Visa Inc. to acquire Visa Europe

Comunicat de presă -

Visa Inc. to acquire Visa Europe

Strategic Acquisition to Create One Global Company That Further Extends Visa’s Payment Leadership; Adds Approximately 3,000 European Issuers, over 500M Card Accounts and more than €1.5 trillion in Payments Volumes to Visa Inc. Portfolio

Foster City, Ca., and London, UK, November 2, 2015: Visa Inc. (NYSE: V) and Visa Europe Ltd. today announced a definitive agreement for Visa Inc. to acquire Visa Europe, creating a single global company. The transaction consists of upfront consideration of €16.5 billion with the potential for an additional earn-out of up to €4.7 billion payable following the fourth anniversary of closing, for a total value of up to €21.2 billion. The upfront consideration comprises €11.5 billion of cash and preferred stock convertible into Visa Inc. class A common stock valued at €5 billion.1 Both companies’ boards were unanimous in their support of the transaction. The transaction is subject to regulatory approvals and is expected to close in Visa Inc.’s fiscal third quarter of 2016.

Please see more details at: https://visaeurope.com/newsroom/news/vi-to-acquire-ve.

Visa Europe este o companie de tehnologii de plată deţinută şi operată de băncile membre şi alţi furnizori de servicii de plăţi din 37 de ţări din Europa.

Visa Europe este în centrul ecosistemului de plăţi, furnizând servicii şi infrastructură care permit milioanelor de consumatori, companii şi guverne din Europa să facă plăţi electronice. Membrii săi sunt responsabili de emiterea cardurilor, înscrierea comercianţilor şi stabilirea comisioanelor pentru posesorii de carduri şi comercianţi. Totodată, Visa Europe este cel mai mare procesator de tranzacţii din Europa, responsabil de procesarea a peste 16 miliarde de tranzacţii anual – 1.627 de tranzacţii pe secundă în perioadele de vârf.

În Europa, există peste 500 de milioane de carduri Visa şi 1 € din fiecare 6 € cheltuiţi este pe un card Visa. Cheltuielile totale realizate pe cardurile Visa depăşesc 2.000 miliarde de euro, în timp ce cheltuielile efectuate la POS reprezintă 1.500 miliarde de euro.

Începând cu anul 2004, Visa Europe a devenit independentă de Visa Inc. şi este înregistrată în Marea Britanie, cu licenţă exclusivă, irevocabilă şi perpetuă în Europa. Ambele companii acţionează în parteneriat pentru a facilita plăţile cu Visa la nivel global, în peste 200 de ţări.

Pentru informaţii suplimentare, vă rugăm să accesaţi www.visaeurope.com şi @VisaEuropeNews.