Gå direkt till innehåll
Oplev den nordiske eventyrskov  to timer fra København

Pressmeddelande -

Oplev den nordiske eventyrskov to timer fra København

Storslået natur med mulighed for vandreture i vildmarken, fiskeri, fuglekiggeri, svømning og kanosejlads. Kun en togrejse fra København kan du hoppe på Åsnenlinjen i Alvesta - en nem måde at opleve ægte nordisk eventyrskov i Sveriges nyeste nationalpark Åsnen.

For at invitere dig til at besøge Åsnen Nationalpark arrangerer Alvesta kommune og Länstrafiken Kronoberg sommerbussen "Åsnenlinjen - hoppa på hoppa av". En mulighed for både beboere og turister for at komme ud i det uspolerede skovlandskab og søens skærgård. Nationalparken og dens omgivelser er velegnet til alle og er perfekt til en dagstur eller en længere ferie. Alle over 65 år rejser gratis, og der er også plads i bussen til cykler, barnevogne eller større genstande.

Åsnenlinjen tager dig nemt ud i nationalparken og hjem igen

Åsnenlinjen afgår fra Alvesta station med tre afgange hver dag (kl. 10.00, 13.00 og 16.00) fra 7. juli til 18. august. Turen til nationalparkens hovedindgang i Sunnabron tager 45 minutter, før bussen vender tilbage mod Alvesta. Langs ruten er der flere stop, hvor du kan opdage flere smålandske perler.

Livet er nemt her

Hvis du vil overnatte i nationalparken, er der en campingplads ved Trollberget. I nærheden af parken er der også flere muligheder for at overnatte på ferie eller i en weekend. Her kan du vælge at bo på en campingplads, kro, vandrehjem eller bondegård.

Uberørt natur for alle

Åsnen Nationalpark blev oprettet i 2018 og er Sveriges 30. nationalpark. Øgruppen kombinerer vildmark, vand og over 1.000 øer. Et besøg i Åsnen kan være alsidigt og passer til dem, der vil have et skoveventyr, tage børnene med på udflugt eller bare vil ud i naturen og nyde en stille stund eller et afkølende bad.

Sådan køber du en billet til Åsnen-linjen

Billetter til Åsnenlinjen sælges i Länstrafiken Kronobergs rejseapp. Billetten koster 62 SEK for unge (7-19 år) og 104 SEK for voksne. Alle 65+ køber en seniorbillet og rejser gratis mod fremvisning af gyldigt ID. Billetten er gyldig i 24 timer. Vær opmærksom på, at der er plads til én kørestol pr. bus.

For spørgsmål og yderligere information - kontakt:

Thomas Haraldsson
070-996 41 61
thomas.haraldsson@alvesta.se

Markus Brunskog
070-976 10 07
markus.brunskog@alvesta.se

Relaterade länkar

Ämnen

Regioner


Alvesta kommun med fler än 20 000 invånare ligger mitt i en dynamisk del av södra Sverige. En dynamik som även präglar kommunen där ett starkt näringsliv leder till hög sysselsättning samtidigt som den kommunala servicen håller en hög kvalitet. Alvesta kommun, södra Sveriges mittpunkt.

Alvesta kommun, södra Sveriges mittpunkt.

Alvesta kommun med fler än 20 000 invånare ligger mitt i en dynamisk del av södra Sverige. En dynamik som även präglar kommunen där ett starkt näringsliv leder till hög sysselsättning samtidigt som den kommunala servicen håller en hög kvalitet. Alvesta kommun, södra Sveriges mittpunkt.

Alvesta kommun

Centralplan 1, Alvesta
342 80 Alvesta
Sverige