Gå videre til innhold
TOOLS følger Ormen Lange – åpner ny avdeling

Pressemelding -

TOOLS følger Ormen Lange – åpner ny avdeling

Ormen Langes landanlegg utvides og oppgraderes. TOOLS etablerer nå en ny avdeling nær gassterminalen på øya Gossen i Møre og Romsdal.

– Det er viktig for oss å være til stede der våre kunder trenger oss. Derfor har vi valgt å etablere oss med en ny avdeling her, sier regiondirektør i TOOLS, Øystein Neerland. 

TOOLS’ nye avdeling, som omfatter både butikk, lager, kontorer og møterom, etableres kun et steinkast unna Ormen Langes landanlegg ved Nyhamna i Aukra kommune vest for Molde. 

Det er i Nyhamna at gassen fra det gigantiske Ormen Lange-feltet utenfor norskekysten føres i land. Her tørkes og komprimeres gassen, før den så eksporteres videre til Storbritannia.

Vil være tett på

Shell er operatør og står for driften av Ormen Lange-anlegget. I 2012 ble Kværner tildelt milliardkontrakten med å utvide og oppgradere anlegget, som fra oppstarten i 2004 har vært et av Europas største industriprosjekter.

– Kværner er en stor og viktig partner for TOOLS, og vi mener vi vil være en bedre leverandør ved å være tett på, sier Neerland. 

Neerland forteller at Kværner, Beerenberg og AF Gruppen med underleverandører vil være blant de største aktørene for TOOLS på Aukra, men at avdelingen har døra åpen for alle.

Blir så lenge det er behov

Flere tusen personer vil jobbe i rotasjon og være involvert når aktiviteten i Nyhamna er på sitt høyeste. Til prosjektet skal TOOLS levere industrielt forbruksmateriell som for eksempel håndverktøy, verkstedmateriell, maskiner, kjemiprodukter og gass med mer. 

– Her vil det være et konstant behov for varer og våre tjenester. Da må logistikken fungere, og for å redusere avstanden, følger vi våre kunder der det er behov, sier Neerland.

Utbyggingsprosjektet i Nyhamna skal være endelig ferdig i november 2016. Ifølge Neerland regner TOOLS med at den nye avdelingen på Aukra vil kunne levere utstyr verdt 40-50 millioner i perioden.

– Vi vil være på Aukra så lenge det er behov for oss. Vi har tro på at dette vil kunne utvikle både oss og forholdet mellom TOOLS og Kværner. Det er viktig for oss å beholde vårt lange og gode samarbeid, sier Neerland. 

Fakta: Ormen Lange-feltet

  • Ormen Lange er Norges nest største gassfelt
  • Reservoaret ligger 120 kilometer nordvest for Kristiansund i Norskehavet, nesten 3 000 meter under havoverflaten
  • Ormen Lange har etablert Norge som verdens andre største gasseksportør etter Russland
  • Gassen tas i land på Nyhamna i Aukra kommune utenfor Molde.
  • Her foredles gassen før den eksporteres videre i rør over til Storbrittannia
  • Ormen Lange forsyner opptil 20 prosent av Storbritannias gassforbruk
  • Fram mot slutten av 2016 skal landanlegget i Nyhamna utvides og oppgraderes for å kunne ta imot gass fra nye felt

Emner

Kategorier


TOOLS er Norges ledende leverandør av varer og tjenester til håndverkere og industriarbeidere. Kjeden er totalleverandør til industri, olje & gass, bygg & anlegg og offentlig forvaltning, og har ca. 60 avdelinger i hele Norge. 

TOOLS samarbeider med markedets ledende leverandører, og skreddersyr konsepter som passer like godt for store industribedrifter som for en lokal håndverker. TOOLS forretningsidé bygger på totaløkonomi gjennom effektiv distribusjon, korrekt informasjon og et bredt sortiment. 

Kjedesamarbeidet gir oss stordriftsfordeler og vi får tilgang til de beste løsningene som i dag finnes innenfor logistikk og informasjon i vår bransje. Gjennom strategiske samarbeidsmodeller, nye IT-løsninger og bedre markedskommunikasjon vil TOOLS knytte enda tettere samarbeid mellom kjedemedlemmene og deres kunder. På den måten kan medlemmene fremstå som de mest profesjonelle samarbeidspartnere for industrien lokalt der den holder til. Selvfølgelig skal fortsatt ingen slå oss på produktbredde, konkurransedyktige priser og faglig kompetanse. 

Kontakter

Anders Olaussen

Anders Olaussen

Pressekontakt Markedskommunikasjon- og Medieansvarlig 95070016

TOOLS er en av Nordens ledende leverandør av verktøy, maskiner, arbeidsklær verneutstyr, forbruksmateriell og relaterte tjenester til proffmarkedet.

TOOLS AS er Norges ledende leverandør av verktøy, maskiner, personlig verneutstyr og industrielt forbruksmateriell, og har siden 2020 vært en del av det nordiske Alligokonsernet.
TOOLS-kjeden henvender seg til proffmarkedet, og samarbeider med markedets ledende leverandører. Kundene jobber primært innen industri, olje & gass, bygg & anlegg og offentlig forvaltning.
Med over 500 kompetente rådgivere i Norge bidrar TOOLS til å gjøre kunders drift enklere, sikrere og mer lønnsom. Som spesialister bistår man kunden i valg av riktige produkter, og skreddersyr optimale leveringsløsninger slik at arbeidet blir utført på en effektiv og sikker måte.
TOOLS har 56 butikker over hele Norge. Hovedkontoret til TOOLS AS ligger på Trollåsen like utenfor Oslo.

TOOLS

Trollåsveien 6
1414 Trollåsen
Norway