Komunikat prasowy -

Seria Thule Perspektiv zdobywa prestiżową nagrodę TIPA dla “Najlepszej Torby Foto”

Każdego roku organizacja TIPA (Technical Image Press Association - międzynarodowe stowarzyszenie wydawców prasy fotograficznej i wideo) przyznaje swoje prestiżowe nagrody dla najlepszych produktów z segmentu foto/wideo.  W tym roku jedna z tych nagród powędrowała do Thule – jurorzy docenili innowacyjne wzornictwo, ergonomię oraz najwyższą jakość toreb na sprzęt foto z serii Thule Perspektiv.

Seria Thule Perspektiv pojawiła się na rynku niewiele ponad roku temu (na początku 2013 r.) – w tym czasie firma Thule Group zdołała udowodnić, że jest specjalistą od projektowania i produkowania toreb, w których fotografowie mogą wygodnie i bezpiecznie transportować swój cenny sprzęt. Najnowsze potwierdzenie tej tezy to zdobycie prestiżowej nagrody TIPA Award w kategorii “Best Photo Bag“.

Jury nagrody – składające się z redaktorów 28 magazynów fotograficznych z pięciu kontynentów – tak uzasadniło swoją decyzję:

"Ergonomiczny system nośny zapewnia doskonałe wsparcie, całość jest miękka i doskonale "oddycha". W skład serii Thule Perspektiv wchodzą torby o różnych rozmiarach i kształtach, dzięki czemu możliwe jest wybranie modelu idealnie pasujących do preferencji i potrzeb użytkownika. System 'Cloudburst' – opierający się na zabezpieczonych przed przemakaniem szwach, odpowiedniej impregnacji materiału oraz suwakach YKK RCPU zapewnia doskonałą ochronę przed wszelkimi warunkami pogodowymi. Dostępny w niektórych modelach demontowany schowek SafeZone doskonale chroni delikatny sprzęt i można go wygodnie zdementować np. w celu przechowania w hotelowym sejfie. Wnętrze toreb można dowolnie konfigurować – tak, by pasowało do przenoszenia wielu rodzajów obiektywów i aparatów"

"Bardzo cieszymy się, że stowarzyszenie TIPA doceniło serię Thule Perspektiv – to wyróżnienie potwierdza, że nasz debiut w tym segmencie rynku był zdecydowanie udany. Nagrody TIPA są wyjątkowo cenne dla wszystkich laureatów – jej przyznanie Thule dodatkowo utwierdza nas w przekonaniu, że podjęliśmy słuszną decyzję skupiając się na jakości, łatwości użytkowania, najwyższym poziomie ochrony oraz wzornictwie. Nasz długoterminowy plan przewiduje zdobycie pozycji lidera w segmencie toreb na sprzęt fotograficzny" – mówi Magnus Welander, CEO i President Thule Group.

O TIPA

Nagrody TIPA są jednym z najcenniejszym wyróżnień w świecie sprzętu fotograficznego. O ich przyznaniu decyduje jury złożone z dziennikarzy 28 magazynów foto i wideo z całego świata. Wyróżnienia wręczane są corocznie od 1991 r. – co rok oceniane i doceniane są produkty, które trafiły na rynek w ciągu minionych 12 miesięcy (kryteria oceny to m.in. innowacyjność, wzornictwo, ergonomia, cena oraz wydajność).

Więcej informacji o TIPA – www.tipa.com

Więcej informacji oraz zdjęcia w wysokiej rozdzielczości znaleźć można w biurze prasowym Thule Group: www.thulegroup.com/press

O Thule

Firma Thule powstała w Szwecji w roku 1942. Zgodnie z firmowym motto - Bring your life – Thule oferuje szeroki asortyment produktów, które ułatwiają aktywnym użytkownikom wygodne, bezpieczne i efektywne transportowanie sprzętu sportowego i bagażu, a także przewożenie dzieci. W ofercie firmy znaleźć można bagażniki dachowe i rowerowe, boksy dachowe, przyczepy do przewozu łodzi i koni, torby i plecaki do transportu komputerów i aparatów fotograficznych, a także produkty dziecięce, takie jak foteliki rowerowe czy wielofunkcyjne wózki i przyczepki. Produkty te są dostępne w ponad 125 krajach na całym świecie.

Thule jest obecnie największą marką w ramach Thule Group. Więcej informacji znaleźć można na stroniewww.thule.com

Tematy

• Lifestyle, Fashion, Leisure

• thule
  • thule group
  • torby
  • plecaki fotograficzne

O Thule Group

Thule Group jest światowym liderem w segmencie produktów, ułatwiających transportowanie wszystkie, co cenne dla naszych klientów – bezpiecznie, wygodnie i stylowo. Zgodnie z motto Active Life, Simplified oferuje produkty w ramach czterech kategorii: Outdoor (bagażniki rowerowe i sprzęt dla rowerzystów, sprzęt do sportów wodnych i zimowych, bagażniki dachowe, przyczepki rowerowe, przyczepki do biegania z dziećmi), Torby (plecaki i torby na aparaty forograficzne i komputery, plecaki, sakwy rowerowe), Holowanie (haki i przyczepy) oraz Sprzęt roboczy.

Thule Group zatrudnia ok. 3,4 tys. pracowników i ma ok. 50 fabryk i biur handlowych na całym świecie. W 2012 r. sprzedaż produktów firmy sięgnęła 5,8 mld SEK.

Więcej informacji: www.thulegroup.com

Kontakty prasowe