Gå videre til innhold
VARSLER YTTERLIGERE NEDBEMANNINGER: Torgeir Silseth, adm.dir. i Nordic Choice Hotels.
VARSLER YTTERLIGERE NEDBEMANNINGER: Torgeir Silseth, adm.dir. i Nordic Choice Hotels.

Pressemelding -

​Nordic Choice Hotels mot 7500 nedbemanninger i Norden

Den økonomiske situasjonen i selskapet som følge av reise- og møterestriksjonene som er innført for å begrense koronasmitte, gjør at hotellkonsernet må kutte kostnadene.

Etter innføringen av ulike typer restriksjoner for møter, reiser og servering de siste ukene, har inntektsgrunnlaget til Nordic Choice Hotels falt fullstendig bort. Hotellkonsernet holder fortsatt åpent på de aller fleste hotellene, men belegningsgraden er sunket til under ti prosent.

– Vi ser også at det er helt stopp i nye bookinger for de kommende månedene, mens antall avbookinger øker dag for dag. I en bransje hvor personalkostnader utgjør rundt 40 prosent av kostnadene, ser vi ingen annen utvei enn å nedbemanne. Vi har allerede måttet permittere eller nedbemanne rundt 3000 ansatte i Norge og Danmark, mens vi nå går mot rundt 4500 ansatte som berøres i Sverige, sier Torgeir Silseth, adm.dir. i Nordic Choice Hotels.

Nedbemanningene skjer i tråd med lovverket i de ulike landene, noe som gjør at man må benytte både permitteringer og oppsigelser.

– Da Sverige varslet at de ville innføre en permitteringsordning, håpet vi den ville være i tråd med den norske modellen. Dessverre er den ikke god nok til å redusere kostnadene i så stor grad som den økonomiske situasjonen i selskapet krever. Vi jobber for å beholde så mange jobber som mulig til denne krisen er over, men vet at det er tøft og vanskelig for dem som nå blir berørt av dette. Vi håper å kunne ønske så mange som mulig velkommen tilbake når situasjonen normaliserer seg igjen, sier Silseth.

Emner


Nordic Choice Hotels er et av Nordens største hotellkonsern med over 200 hoteller og 17 000 medarbeidere. Selskapet markedsfører kjedene Comfort Hotel®, Quality Hotel™, Clarion Hotel® og Clarion Collection samt 33 frittstående hoteller. Alle hoteller er miljøsertifisert etter ISO 14001.

Kontakter

Bettina Flatland

Pressekontakt Director of Communications +47 975 98 000

Trude Laberg

Pressekontakt Communications Advisor +47 907 91 896

Et av Nordens største hotellkonserner

Strawberry er portalen til et bredt utvalg av hotell, møte- og konferansefasiliteter, restauranter og spa, i tillegg til eksklusive partnere og fordeler for våre medlemmer. Med over 240 hoteller over hele Norden, tilbyr vi fire hotellkjeder – Comfort Hotel®, Quality Hotel™, Clarion Hotel® og Clarion Collection® Hotel – og mer enn 40 frittstående hoteller. Gjennom Strawberry sin app og nettside, får du som gjest og medlem tilgang til et univers av muligheter, med vårt løfte om å fylle livet med morsomme, meningsfylte og spennende opplevelser.

Strawberry

Frederik Stangs gate 22-24
P.O. Box 2454 Solli 0201 Oslo

Besøk våre andre nyhetsrom