Gå videre til innhold
Husk vedfyringensdag den 2. oktober!

Nyhet -

Husk vedfyringensdag den 2. oktober!

Nå nærmer vi oss vedfyringensdag og vi gleder oss som vanlig til å markere dagen med ekstra kos, hygge og vedfyring. Med skyhøye strømpriser, gradestokken som faller og høsten som nærmer seg, er det høysesong for vedfyring. Vi oppfordrer alle til å slå et ekstra slag for vedfyring ved å feire denne dagen med oss.


Hvorfor er vedfyringensdag viktig?

Spesielt i sommermånedene er man kanskje ikke like opptatt av oppvarming, strømpriser eller vedmangel. I år er dette alle temaer som opptar oss i mediene og som stort sett berører de fleste, på den ene eller den andre måten. Strømprisene for 2021 har så langt vært rekordhøye, og det ser ut til å fortsette en god stund til. Nå som høstmånedene kommer krypende er det mange som er klare for fyringssesong. Ved å bruke ildstedet som en aktiv varmekilde gjennom vinterhalvåret, kan man senke strømutgiftene betydelig og samtidig kjenne på den beroligende følelsen man får fra de levende flammene. 

René Christensen, initiativtaker av Vedfyringens dag og konserndirektør Salg i Jøtul:  «I Norge har vi lange tradisjoner med vedfyring. Nye vedovner og peiser har i dag en ren forbrenningsteknologi som tar vare på miljøet vårt. Når man kombinerer dette med dagens høye strømpriser og hvordan verden har endret seg etter convid-19, med at mange nå er mye mer hjemme enn før, ønsker vi selvsagt at man ser verdien i å ha et ildsted. 

Noe du ikke får med elektrisk oppvarming, er flammene og den ekte opplevelsen av kos og hygge. Vi må sikre at vi gir de som kommer etter oss, det samme tette og nære forholdet til vedfyring som vi i den eldre garde har. Samtidig må vi kontinuering jobbe med å utvikle produktene i riktig retning, så neste generasjon kan fortsette å være stolte av vedfyringstradisjonene våre».

Jøtul gir deg vedfyringstipsene

Hos Jøtul er vi opptatt av å øke vissheten om hvordan man fyrer på en riktig og miljøvennlig måte. Det anbefales at du sjekker ildstedet ditt minst én gang i året. Med et velfungerende ildsted får du best utnyttelse av varmen, noe som kommer godt med på kalde høst- og vinterkvelder.

Svein Sanne, kundeservicesjef hos Jøtul, utaler følgende: «Det vi ser at mange sliter med når vi er i sesong, er at de av en eller annen årsak ikke får ordentlig fyr. Dette kan blant annet medføre at det kommer røyk inn i rommet eller at det blir mye sot på glass og øvrige deler på ildstedet.»

Det kan være forskjellige årsaker til dette. Samtidig skal man huske på at riktig vedlikehold og fyringsmåte gir miljøvennlig forbrenning. Ved å følge tipsene nedenfor, kan man komme langt:

1. Fyr med tørr ved (fuktinnhold bør ligge under 20%). Ved bør oppbevares tørt (og luftig) i et par måneder, før man skal bruke den. Om den har ligget ute, er det lurt å ta den inn dagen før den skal brukes.

2. Tenn opp fra toppen av veden og pass på at bålet får nok luft under opptenning. Sett deg inn i hvordan ventiler og spjeld fungerer på din ovn eller peis, så du får best mulig utnyttelse.

3. Vær nøye med å fjerne aske (men la det gjerne ligge litt aske på fyrrist/ fyrbunn, dette vil bidra til enklere opptenning) benytt gjerne en askestøvsuger eller andre hjelpemidler.

4. Feiing og vedlikehold er viktig. Om man fyrer veldig mye, kan man sammen med feievesenet gjøre en vurdering på feiebehovet om det skal feies hyppigere.


Bli med på Båltimen kl. 20.00 den 2. oktober!

Vi oppfordrer alle til å bli med på båltimen mellom klokken 20:00 og 21:00 den 2. oktober. Uansett om det er ute i naturen, eller foran peisen hjemme i stua, så ønsker vi at du blir med. Ingen varme gir mer beroligende effekt enn den som kommer fra ekte flammer. Sammen kjører vi sesongen i gang og slår et slag for at de norske vedfyringstradisjonene skal leve videre for fremtidige generasjoner. 


God vedfyringens dag!


Emner

Kategorier

Kontakter

René Christensen

René Christensen

Pressekontakt Senior Vice President Sales +47 977 53 237

I kampen mot kulda siden 1853

Jøtul har produsert ovner og peiser av støpejern siden 1853. Det er et ekstremt egnet materiale for produkter som skal tåle høye temperaturer og raske temperaturendringer. Norsk tradisjon og solid håndverk har vært oppskriften til at Jøtuls produkter har blitt det naturlige valget for kunder verden over.

Jøtul AS

Langøyveien
1679 Kråkerøy
Norge

Besøk våre andre nyhetsrom