Gå videre til innhold
1 av 2 ønsker seg helseforsikring av arbeidsgiver

Pressemelding -

1 av 2 ønsker seg helseforsikring av arbeidsgiver

En fersk undersøkelse viser at helseforsikring er den forsikringen flest ønsker at arbeidsgiver betaler. 300 000 nordmenn har nå tegnet forsikringen, en økning på nesten 30 prosent fra året før.

Halvparten av norske arbeidstagere sier at de ville valgt helseforsikring dersom de fikk en type forsikring dekket av sin arbeidsgiver. Det viser en spørreundersøkelse Storebrand nylig har utført i samarbeid med Norstat.

– Resultatene fra undersøkelsen harmonerer godt med den økte etterspørselen etter helseforsikring fra bedrifts-Norge, sier salgsdirektør i Storebrand Helseforsikring, Emma Mårtensson.

Helse- og uføreforsikring på topp
I undersøkelsen stilte vi følgende spørsmål:

Hvis din nåværende eller kommende arbeidsgiver kunne betale en av disse forsikringene for deg, hvilken ville du da valgt?

 Vi fikk følgende svar fra 1 000 respondenter:

Helseforsikring: 50 %
Uføreforsikring: 34 %
Reiseforsikring: 3 %
Barneforsikring: 3 %
Vet ikke: 10 %

 – At uføreforsikring kommer på andreplass, er betryggende. Dette er også en meget viktig forsikring. Over en halv million arbeidstagere i privat sektor har ingen uføreforsikring på jobben. De har kun folketrygden som økonomisk støtte dersom de skulle bli alvorlig syke og ikke er i stand til å jobbe mer, sier Mårtensson.

Reiseforsikring og barneforsikring ender på en delt sisteplass med bare tre prosent. 

– Vi tolker dette dit hen at helseforsikring er en forsikring mange ønsker seg. Samtidig ser vi at har et beskjedent salg av helseforsikringer til privatpersoner. Det kan tyde på at stadig flere forventer at arbeidsgiver skal sørge for dette, sier hun.

Har solgt mer enn i hele fjor
Mens rundt 280 000 nordmenn nå står i helsekø merker Storebrand en stadig større pågang fra bedrifter som vil tegne helseforsikring for sine ansatte.

 Tall fra Finansnæringens Fellesorganisasjon (FNO) viser at salget av helseforsikringer økte med 28 prosent fra 2010 til 2011, og nå er over 300.000 nordmenn forsikret mot helsekø. Mye tyder på at økningen bare vil fortsette.

– Flere storkunder har tegnet helseforsikring for sine ansatte hos oss i år enn i hele fjor, forteller salgsdirektøren.

En av disse er Bergens-konsernet Rieber & Søn som nylig tegnet helseforsikring i Storebrand for alle de rundt 1000 ansatte.

– Vi opplever at helseforsikring er et attraktivt gode for våre ansatte fordi de raskt får behandling ved sykdom. Samtidig gir det oss som arbeidsgiver en fordel ved at ansatte kommer raskere tilbake i arbeid, sier kommunikasjonsdirektør i Rieber & Søn Geir Mikalsen.

For mer informasjon:

Kristina Picard
Kommunikasjonssjef i Storebrand
Mobil: 901 89 809
E-post: kristina.picard@storebrand.no

Emma Mårtensson
Salgsdirektør i Storebrand Helseforsikring
Mobil: 464 88 616
E-post: emma.maartensson@storebrand.no

Emner


Om Storebrand 

Storebrand-konsernet er en ledende aktør i markedet for langsiktig sparing og forsikring. Konsernet består av livsforsikring, skadeforsikring, kapitalforvaltning og bank, som samlet tilbyr et helhetlig produktspekter til privatpersoner, bedrifter, kommuner og offentlige virksomheter. 

Kontakter

Pressetelefon

Pressetelefon

Pressekontakt Generelle mediehenvendelser +47 480 44 838
Anne Lindeberg

Anne Lindeberg

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig Bærekraft +47 918 36 656
Vibeke Hoff Norbye

Vibeke Hoff Norbye

Pressekontakt Senior kommunikasjonsrådgiver +47 913 67 660
Sara Skärvad

Sara Skärvad

Pressekontakt Director of Communication Storebrand Asset Management +46 70 621 77 92
Stig-Øyvind Blystad

Stig-Øyvind Blystad

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør +47 918 47 226
Annemarte Norevik

Annemarte Norevik

Pressekontakt Senior kommunikasjonsrådgiver +47 97 61 51 97
Robert Henriksen

Robert Henriksen

Pressekontakt Senior kommunikasjonsrådgiver +47 41 02 04 02

Relatert innhold

Best på sparing til pensjon

Storebrand-konsernet er en ledende aktør i det nordiske markedet for pensjon, langsiktig sparing og forsikring. Konsernet består av livsforsikring, skadeforsikring, kapitalforvaltning og bank, som samlet tilbyr et helhetlig produktspekter til privatpersoner, bedrifter, kommuner og offentlige virksomheter.

Storebrand

Professor Kohts vei 9
1327 Lysaker
Norway

Besøk våre andre nyhetsrom