Gå videre til innhold
ØKOUKA arrangeres over hele landet, og med en rekke arrangementer for liten og stor. Foto: Økologisk Norge
ØKOUKA arrangeres over hele landet, og med en rekke arrangementer for liten og stor. Foto: Økologisk Norge

Pressemelding -

Bli med å feire jorda og øko-maten

Er du klar for årets største feiring av økologisk mat og landbruk? I uke 39 arrangeres ØKOUKA 2020 over hele landet. I år rettes fokuset mot jordas utallige muligheter. 

ØKOUKA 2020 er landets største feiring av økologisk og biodynamisk mat og landbruk, og arrangeres mellom 18. og 27. september i år. Gjennom hele uke 39 kan både barn og voksen lære mer om økologisk landbruk og delta på inspirerende og matnyttige arrangementer over hele landet.

Så hvorfor ikke starte UKA med en gratis øko-frokost hos Godt Brød i Oslo, Asker, Bærum eller Trondheim? Eller hva med å ta turen til en økologisk gård? I løpet av ØKOUKA åpner både Lofoten Gårdsysteri, Mjåland Gård i Agder og Linderud Gård i Oslo dørene.

Drømmer du om et liv som småbruker? Virgernes Andelsgård i Larvik byr på en hel dag med inspirasjon, og på Lørenskog bygdemuseum kan du bli med på høsttakkefest for å feire årets avling. I tillegg kan du både lære mer om potetens verden, delta på et spennende webinar om jordhelse, gå på fermenteringskurs på Bøensætre i Østfold, lære mer om levende jord, gå på markvandring i Trøndelag eller få med deg vår panelsamtale om jord og karbonbinding.

– Vi håper dette, og mye mer, kan bidra til å inspirere enda flere til å spise og dyrke økologisk mat i Norge. Og ikke minst øke kunnskapen om økologisk og biodynamisk matproduksjon, smiler Kristine Stange, prosjektleder for ØKOUKA i Økologisk Norge.

Jordhelse er alt

Matjorda er bondens viktigste verktøy og under årets ØKOUKA retter vi oppmerksomheten spesielt mot nettopp jordhelse.

– Jorda er i vinden som aldri før og rommer utallige muligheter. Ikke bare danner den grunnlaget for matproduksjonen vår, den er også en del av løsningen med tanke på karbonlagring, sier Kristine.

Men hvordan har jorda vår det i dag? Og hva kan vi, som produsenter eller forbrukere, gjøre for å styrke den? Hva gjør politikerne? Hva skjer globalt?

Kristine forteller at ØKOUKA 2020 gjennom en rekke arrangementer, kurs, seminarer og paneldebatter ønsker å øke interessen, forståelsen og kunnskapen om jord,jordhelse, jordbiologi og karbonbinding.

ØKOUKA og Covid-19

– Med flere hundre arrangementer over hele landet i løpet av en uke, har ØKOUKA et stort omfang. Situasjonen med Covid-19 gjør at vi har måttet tenke litt annerledes for gjennomføring av arrangementer og vi har vridd hver stein for å planlegge slik at arrangementene blir både trygge og gode for alle, sier Kristine og forteller at noen paneldebatter blant annet må livestreames.

– Vi tar smittevern på alvor, og gleder oss nå til å gjennomføre ØKOUKA med de riktige tiltakene på plass. Unge, eldre, forbrukere og bønder kan nå glede seg til sin lokale ØKOUKA, som byr på et mangfold av arrangementer, sier hun.

Related links

Emner

Kategorier


Økologisk Norge er en ideell medlemsorganisasjon som arbeider for å fremme økologisk mat og landbruk. Vi arbeider praktisk og politisk gjennom våre prosjekter og regions-, fylkes- og lokallag.

Kontakter

Cathrine Røsseland

Cathrine Røsseland

Pressekontakt Kommunikasjonsleder Kommunikasjon og presse +47 24124119

Økologisk Norge er en ideell medlemsorganisasjon som arbeider for å fremme økologisk mat og landbruk.

Vi er Norges største ideelle organisasjon for både deg som dyrker og spiser økologisk. Som medlem hos oss støtter en bedre måte å produsere og spise mat på, til glede for mennesker, dyr, klima og natur. Vi jobber praktisk og politisk for mer økologisk mat og landbruk i Norge. Vi bygger på de internasjonale økologiprinsippene og gir ut inspirasjonsmagasinet Ren Mat.

Økologisk Norge

Grønlandsleiret 31
0190 Oslo
Norge