Gå videre til innhold
Julemarked på Maihaugen

Pressemelding -

Julemarked på Maihaugen

Aldri før har så mange kremmere vært i sving på Maihaugen. På årets julemarked blir det rekordmange utstillere, det blir salg fra hus og boder over hele museet. Her finner du alt fra lokalprodusert mat, husflidsprodukter og designervarer – og sus av den ekte, gammeldagse julestemningen.

Dato: Lørdag 28. og søndag 29. november

På Maihaugen på Lillehammer blir det hyggelig førjulsstemning i historiske omgivelser. Det blir tenning av juletre, tradisjonsrikt julemarked, juleforberedelser som i gamle dager, vandreteater i tussmørket og mange aktiviteter for hele familien.

Årets nyhet – jul i middelalderen
Det spesielle på Maihaugens julemarked er preget som de julepyntede, historiske hjemmene gir. Lysene er tent, beboerne er hjemme, og du kan komme inn i julepyntede hus fra ulike tider. Her er det storgårdsjul i 1890-årene, krigsjul i 1944 og jul i byen i 1920. I år går vi lengre tilbake i tid enn noen gang, og lager til jul som i middelalderen.

- Det er viktig at folk føler at de opplever noe spesielt, også utenom det å komme i god julestemningen og finne de spesielle julegavene, sier arrangementsansvarlig Rune Prøven. I fjor trakk julemarkedet over 10 000 besøkende fra hele distriktet.

Vandreteater i tussmørket
Fredag og lørdag kveld kan publikum kjøpe billetter til det stemningsfulle vandreteateret «Det lyser i stille grender». Det er en reise i tid fra slutten av 1700-tallet og fram til i dag, med juleforberedelser og smaker fra ulike tider.

- Dette er svært populære vandringer, og med begrensede plasser lønner deg seg å være tidlig ute med å bestille, sier Prøven.

For mer informasjon kontakt: Rune Prøven, arrangementsansvarlig

E-post: rune.proven@lillehammermuseum.no

Mobil: 99 64 17 25

Emner

Kategorier

Regions

Kontakter

Rune Prøven

Rune Prøven

Arrangementsansvarlig 99 64 17 25

Utvikle mennesker for å skape opplevelser

Stiftelsen Lillehammer museum er overbygningen for de seks museene Maihaugen, Lillehammer Kunstmuseum, Norges Olympiske Museum, Bjørnstjerne Bjørnsons Aulestad, Sigrid Undsets Bjerkebæk, Norges Postmuseum og kunnskapssenteret Norsk Håndverksinstitutt. Vi legger til rette for at mennesker skal lære noe sammen – og få gode opplevelser.