Gå direkt till innehåll
Romua Junibackenissa

Pressmeddelande -

Romua Junibackenissa

Romu-Nissen romuvarasto, Kallen puinen leija, Makkarasedän grillikioski ja monet muut miljööt Jan Lööfin kuvakirjojen maailmasta on rakennettu Junibackenin seuraavaan suureen leikkinäyttelyyn, joka avautuu 17.2. Leikkinäyttelyiden tarkoituksena on, että kirjoihin ”sisään astuminen” inspiroi lapsia lukemaan.

Monipuolinen tuotanto ja kyky puhutella monia eri kohderyhmiä ovat tuoneet Jan Lööfille runsaasti huomiota vuoden 2011 aikana. Hänellä oli suosittu näyttely Göteborgin taidemuseossa ja Tukholman Seriegallerietissa, ja kaiken huipuksi hänelle myönnettiin viime marraskuussa Astrid Lindgren -palkinto. Romua Junibackenissa on kuitenkin ensimmäinen näyttely, joka on tarkoitettu 0–8-vuotiaille ja on täysin interaktiivinen. Kaikkiin näyttelyn osiin saa koskea, niissä saa kiipeillä ja niihin voi mennä sisään.

Romua Junibackenissa -näyttelyn lavastaa mielikuvituksekkaista leikkiympäristöistään tunnettu lavastaja Tor Svae. Myös Jan Lööf itse osallistuu näyttelyn käytännön valmisteluihin: hän asettelee seinille kuvia ja antaa esineille ”lööfmäisen” tunnun viimeistelemällä niiden maalauksen. Näyttelyyn sisältyvällä Iavalla esitetään päivittäin teatteriesitystä, joka perustuu kirjaan Raitapukuinen mies osti omenan ja kuinka sitten kävi. Esityksen on käsikirjoittanut ja ohjannut Mikael Kallin, Junibackenin teatterin taiteellinen johtaja.

Romua Junibackenissa -näyttely on esillä syyskuun 2013 loppuun.

Romua Junibackenissa perustuu seuraaviin Jan Lööfin kirjoihin:


Pelles ficklampa
[Kallen taskulamppu] (1978)
Pelle hjälper en riddare [Kalle auttaa ritaria] (2004)
Romu-Roopen höyrylaiva (1976)
ABC-kirja (1999)
Pelle och Frasse [Kalle ja Frasse] (2009)
Vaarini on merirosvo (1996)
Oskarin karkumatka (1997)
Pelle i Djungeln [Kalle viidakossa] (2005)
Raitapukuinen mies osti omenan ja kuinka sitten kävi (1974)

Jan Lööf
Taiteilija ja kirjailija Jan Lööf syntyi Trollhättanissa vuonna 1940 ja opiskeli kuvataiteilijaksi Tukholman Konstfackissa. Lisäksi hän on jazzmuusikko ja soittaa tenorisaksofonia ja huilua. Lööf alkoi jo varhain kirjoittaa ja kuvittaa lastenkirjoja. Vuonna 1966 hän debytoi kahdella kirjalla eri kustantamoille, En trollkarl i Stockholm [Taikuri Tukholmassa] ja Vaarini on merirosvo. Hän sai suuren kansainvälisen läpimurtonsa vuonna 1974 kirjallaan Raitapukuinen mies osti omenan ja kuinka sitten kävi. Jan Lööf on myös suosittu sarjakuvapiirtäjä. Hänen sarjakuvansa ilmestyivät äskettäin kolmena niteenä, joista viimeinen vuonna 2011. Jan Lööf on saanut monia palkintoja ja tunnustuksia, joista viimeisimpänä arvostetun Astrid Lindgren -palkinnon marraskuussa 2011.

 

Lisätietoja ja lehdistökuvia antaa:


Jenny Helldahl
jenny@junibacken.se
+46 (0) 8 587 230 78, +46 (0) 73 704 12 12

Kontakter

Kajsa Medin Hansen

Kajsa Medin Hansen

Presskontakt VD
Caroline Hellström

Caroline Hellström

Presskontakt Marknads- och Kommunikationschef 0765256756

Barnkulturhuset på Djurgården

Junibacken har årligen runt 275 000 besökare och varje år spelas här upp till 1500 teaterföreställningar - vilket gör att vi är en av Sveriges största barnteaterproducenter. På Junibacken tas barn och kultur på allvar. Genom kulturen vill man inspirera, väcka känslor och uppmuntra kreativitet. Berättandet och berättelser navet. Verktygen som används är sång, musik, teater och lek. Dessa används för att skapa en upplevelse att dela oavsett om du är liten eller stor. Ambitionen är att fortsätta skapa, stimulera och inspirera – i Astrid Lindgrens anda. Junibacken har två år i rad utsetts till Stockholms barnvänligaste museum av företaget Evimetrix. www.junibacken.se