Gå videre til innhold
Voksne og  barn oppfordres til å se Nordic Family sammen,
Voksne og barn oppfordres til å se Nordic Family sammen,

Nyhet -

Gir rekord-høye strømmetall: Nordic Family topper hos RiksTV/Strim

Barne- og familieseriene fra Nordic Family, med blant andre programleder Stian Barsnes-Simonsen, er mest sett i familiekategorien på strømme-plattformene til RiksTV og Strim så langt i mars måned. Nordic Family ble lansert 1. mars.

Om man tar alle kategorier med i betraktningen kommer «Stian og Teo leker med maten» fra Nordic Family på tredjeplass, kun slått av TVNorge-serien Oljefondet og Game of Thrones fra HBO Nordic.

Den første helgen med Nordic Family var hele 7 av 10 strømmede barne-programmer hos RiksTV hentet fra den nye kanalsatsingen, som produseres av Nordic Screens.

Langt over forventningene

-Dette er langt over de forventningene vi hadde for en nykommer i denne kategorien. Det er utrolig å spennende å se at det er mulig å konkurrere med YouTube og NRK Super med godt og ansvarlig, norskprodusert innhold. Nordic Family ser ut til å være et konsept som fungerer godt allerede fra start, sier kommersiell direktør Ole André Skarbøvik i RiksTV.

Kjente profiler og bra innhold

De tidligere NRK Super-profilene Silje Sirnes Winje og Stian Barsnes-Simonsen leder Nordic Family. TV-distributøren RiksTV og strømmetjenesten Strim er først ute med å tilby Nordic Family.  

Her handler det om mat, musikk, penger, nettvett, brannvern, gaming med mer – temaene er mange, for hele familien.

Mange kjente YouTube-profiler deltar i programmene.

Oppfordring: Se sammen!

Daglig leder Nils Ketil Andresen i Nordic Screens er fornøyd med mottakelsen av den nye kanalen.

-Den fine starten viser at det er apetitt på bra norsk innhold til barn og familier der ute. Vi oppfordrer familiene til å se sammen. Det er morsomt, hyggelig og lærerikt for både store og små, sier daglig leder Nils Ketil Andresen i Nordic Screens.

Andresen leder produksjonsselskapet og YouTube-nettverket Nordic Screens som nå også tar skrittet med en ny kanalsatsiong i Norge.  Selv har Andresen lang erfaring fra TV 2 med å styre kanaler og innholdssatsinger gjennom sine 13 år som program- og kanaldirektør der frem til 2014.

Samfunnsansvar

 - Nå gjør vi det enklere for foreldrene å finne å finne det gode innholdet. Dette er samfunnsansvarlig TV – TV for små og store hjerner, sier daglig leder Nils Ketil Andresen i Nordic Screens.

Stian Barsnes-Simonsen er stolt over den barne-menyen man nå har produsert for RiksTV og Strim.

- Norske barnefamilier fortjener et større, norsk mediemangfold. Det NRK Super gjør er strålende, men én kanal er ikke nok. Flere må til for å demme opp for utenlandsk innhold med ymse kvalitet og varierende hensikter. Ellers ender vi fort opp med barn som er gode i engelsk, men som kanskje ikke kjenner seg særlig godt igjen i sitt eget samfunn og i sitt eget nyhetsbilde, sier Barsnes-Simonsen.

RiksTV og Strim først ute

- Barnekultur er viktig. Jeg synes at vi skal heie frem slike initiativer. Vi trenger mer bra norsk innhold på alle plattformer for familiene. Vi er glade for å være først ute med dette tilbudet, sier administrerende direktør Jérôme Franck-Sætervoll i RiksTV.

- Vi i RiksTV har alltid vært opptatt av å by på norskprodusert TV med gode og sunne verdier. Dette er et prosjekt vi tente tidlig på – og som vi ønsker velkommen på vår arena, både vår tradisjonelle plattform og for strømme-brukerne, sier Jérôme Franck-Sætervoll i RiksTV.

Mer strømmeinnhold

-Det er klart at det frister å se nærmere på muligheten for å få mer strømmeinnhold inn på plattformen vår, når vi ser slike resultater. Vi diskuterer både med de store kringkasterne og direkte med mindre produsenter for å inkludere mer strømme-innhold, slik som vi har gjort med Nordic Screens og Nordic Family. For oss er det viktig å være innovative og offensive – til forbrukernes beste, sier kommersiell direktør Ole André Skarbøvik i RiksTV.

Strim-leder Rune Åsprang konstaterer at nordmenn strømmer stadig mer, også via Strim.

-Mange moderne strømme-familier ønsker ikke å abonnere på en tradisjonell TV-pakke, og for denne målgruppen er det selvsagt viktig med godt barneinnhold. Når vi ser slike tall så raskt for Nordic Family betyr det at vi har truffet med et konsept som fungerer for dem ellers ser på YouTube og NRK Super. Det er veldig gledelig at det går an å treffe denne målgruppen med godt og ansvarlig, norskprodusert innhold, sier Rune Åsprang i Strim.

Related links

Emner

Kategorier

Relatert innhold

Kommunikasjonsbyrå med stort hjerte – velkommen til oss!

I Nydalen i Oslo finner du oss i Snakk Kommunikasjon, et team på 20 eksperter som har et enkelt mål: å hjelpe norske virksomheter med å nå ut. La oss ta din kommunikasjon til neste nivå. Hva trenger du hjelp til? Strategisk rådgivning, digital utvikling, eller videoproduksjon? Hjelp med sosiale medier, undervisningsopplegg, workshop, konferanse, eller influencer marketing?

Stort, eller lite oppdrag, ta kontakt og gi oss mulighet til å bidra! Vi brenner for å skape innhold som er relevant, godt og underholdende.

Snakk Kommunikasjon AS

Gjerdrumsvei 10 G
0484 OSLO
Norge