Pressemelding -

Nyt temahefte fra Nordens Välfärdscenter: Empowerment og velfærdsteknologi til kronikere

70-80 % af sundhedsudgifterne i de nordiske lande går i dag til kronikerområdet

I løbet af de kommende år vil antallet af mennesker med kroniske sygdomme stige stærkt, blandt andet fordider bliver mange flere ældre. De medicinske fremskridt bevirker også, at flere kan leve længere med en kronisk sygdom. Civilisationssygdomme som diabetes, overvægt og hjerte-karsygdomme, vil ligeledes medføre, at vi får flere borgere med kroniske sygdomme i Norden. Samtidig vil antallet af borgere i den arbejdsduelige alder stagnere eller mindskes.

Opretholdelsen og videreudviklingen af indsatsen over for mennesker med kroniske sygdomme gør det nødvendigt at rationalisere og udnytte ressourcerne optimalt. Med telemedicinske løsninger vil de borgere, der kan og vil, i langt større udstrækning selvstændigt kunne udføre en række af de ydelser, som i dag bliver udført af personale i social- og sundhedssektoren.

I dette temahefte kommer vi bredt rundt om kronikere, der selv håndterer deres sygdom ― med øet selvstændighed og livskvalitet til følge.

Emner

  • Helse, sykepleie, legemiddel

Kategorier

  • kronikere
  • välfärdsteknologi
  • empower
  • nordiskt samarbete
  • diabetes
  • telemedicine

Nordens Välfärdscenter, NVC, är en institution under Nordiska ministerrådet, social- och hälsosektorn.

 

Kontakter

Judit Hadnagy

Pressekontakt Kommunikationschef/Head of Communication +46 (0)70 605 5681

Relatert innhold

Ny rapport: En arbetsmarknad för alla?

Oavsett konjunkturläget, har personer med funktionshinder en svagare ställning på arbetsmarknaden. I rapporten "En arbetsmarknad för alla?" jämförs de nordiska ländernas strategier för att öka sysselsättningen bland personer med funktionsnedsättningar.

Nytt temahefte fra Nordens Velferdssenter: Eldre i informasjonssamfunnet

I dag er digital delaktighet en forutsetning for et velfungerende demokrati. Selv om bruker av Internett har økt påtakelig de siste årene, er det fortsatt mange eldre som ikke bruker nettet, særlig blant de eldste fra 75 år og oppover. Dette er bakgrunnen for at Nordens Välfärdscenter tar opp temaet om eldre i informasjonssamfunnet.

Större fokus på alkoholbrukets skador på andra

Det är inte bara den som dricker som riskerar att skadas av alkoholen, utan också familjen, kollegorna och samhället i stort. Läs hur frågan tas upp i Norden och övriga världen i Nordens Välfärdscenters nya publikation.

Ny rapport om arbeidsmarkedet for seniorer

I alle de nordiske landene er det en erklært politikk å øke deltakelsen i arbeidslivet blant seniorer. Den viktigste bakgrunnen følger av et mer langsiktig befolknings- og velferdsperspektiv: Etter hvert som det blir stadig flere eldre som lever lengre, blir det mer kostbart for de yngre aldersgruppene å finansiere og opprettholde forholdsvis sjenerøse velferdsordninger, ikke minst for de eldre.