Gå direkt till innehåll

STCC Mantorp Park: Thed Björk ökade ledningen

Audistallets Thed Björk blev påkörd redan i starten och krökte avgassystemet, men ökade ändå ledningen i STCC-mästerskapet. Det blev framgång och poäng för hela stallet. Fredrik Ekblom gjorde ett perfekt lopp, men tappade 7 sekunder i depån och slutade fyra före Tommy Kristoffersson. Richard Göransson, Robin Rudholm och Duncan Huisman tog pallplatserna på den typiska BMW-banan Mantorp Park STCC-loppet i 28 varv på Mantorp Park blev som Tio små negerpojkar, bara 9 av 22 bilar tog sig i mål. Tre av dem var Audi. - Vi har haft en bra helg, vi har kvalat bra, haft snabba bilar och hela gänget har gjort ett superjobb. Tommy Kristoffersson hade anledning att vara nöjd. Alla bilar kom i mål och tog poäng i mästerskapet. Men det var långt ifrån spänningslöst. Starten bjöd på kalabalik redan på startrakan, och Thed Björk blev påkörd bakifrån direkt. Det var uppenbart för alla att bilens avgassystem vara skadad, Thed tappade direkt 30 hästkrafter och 2 sekunder per varv och kunde inte gå i depå för att laga förrän ”fönstret” öppnats efter 10 varv, då det obligatoriska depåstoppet fick påbörjas. Då låg han på elfte plats. - Vi stod färdiga med bräckjärn och körde in det direkt avgassystemet och krökte tillbaka det medan hjulen byttes fram, berättar chefsingenjören Ronnie Bergström som ledde det snabba arbetet med Björks bil - Jag var förvånad hur snabbt det gick, sa Thed, som var uppenbart nöjd med sina poäng och sin ledning. - Ja, till nästa tävling på Falkenberg tappar jag ju 15 kg straffvikt så då ska vi vara med i toppen igen, menade han. Det var Fredrik Ekblom som toppade Audistallets placeringar för dagen. Han gick ut som femma, passerade stallchefen Tommy Kristoffersson på femte varvet och höll sedan fjärdeplatsen i mål. Men det kunde kanske ha blivit en kamp om andra-tredjeplatsen, menar Fredrik som blev stående sju sekunder för länge i depån. - De hade problem med att få av en mutter och jag kom inte iväg så snabbt som jag ville, så jag svor nog lite där inne i bilen i depån, muttrade han lite besviket efteråt. Hans lopp var annars perfekt genomfört. - Jag är nöjd, BMW har en erkänt hög race-takt, speciellt här på Mantorp, och vi är inte långt efter. Jag är nöjd med loppet, kunde hålla en jämn och hög nivå, sa Fredrik som nu håller fjärde plats med 14 poäng i STCC-serien. 50 meter bakom honom gick Tommy Kristoffersson i mål på femte plats före David Björk, BMW, och STCC-ledande Thed Björk, Audi A4. - Det här året har börjat bra, vi har haft en lyckad strategi, haft riktigt bra team och plockat poäng i alla tävlingar. Nästa tävling går på Falkenbergsbanan den16 juli. - Då ska det pallplats för mig, den banan passar boss bättre, säger Fredrik. Resultat STCC, Mantorp Park, 18/6 2006 1. Richard Göransson, BMW, 28 varv 2. Robin Rudholm, BMW 320i, 6,250 3. Duncan Huisman, BMW, 4. Fredrik Ekblom, Audi A4, 19,928 5. Tommy Kristoffersson, Audi A4, 25,606 6. David Björk, BMW 320i, 7,516 7. Thed Björk, Audi A4, 3,105 STÄLLNING FÖRARMÄSTERSKAP STCC EFTER TRE DELTÄVLINGAR 1. Thed Björk, Audi A4, 18 poäng 2. Tomas Engström, Honda, 14 3. Richard Göransson, BMW, 14 4. Fredrik Ekblom, Audi A4, 13 5. Robin Rudholm, BMW, 12 10. Tommy Kristoffersson, Audi A4, 4 Se STCC i TV: Måndag 22.30 SVT2 Race, varje måndag efter tävling Tisdag 16.30 SVT2 Race repris, TV1 eller TV2 Du hittar bilder från Audi motorsport i vår bilddatabas på www.audisport.nu Läs mer om Audi på www.audi.se. Läs mer om Audi Motorsport på www.audisport.nu. För mer information kontakta Marcus Thomasfolk, Press- och PR-chef Audi Sverige. E-mail marcus.thomasfolk@audi.se Tel +46 (0)8 553 896 57 Mobil +46 (0)70 358 96 57