Skip to content
Signicat stärker sin närvaro i Tyskland genom utnämningen av Philipp Wegmann som Country Manager DACH

Press release -

Signicat stärker sin närvaro i Tyskland genom utnämningen av Philipp Wegmann som Country Manager DACH

Stockholm, 7 februari 2024Signicat, pionjären inom digitala identitetslösningar, tar ett rejält kliv i sin europeiska expansionsstrategi med utnämningen av Philipp Wegmann som Country Manager DACH, där Wegmann skall ta Signicat till frontlinjen av den digitala identitetsmarknanden inom DACH-regionen.

”Jag är så otroligt glad över att börja på Signicat som Country Manager för DACH. Som marknadsledare tror jag att Signicat befinner sig i en unik position och kommer spela en viktig roll i DACH-regionen. Mitt mål är klart: etablera Signicat som den självklara leverantören av digitala skalbara helhetslösningar som hanterar regelefterlevnad, skräddarsydda specifikt för bolag inom Tyskland och DACH-regionen”, säger Philipp Wegmann, Country Manager DACH på Signicat.

Philipp Wegmann kommer spela in central roll i att leda och utveckla det tyska teamet med fokus på att stärka Signicats position som den ledande leverantören av digitala identitetslösningar inom DACH-marknaden. Efter flera framgångsrika år på den tyska marknaden erbjuder Signicat en komplett portfölj av digitala identitetslösningar, från identitetsverifiering till autentisering, elektroniska signaturer och riskhantering. Portföljen är en kombination av metoder som traditionsmässigt använts på den tyska marknaden, till nya och innovativa egenutvecklade metoder. Med sina robusta lösningar, byggda för att hantera regelefterlevnad av den tyska penningtvättslagen (GwG) samt eIDAS förordningar, räknar Signicat med att expandera sin kundbas i Tyskland och DACH-regionen.

"Kvalitet och innovation är våra ledord när vi bygger digitala identitetslösningar för reglerade branscher och vi välkomnar Philip med glädje till vårt team. Han passar perfekt in i vår fortsatta fokus på stark närvaro på den tyska marknaden och inom DACH som helhet, där vi erbjuder marknadsledande digitala identiteslösningar, " säger Thijs Vink, Chef för “Continental Europe” på Signicat. "Med hans långa erfarenhet inom en mängd bolag och kulturer, inklusive hans bakgrund inom digitala identitetslösningar, är vi säkra på att han kommer medverka till att driva vår expansion och synliggöra vår närvaro i DACH-regionen”, tillägger han.

Philip Wegmann har innehaft ett flertal befattningar på IDnow, senast som “Director Partner Management, och har gedigen erfarenhet inom området. Hans mångskiftande bakgrund inom försäljning och affärsutveckling på bolag som Truma Geraetetechnik och Panasonic sträcker sig över 15 år.


Om Signicat

Signicat är ett banbrytande europeiskt digitalt identitetsföretag, med oöverträffad meritlista på världens mest avancerade digitala identitetsmarknad. Grundat 2006, Signicats vision är att utveckla teknologi, som i gör att människor kan lita på varandra i en digital värld. Dess digitala identitetsplattform tillhandahåller det mest omfattande utbudet av identitetsverifiering och autentisering i världen, allt tillgängligt via enkel integration. Plattformen stöder hela identitetsresan, från första kontakt och onboarding, via inloggning och autentisering, till ingående av långvariga och hållbara affärsavtal. 2019 förvärvades bolaget av det ledande europeiska riskkapitalbolaget Nordic Capital. Idag har Signicat mer än 450 dedikerade medarbetare, utspidda på 17 kontor runtom Europa.

Mer information finns att läsa på https://www.signicat.com/se/

Contacts

Alba Zaragoza

Alba Zaragoza

Press contact Communications Manager +34648839894

Welcome to Signicat!

Signicat er en nyskapende, paneuropeisk bedrift innen digital identitet med en unik merittliste i verdens mest avanserte markeder for digital identitet. Bedriften ble grunnlagt i 2006 og har som mål å bygge teknologi som skaper tillit mellom mennesker i en digital verden. Signicat sin digital-identitet-plattform implementerer verdens mest omfattende samling av systemer for identitetsverifisering og -autentisering med enkel tilgang gjennom ett enkelt integreringspunkt. Plattformen støtter og dirigerer sømløst gjennom hele identitetsprosessen, fra gjenkjenning til registrering, via innlogging og innhenting av samtykke og til juridisk bindende avtaler mellom bedrifter – og alt har motstått tidens tann. I 2019 ble Signicat oppkjøpt av Nordic Capital, et ledende europeisk private equity-selskap. I dag består Signicat av over 450 engasjerte fagfolk fordelt over 17 europeiske kontorer.

For mer informasjon om Signicat kan du besøke www.signicat.com

Signicat

Beddingen
7010 Trondheim
Norge

Visit our other newsrooms