Pressemelding -

Välkommen att diskutera nordisk funktionshinderpolitik!

FN:s konvention om mänskliga rättigheter för personer med funktionsnedsättning ställer krav på att nationerna vidtar ändamålsenliga åtgärder för att avskaffa diskriminering samt att främja deltagande och jämlikhet.

Med detta som utgångspunkt arrangerar Nordens Välfärdscenter ett seminarium om funktionshinderpolitik i Norden, den 19 november i Stockholm.

Syftet med seminariet är att ge möjlighet till utbyte av erfarenhetet och kunskap mellan de nordiska länderna om mål och om hur funktionshinderpolitiska frågor hanteras, implementeras och följs upp samt vilka effekter och konsekvenser politiken leder till.

Plats: Norra Latin, Stockholm 
Datum och tid: 19 nov kl.9:00-16:15

Läs mer:

Emner

  • Sosiale spørsmål

Kategorier

  • funktionhandikappde
  • norden
  • nordiskt samarbete
  • välfärd

Nordens Välfärdscenter, NVC, är en institution under Nordiska ministerrådet, social- och hälsosektorn.

 

Kontakter

Judit Hadnagy

Pressekontakt Kommunikationschef/Head of Communication +46 (0)70 605 5681

Relatert innhold

Young people on the edge - an English release.

The English version of the Nordic summery report of Unge på kanten, focusing on labour market inclusion of vulnerable youth in the Nordic region, is now released.

Trender som påverkar funktionshinderpolitiken

Färre behöver försörja fler, skattebasen riskerar att minska samtidigt som förutsättningarna på den internationella arenan förändras. Även de nordiska länderna drabbas när den globala finanskrisen sprider sig. Vad innebär detta för funktionshindrades situation i Norden? Detta diskuteras i Nordens Välfärdscenters nya omvärdsanalys.

Nytt projekt om personer med funktionsnedsättning med samisk bakgrund

Nordens Välfärdscenter har fått i uppdrag av Barne, -ungdoms- og familiedirektoratet i Norge att genomföra ett projekt om personer med funktionsnedsättning med samisk bakgrund. Projektet går ut på att dels undersöka om det finns tidigare forskning om personer med funktionsnedsättning och samisk bakgrund och förankra projektet i det samiska samhället.