Skip to content
Bosse Klykken
Bosse Klykken

Press release -

Nytt om Navn: Seniorarkitekt vender tilbake til Redpill Linpro

Etter å ha snakket med tidligere kolleger over tid ble fristelsen til slutt for stor for Bosse Klykken.

DevOps fagmiljøet i Redpill Linpro har vokst markant i 2022 med mange nye ansettelser der seniorarkitekt Bosse Klykken er siste skudd på stammen. I likhet med flere andre har han en fortid i gamle Linpro, og det var det sterke fagmiljøet og kulturen som lokket han tilbake.

- Da jeg for 17 år siden først begynte i det som da het Linpro, var det i slitne lokaler hvor vegg-til-vegg teppet hadde krøllet seg i hjørnene, og inngangen til kurslokalet var ved siden av pappkomprimatoren ute i bakgården. Men menneskene som jobbet der var knallbra, med Norges beste kompetanse på Linux og fri programvare. På tross av store endringer siden har Redpill Linpro beholdt sjela si, og det er godt å oppleve. Her er det mange flinke folk og spennende faglige muligheter, sier Klykken.

Han kommer til stillingen fra Telenor der han jobbet som domenearkitekt med fagansvar for kontainerteknologi. Før dette jobbet han for Red Hat, Jottacloud og Meteorologisk institutt.

Har bygd karrieren på fri programvare

- Det er en glede å se enda flere tidligere kolleger vende tilbake, og at de tiltrekkes både av faglige årsaker og det sosiale miljøet. Vi har store vekstambisjoner og skal doble oss de neste årene. Vi kommer ikke dit uten å ha et godt omdømme som et foretrukket arbeidssted for de flinkeste ekspertene, sier Kirsti Sandnes Stien som leder Redpill Linpro DevOps.

Klykken forteller at fra da han startet i daværende Linpro til i dag har holdningene til åpen kildekode endret seg markant der mye i dag kjøres på fri programvare.

- De fleste virtuelle maskinene i Azure kjøres på Linux, og Microsoft er blitt en av de største bidragsyterne til fri programvare. Jeg har fått anledning til å jobbe på steder som fremmer fri programvare, slik som Meteorologisk institutt som bruker fri programvare på mesteparten av arbeidsstasjonene sine, Jottacloud som har enorme lagringsløsninger som kjører på fri programvare, og nå sist Telenor der kjerneplattformene for 5G er utviklet med fri programvare, sier han,

Skal engasjere seg i fagdiskusjonene

I Redpill Linpro ønsker Klykken særlig å jobbe med å forbedre utvikleropplevelser med automatiserte plattformløsninger og en verktøykasse i cloud native landskapet som gjør det mulig å levere ny funksjonalitet ut til markedet raskt og sikkert. Han planlegger også å være enda mer aktiv i den åpne teknologisamtalen med kolleger, kunder og teknologimiljøet for å dele og lære, i tråd med delingskulturen i fri programvare. I forhold til egen faglig utvikling er ønskene like klare:

- Det er mange utfordringer å ta tak i innen plattform-utvikling, som økende kompleksitet i økosystemet, sikkerhetsaspekter som angrepsvektorer innen leveransekjeder, og det menneskelige aspektet. Dette er en evig læringsreise, med mange unike scenarier som krever sin egen tilpasning, og jeg gleder meg til å fortsette denne reisen sammen med gode kolleger og kunder i Redpill Linpro, sier han.

Kontaktperson

Kirsti Sandnes Stien

+47 915 73 915

kirsti.stien@redpill-linpro.com

Topics

Categories


Redpill Linpro er en digital samfunnsbygger og spesialist på fri programvare. Selskapets formål er å bidra til bærekraftig samfunnsutvikling ved å styrke bedrifters konkurransekraft og sikre at digitale tjenester blir bedre for flere. Med fri programvare og bred teknisk kompetanse og erfaring hjelper selskapet private bedrifter og offentlig sektor med å lykkes med digital endring og hente ut større verdi fra data. Redpill Linpro leverer alle tjenester innen digitalisering og digital endring fra analyse, design og utvikling til integrasjon, brukergrensesnitt og skytjenester. Selskapet har over 11 enheter fordelt på seks kontor i Norge, Danmark og Sverige. Les mer på https://www.redpill-linpro.com/

Contacts

Kirsti Stien

Kirsti Stien

Region Manager DevOps Oslo +47 915 739 15 Contact Kirsti

Open Source specialist and digital societies builder

Redpill Linpro delivers all aspects of digital innovation, from analysis, design and development to integration, user experience and operation.

Redpill Linpro AB

Wallingatan 33
111 24 Stockholm
Sweden