Gå videre til innhold
Ny direktør for virksomhetsstøtte i Museene i Sør-Trøndelag, Rune Fromreide Sommer
Ny direktør for virksomhetsstøtte i Museene i Sør-Trøndelag, Rune Fromreide Sommer

Pressemelding -

Ny direktør for virksomhetsstøtte ved Museene i Sør-Trøndelag

Rune Fromreide Sommer blir ny direktør for virksomhetsstøtte i Museene i Sør-Trøndelag (MiST). Sommer kommer fra jobben som kommunedirektør i Rauma kommune.

“Jeg gleder meg virkelig til å ta fatt på arbeidsoppgavene i MiST. Dette er en spennende organisasjon med et særdeles viktig samfunnsoppdrag. Jeg er veldig klar for å bidra med min erfaring og kompetanse for å være med på den videre utviklingen,” sier Rune Fromreide Sommer.

Sommer har lang erfaring som leder i offentlig sektor, både fra en lang karriere i Forsvaret, og de siste årene som kommunedirektør i Sør-Fron og i Rauma kommune. Han har en master i økonomisk styring og ledelse fra Norges Handelshøyskole (NHH) i tillegg til høyere militær utdanning.

Museene i Sør-Trøndelag er en stor kulturaktør med en stor faglig bredde og et viktig og sammensatt samfunnsoppdrag. Sommer vil være leder for en avdeling som jobber med fellesfunksjoner ut mot alle museene i organisasjonen.

"Tilsettingen av Rune Fromreide Sommer er en viktig styrking av organisasjonen", sier administrerende direktør i Museene i Sør-Trøndelag, Karen Espelund. "Både bakgrunnen hans og den viktige rollen han vil få i arbeidet med å utvikle organisasjonen vil gi oss et løft. MiST har gode fellessystemer som bidrar til at museene kan prioritere kjerneoppgavene aktiv formidling for publikum, å ta vare på de omfattende samlingene og bygningene museene har forvaltningsansvar for, og kontinuerlig utvikling og formidling av kunnskap."

I fellestjenestene inngår ansvar for økonomifunksjonene, HR og organisasjon og øvrige felles støttefunksjoner.

Emner

Regions


Museene i Sør-Trøndelag er landets tredje største museumsorganisasjon og samtidig den mest komplekse når det gjelder samlinger og formidlingsansvar med våre 12 museer og 32 besøkssteder.

Vi forteller historien, utfordrer samtida, preger framtida.

Kontakter

Kari Støre Gullichsen

Kari Støre Gullichsen

Pressekontakt senior kommunikasjonsrådgiver 91897402

Museene i Sør-Trøndelag | MiST

Museene i Sør-Trøndelag er landets tredje største museumsorganisasjon og
samtidig den mest komplekse når det gjelder samlinger og formidlingsansvar med våre 12 museer og 32 besøkssteder.

Vi forteller historien, utfordrer samtida, preger framtida.

Museene i Sør-Trøndelag

Pb. 6289 Torgarden
7489 Trondheim
Norge