Skip to content
Signicat leder omvandlingen av den europeiska bilförsäljningsbranschen

Press release -

Signicat leder omvandlingen av den europeiska bilförsäljningsbranschen

  • Digitalisering av processer medför förändringar och nya krav i fordonsindustrins leveranskedja.
  • BMW Group har valt Signicat för dess AML-kompatibla och skalbara digitala lösningar.

Stockholm, 13 juni 2024Signicat, den internationella ledaren inom digital identitet, omformar det europeiska bilförsäljningslandskapet med en teknikdriven, kundcentrerad köpprocess för BMW Group.

Under senare år har fordonstillverkare, som eftersträvat en global modell, infört många nya processer i sina leveranskedjor, som att skriva under kontrakt, vilket tidigare gjordes via bilhandlare. Ett starkt engagemang för omvandlingen av fordonssektorn där slutanvändaren åter sätts i fokus med hjälp av en strategi som bygger på kundcentrering och kundupplevelser.

Med en strategi som blickar framåt följer BMW Group de trender som påverkar fordonssektorn, såsom hållbarhet och digitalisering. Samtidigt möter BMW Group samhällets alltmer kundfokuserade krav på en unik och problemfri användarupplevelse.

"BMW Group är ett världsledande fordonsmärke som vi arbetar med i Europa. Vi är glada över att få hjälpa BMW Group på deras resa för att transformera branschen och vara en del av en förändring som fokuserar på att leverera smidiga upplevelser till deras användare.” säger Arne Vidar Haug, Head of Global Solutions samt en av Signicats grundare. “På Signicat utgår vi från varje företags behov och krav, vilket är anledningen till att Signicat Global Solutions-teamet utformar skräddarsydda lösningar för globala identiteter. Vi är mer än bara lösningsleverantörer, vi är strategiska konsulter inom identitetsverifiering."tillägger han.

Med världens mest omfattande portfölj av lösningar för digital identiteter och bedrägeribekämpning, möjliggör Signicat identitetsverifiering och elektronisk signering av slutanvändare. Detta är möjligt genom digitala identiteter, biometri och elektronisk dokumentverifiering, vilket gör det möjligt för användare, att utan problem, skriva under juridiskt bindande kontrakt med en elektronisk signatur, allt tack vare en enda ingångspunkt. Signicats affärsenhet "Global Solutions" specialiserar sig på att leverera komplexa internationella och globala AML-kompatibla lösningar för onboarding.

Vi har haft ett nära samarbete med BMW Group och har tillhandahållit ett team av experter på digitala identiteter som rådgivit dem på teknisk och regulatorisk nivå”, säger Asger Hattel, VD på Signicat. " Att ha en heltäckande lösning för kundregistreringsprocessen ger många tekniska, operativa och regleringsmässiga fördelar, men det är också ett sätt att förhindra bedrägerier eller datakorruption genom en problemfri och heltäckande process“.

Signicat är en väletablerad och välrenommerad leverantör med en säker och AML-kompatibel lösning med global kapacitet. Valet av Signicat beror på dess oöverträffade marknadsledande erbjudande i Europa och dess globala kapacitet för skalbara och kompatibla lösningar i 24 länder inom BMW Group, inklusive Sverige, Norge och Danmark.


Om Signicat

Signicat är ett banbrytande europeiskt digitalt identitetsföretag, med oöverträffad meritlista på världens mest avancerade digitala identitetsmarknad. Grundat 2006, Signicats vision är att utveckla teknologi, som i gör att människor kan lita på varandra i en digital värld. Dess digitala identitetsplattform tillhandahåller det mest omfattande utbudet av identitetsverifiering och autentisering i världen, allt tillgängligt via enkel integration. Plattformen stöder hela identitetsresan, från första kontakt och onboarding, via inloggning och autentisering, till ingående av långvariga och hållbara affärsavtal. 2019 förvärvades bolaget av det ledande europeiska riskkapitalbolaget Nordic Capital. Idag har Signicat mer än 450 dedikerade medarbetare, utspidda på 17 kontor runtom Europa.

Mer information finns att läsa på www.signicat.com

Contacts

Alba Zaragoza

Alba Zaragoza

Press contact Communications Manager +34648839894

Welcome to Signicat!

Signicat er en nyskapende, paneuropeisk bedrift innen digital identitet med en unik merittliste i verdens mest avanserte markeder for digital identitet. Bedriften ble grunnlagt i 2006 og har som mål å bygge teknologi som skaper tillit mellom mennesker i en digital verden. Signicat sin digital-identitet-plattform implementerer verdens mest omfattende samling av systemer for identitetsverifisering og -autentisering med enkel tilgang gjennom ett enkelt integreringspunkt. Plattformen støtter og dirigerer sømløst gjennom hele identitetsprosessen, fra gjenkjenning til registrering, via innlogging og innhenting av samtykke og til juridisk bindende avtaler mellom bedrifter – og alt har motstått tidens tann. I 2019 ble Signicat oppkjøpt av Nordic Capital, et ledende europeisk private equity-selskap. I dag består Signicat av over 450 engasjerte fagfolk fordelt over 17 europeiske kontorer.

For mer informasjon om Signicat kan du besøke www.signicat.com

Signicat

Beddingen
7010 Trondheim
Norge

Visit our other newsrooms