Gå videre til innhold
Bronse til Vebjørn Sønsteby da den nordiske TIMBERSPORTS®-sesongen satte i gang

Pressemelding -

Nordens beste atleter i ekstremsporten TIMBERSPORTS® møttes i helgen for å delta i den første delkonkurransen av Nordic Cup 2024. Konkurransen markerte starten på den nordiske konkurransesesongen, og for Norges del ble det bronse i Pro-klassen etter en sterk innsats av Vebjørn Sønsteby.

1.–2. juni gikk den første delkonkurransen av STIHL TIMBERSPORTS® Nordic Cup 2024 av stabelen i Grästorp i Sverige. Atleter fra Sverige, Norge og Danmark deltok i tre konkurranseklasser: Pro, Rookie og Women – med gjester fra Tyskland i Rookie- og dameklassen. I proffklassen leverte regjerende norgesmester Vebjørn Sønsteby en solid innsats. Etter gode resultater i samtlige grener, og til og med en norsk rekord i Single Buck, gikk bronsemedaljen til Sønsteby – like bak svenskene Hansson og Svan på første- og andreplass.

– Det var veldig godt å komme i gang for å kjenne på litt nerver igjen. Jeg er veldig fornøyd med sluttresultatet etter helgen. Jeg hadde litt smårusk i mange av øvelsene, så hvis jeg får det ordnet, skal jeg klare å nå pallen igjen, sier Vebjørn Sønsteby.

Tysklands Florian Hägele (Rookie) og Alrun Uebing (Women) deltar i Nordic Cup gjennom utvekslingsprogrammet til TIMBERSPORTS®, og de endte som vinnere av sine konkurranseklasser. I dameklassen gikk sølvmedaljen til svenske Tove Njåstad, med Danmarks Felixia Banck på tredjeplass. I Rookie-klassen ble det omvendt, siden danske Bo Andersen kapret sølvmedaljen og bronsemedaljen gikk til Sveriges Johan Staf.

Nå venter den andre delkonkurransen under SM-uken i Sverige 26.–27. juni, der atletene fortsetter å samle poeng. Etter den tredje og siste delkonkurransen i Elverum 9.–10. august blir det klart hvem som vinner hver konkurranseklasse sammenlagt.

Her avholdes Nordic Cup 2024:
- 1.–2. juni går den første delkonkurransen av Nordic Cup i Grästorp, Sverige.
- 26.–27. juni fortsetter Nordic Cup med delkonkurranse to i Västerås, Sverige, under SM-uken.
- 9.–10. august er det tid for den siste delkonkurransen av Nordic Cup i Elverum.

Fullstendige resultater fra Pro-klassen finner du her.
Fullstendige resultater fra Rookie-klassen finner du her.