Frances Tiafoe.

Alex De Minaur – dagens första vinnare

Den australiensiska spelaren Alex De Minaur, som just firat vinst nummer 150 på ATP-touren, levererade ett imponerande spel på centrecourt mot amerikanen J.J. Wolf. De Minaur vann med 6-4, 6-2 och bokade därmed sin plats till kvartsfinalerna på fredag.

Mötet i Kungl. Tennishallen var det första någonsin mellan de två 23-åringarna. J.J. Wolf, som var i final i Florence för bara en vecka sedan, hoppades kunna fortsätta sin starka säsong i mötet mot femteseedade De Minaur. Trots att han vara nära break point vid fyra tillfällen i första set, lyckades Wolf endast med ett, medan De Minaur tog varje tillfälle i mål vilket ledde till vinst i första set med 6-4.

De Minaur tog sen en tidig break point i andra set och tillät amerikanen att hålla sin serve endast två gånger. Med det vann De Minaur matchen i två raka set med slutresultatet 6-4, 6-4 och är därmed vidare till kvartsfinal där han ska möta tidigare Stockholm Open-mästaren och fjärdeseedade Denis Shapovalov.

På centrecourt under eftermiddagen möter Finlands bästa spelare, Emil Ruusuvuori den unga lovande spelaren Jiri Lehecka från Tjeckien. Lehecka vann överraskande mot Grigor Dimitrov tidigare i veckan medan Ruusuvuori tog sig vidare efter vinst mot vännen och dubbel-partnern Joao Sousa från Portugal.

Ämnen

Kategorier

Regioner

Stockholm Open

Klassiska ATP-turneringen Stockholm Open har levererat tennis i världsklass för tennisfantaster från hela världen sedan 1969. Genom åren har turneringen rönt flera stora svenska framgångar och är fortsatt en viktig avsändare för framtiden inom svensk tennis.

Stockholm Open, 15-23 oktober 2022 på Kungl. Tennishallen i Stockholm.

Kontakter

Rasmus Hult

Presskontakt VD BNP Paribas Nordic Open 0736–970 509

Över 50 år med tennishistoria och ett evenemang i världsklass!

BNP Paribas Nordic Open (tidigare Stockholm Open) är världens äldsta inomhusturnering på ATP-touren. Ända sedan den första upplagan 1969 har turneringen bjudit på oförglömliga tennisögonblick i Kungl. Tennishallen. Stornamn som Stefanos Tsitsipas, Björn Borg, John McEnroe och inte minst trefaldiga Stockholm Open-mästaren, tillika turneringens Tournament Director, Thomas Enqvist är några av de som gett stjärnglans till turneringen genom åren.