Gå videre til innhold
Mondelez Norges kommentar til Greenpeace kampanje om ødeleggelse av regnskog

Pressemelding -

Mondelez Norges kommentar til Greenpeace kampanje om ødeleggelse av regnskog

Mondelēz International har i løpet av de siste dagene vært fremhevet i en kampanje for å stoppe ødeleggelse av regnskogen, som dessverre kan skje i forbindelse med anlegning av palmeoljeplantasjer. Her følger selskapets svar på kampanjen.

”Vi deler helt og fullt Greenpece sin uro ved miljøeffektene rundt dyrking av palmeolje. Som sluttkjøper av palmeolje er det mest meningsfylte vi kan gjøre å sikkerstille at palmeoljen vi bruker er holdbart dyrket. Det er en prosess vi har jobbet med i vår leverandørkjede en tid.

Palmeolje er en vegetabilsk olje som brukes som ingrediens i en lang rekke næringsmidler. Takket være oljens unike egenskaper som for eksempel at den er halvfast ved romtemperatur, men blir flytende når man spiser den, finnes det ingen alternativ å erstatte den med. Palmeoljetrærne gir et veldig høyt utbytte per areal. Den står for 39% av verdensproduksjonen av vegetabilsk fett, men den opptar bare 7% av jordsmonnet for oljevekster.

Vi mener at palmeolje skal produseres på et landområde man eier. Regnskogen skal beskyttes fordi den er et hjem for mange dyrearter og har et stort biologisk mangfold. Menneskerettigheter skal respekteres, inklusiv rettigheter rundt eierskap til landområder og det skal ikke forekomme tvangs- eller barnearbeid.

Vi har nylig forsterket vår arbeid med og holdning til palmeolje og vi forventer at våre palmeoljeleverandører skal opplyse oss om andelen av deres palmeoljeleveranser som oppfyller våre prinsipper. Vi forventer oss svar senest ved årsskiftet.

Vi samarbeider med Verdens Naturfond (WWF) for å vurdere dette og vi kommer til å rapportere vår fremdrift og resultater årlig.

På tross av at vi er bevisste organisasjonens begrensninger, tilbyr Roundtable for Sustainable Palm Oil (RSPO) den mest omfattende støtten til å utvikle og håndheve standarder for holdbar palmeoljeproduksjon. Vi kjøper RSPO-sertifisert palmeolje (som dekket omtrent 70% av vårt behov 2012*) og vi regner med å dekke 100% av vårt behov år 2015*."

*Gjennom RSPO «segregated» og «mass-balance» olje, og GreenPalm Certificates, som støtter holdbar dyrking.


Om Mondelēz International

Mondelēz International, Inc (NASDAQ: MDLZ) er global markedsleder innen sjokolade, kjeks, sukkervarer, kaffe og pulverdrikker. Mondelēz International har en årlig omsetning på ca. 35 milliarder dollar og vi skaper små, gode øyeblikk i 165 land. Mondelēz International er et stolt medlem av the Standard and Poor’s 500, NASDAQ 100 and Dow Jones Sustainability Index. I Norden er vi ledende innen sjokolade, kaffe, kremost og sjokoladedrikk.I vår produktportefølje har vi velkjente merkevarer som Freia, Kvikk Lunsj, Kong Haakon, Daim, V6, Stimorol, Philadelphia, Regia, O´boy, Oreo, Ritz og Tassimo.

Mondelēz International i Norden har ca. 1500 ansatte. I Norge finnes vi i Oslo. Les mer på vår webside: www.mdlznordic.com

Kontakter

Nordic Press Office

Nordic Press Office

Pressekontakt Pressekontakt Norden +46 (0)8 505 40 200

Mondelēz International empowers people to snack right

Mondelēz International, Inc. (NASDAQ: MDLZ) har som oppdrag å ”Empower people to snack right” gjennom å i over 150 land tilby: rett snacks, til rett øyeblikk, gjort på rett måte. Med en omsetning i 2020 på cirka 27 milliarder dollar leder MDLZ framtiden innenfor snacking med ikoniske globale varemerker som Oreo, belVita, og LU kaker; Cadbury ,Milka og Toblerone sjokolade; Trident tyggegummi och Philadelphia. I Norge er Mondelēz representert med produktportefølje med velkjente varemerker som Freia Melkesjokolade, Kvikk Lunsj, Twist, Kong Haakon, Daim, V6, Stimorol, Philadelphia, Regia, O´boy, Oreo og Ritz. Mondelēz International er et stolt medlem av Standard and Poor's 500, NASDAQ 100 og Dow Jones Sustainability Index. Besøk https://www.mondelezinternational.com eller følg bedriften på Twitter på https://twitter.com/MDLZ.