Skip to content
Signicat uddyber de nye retningslinjer fra EBA: et skridt fremad i finansiel regulering i Europa

Press release -

Signicat uddyber de nye retningslinjer fra EBA: et skridt fremad i finansiel regulering i Europa

Signicat, d. 13. december 2023 - De retningslinjer, som Den Europæiske Banktilsynsmyndighed (EBA) har udstedt vedrørende fjernkundetilmelding, og som blev offentliggjort sent i 2022, er officielt trådt i kraft fra begyndelsen af oktober 2023. Disse retningslinjer bliver EU-standard for fjernkundetilmelding til finansielle tjenester i alle EU-lande og andre lande i Det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde (EØS), medmindre de kommer i konflikt med national lov. Alle EU-/EØS-lande undtagen ét (formentlig ved en fejl) og Den Europæiske Centralbank har rapporteret overholdelse af retningslinjerne, hvor 19 rapporterer som "overholdt" og 12 "har til hensigt at overholde". Dette betyder, at fjernkundetilmelding i overensstemmelse med disse retningslinjer snart vil være effektiv i alle EU-/EØS-medlemslande.

Signicat, en førende virksomhed inden for europæisk regulatorisk overholdelse og digitale identitetsløsninger, giver et ekspertperspektiv på disse betydelige reguleringsændringer.

Centrale aspekter af EBA's retningslinjer for fjernkundetilmelding

EBA's retningslinjer fokuserer på at modernisere tilgangen til kundetilmelding og håndtering af data i finanssektoren. Retningslinjerne indeholder fem anbefalinger, hvoraf to er særligt specifikke og bemærkelsesværdige:

  • Digital identifikation af forbruger- eller erhvervskunder: Dette betyder udførelse af identitetsverifikation uden fysisk tilstedeværelse. Denne retningslinje muliggør fjernidentifikation af kunder, en betydelig ændring fra traditionelle metoder med fysisk fremmøde. Det åbner døren for anvendelse af avanceret teknologi inden for identitetsverifikation, hvilket reducerer behovet for fysiske interaktioner og forbedrer bekvemmelighed og effektivitet ved kundetilmelding.
  • Opbevaring af data indsamlet under kundetilmelding: Denne del af retningslinjerne pålægger sikker og tidsstemplet opbevaring af information indsamlet under fjernkundetilmeldingsprocessen. Dette krav sikrer, at data er tilgængelige til revision og andre verifikationsformål, hvilket øger gennemsigtighed og ansvarlighed i finansielle transaktioner.

Som angivet af EBA "er disse retningslinjer udviklet som svar på Europa-Kommissionens anmodning i forbindelse med dens digitale finansstrategi, offentliggjort i 2020. De er også i overensstemmelse med EBA's juridiske mandat til at lede, koordinere og overvåge den europæiske finanssektors kamp mod hvidvaskning af penge og finansiering af terrorisme (ML/TF)".

Konsekvenser for finansindustrien

Retningslinjerne gælder for alle kredit- og finansielle institutioner, der er omfattet af direktivet om hvidvaskning af penge (AMLD), og i henhold til artikel 16, stk. 3, i forordning (EU) nr. 1093/2010 skal "de kompetente myndigheder og finansielle institutioner gøre alt for at overholde disse retningslinjer og anbefalinger".

Implementeringen af disse retningslinjer repræsenterer en betydelig udvikling i det reguleringsmæssige landskab, og lokale kompetente myndigheder i alle europæiske lande er nu opgivet med at opdatere deres processer for at være i overensstemmelse med disse nye standarder. Denne ændring indebærer ikke kun teknologiske fremskridt, men kræver også en dyb forståelse af den udviklende reguleringsmæssige ramme.

For at opbygge regulering og sikre, at medlemmerne af Det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde er i en lige konkurrenceposition på det indre marked, er harmonisering påkrævet. Selvfølgelig er det en udfordrende opgave, der ikke kan udføres på nationalt niveau af hver enkelt landets reguleringsmyndighed alene, men skal udføres af en institution. Dette arbejde vil i dette tilfælde blive udført af EBA og den kommende nye AMLA, der skal etableres i 2024, ud fra et objektivt og pragmatisk synspunkt.” Dette påpeger Antti Kela, salgschef hos Signicat og certificeret anti-hvidvask specialist (CAMS).

Langsigtet perspektiv og branchereaktion

Finansindustrien anerkender behovet for disse retningslinjer for at harmonisere regler på tværs af forskellige EU-medlemslande. De står dog også over for udfordringen med at holde sig informeret om de reguleringsændringer, deres sektor gennemgår, samt at holde styr på de regler, de og deres leverandører skal følge for at forblive i overensstemmelse og undgå ikke kun bøder, men også omdømmeskader.


"At navigere i det komplekse landskab af regler og risikostyring af tredjeparter investerer vi ikke kun euro, men omhu. Med 7 milliarder euro dedikeret årligt til driftsudgifter og næsten 3 milliarder euro rettet mod tredjeparter i 2021 går vores forpligtelse ud over overholdelse; det handler om intern kontrol og beskyttelse mod potentielle bøder. Når vi omfavner outsourcing, især i regulerede områder som teknologi til fjernkundetilmelding, bliver det afgørende at opretholde kontrol. Vi ved, at ægte modstandsdygtighed kommer fra aktivt at styre vores vej, med vejledning og forsikring fra betroede tredjepartspartnere som Signicat", udtaler Sandor Welfing, leder af Supply Risk Management and Oversight hos Rabobank.

Signicats rolle i at navigere i overholdelse af love

Dette varierede overholdelseslandskab understreger de løbende bestræbelser på at opnå en ensartet reguleringsmæssig ramme inden for den finansielle sektor i Den Europæiske Union og tilknyttede lande. Signicat spiller en afgørende rolle i at hjælpe institutioner med at navigere i disse forskellige nationale krav og opnå effektiv overholdelse. Med fokus på overholdelse af europæiske regler opdateres Signicats digitale identitetsløsninger løbende for at være i overensstemmelse med de nyeste reguleringskrav.

"Hos Signicat specialiserer vi os i at forstå og navigere i det komplekse landskab af europæiske standarder og regler. Vores ekspertise inden for regler og landspecifikke rammer gør os i stand til at yde uvurderlig støtte til vores kunder for at imødekomme de dynamiske reguleringskrav, især i tider med forandring og usikkerhed, hvor de skal overholde for at undgå sanktioner", siger Jon Ølnes, Tribe Lead og Thought Leader hos Signicat og redaktør af ETSI TS 119 461-standarden om politik og sikkerhedskrav for fjernidentitetsverifikation, som er en grundstand til EBA's retningslinjer.

Denne pressemeddelelse er kun til informationsformål og udgør ikke juridisk rådgivning.


Om Signicat

Signicat er en førende, paneuropæisk virksomhed inden for digital identitet med en enestående historik inden for verdens mest avancerede digitale identitetsmarkeder. Grundlagt i 2006, er Signicats mission at bygge teknologi, som gør det muligt for folk at stole på hinanden i en digital verden. Deres digitale identitetsplatform indeholder den mest omfattende pakke identitetsverificerings- og godkendelsessystemer i verden, som alle er nemt tilgængelige via en enkelt integrationspunkt. Platformen understøtter og orkestrerer nemt hele identitetsrejsen, fra autentificering og onboarding til login og samtykke samt indgåelse af juridisk bindende forretningsaftaler. I 2019 blev Signicat erhvervet af den førende europæiske private equity-investor Nordic Capital. I dag har Signicat over 450 dedikerede fagfolk fordelt på 17 europæiske kontorer.

For yderligere information om Signicat, besøg venligst www.signicat.com

Contacts

Alba Zaragoza

Alba Zaragoza

Press contact Communications Manager +34648839894

Welcome to Signicat!

Signicat er en nyskapende, paneuropeisk bedrift innen digital identitet med en unik merittliste i verdens mest avanserte markeder for digital identitet. Bedriften ble grunnlagt i 2006 og har som mål å bygge teknologi som skaper tillit mellom mennesker i en digital verden. Signicat sin digital-identitet-plattform implementerer verdens mest omfattende samling av systemer for identitetsverifisering og -autentisering med enkel tilgang gjennom ett enkelt integreringspunkt. Plattformen støtter og dirigerer sømløst gjennom hele identitetsprosessen, fra gjenkjenning til registrering, via innlogging og innhenting av samtykke og til juridisk bindende avtaler mellom bedrifter – og alt har motstått tidens tann. I 2019 ble Signicat oppkjøpt av Nordic Capital, et ledende europeisk private equity-selskap. I dag består Signicat av over 450 engasjerte fagfolk fordelt over 17 europeiske kontorer.

For mer informasjon om Signicat kan du besøke www.signicat.com

Signicat

Beddingen
7010 Trondheim
Norge

Visit our other newsrooms