Gå videre til innhold

Emner: Helse, sykepleie

Jan Christian Vestre lanserte nylig i samarbeid med flere organisasjoner at det skal gis ekstrabevilgninger for å få ned helsekøene, men glemte han radiografene og stråleterapeutene? spør Bent R. Mikalsen. Arkivfoto: Tone Rise, Hold Pusten.

Glemte du oss, Vestre?

Det norske helsevesenet og sykehusene har store utfordringer, køene til diagnostikk og behandling er økende. Vi lever stadig lenger, og flere trenger diagnostikk og behandling. Mange flere. Helseminister Jan Christian Vestre føler presset og lanserte 14. mai ekstrabevilgninger for å få ned køene i samarbeid med flere organisasjoner, men glemte han radiografene og stråleterapeutene?

20 år med mammografiprogrammet i Norge

20 år med mammografiprogrammet i Norge

Denne uken arrangerte Mammografiprogrammet og Kreftregisteret det 8. nordiske mammografiscreeningsymposiet i Oslo. Ett viktig gjennomgangstema i kongressen, som både radiologer, patologer, biologer og forskere tok opp var temaet overbehandling og overdiagnostikk.

Norsk Radiografforbund er radiografenes og stråleterapeutenes fagorganisasjon.

Norsk Radiografforbund er en partipolitisk uavhengig fagorganisasjon som arbeider for å utvikle og opprettholde en høy faglig standard i utdanning og utøving av fagområdene radiografi og stråleterapi.
Norsk Radiografforbund har som mål å ivareta medlemmenes inntekts- og arbeidsforhold på en måte som sikrere yrkesgruppenes posisjon, lønnsutvikling og muligheter i yrkeslivet. Norsk Radiografforbund er et forbund i Unio.