Pressemelding -

Vektdynen gir naturlig hjelp for bedre søvn

CURA® of Sweden har en langsiktig ambisjon om å bidra til bedre folkehelse ved å forbedre søvnkvaliteten for alle som ønsker det. I det arbeidet er vi stolte over å ha tilknyttet en rekke meget kjente og seriøse myndigheter til ekspertpanelet vårt, inkludert:

Professor Kerstin Uvnäs Moberg som er en pioner innen forskning på oksytocin, hormonet for velvære. I sin forskning har Uvnäs Moberg blant annet funnet at oksytocin lindrer smerte og angst, senker blodtrykket og reduserer mengden stresshormoner hos begge kjønn.

Oksytocin er et lite protein, et polypeptid som består av 9 aminosyrer. Oksytocin virker ved å binde seg til spesielle oksytocinreseptorer som finnes på forskjellige typer celler i kroppen og i hjernen. Oksytocin frigjøres som en konsekvens av aktivering av forskjellige sensoriske nerver i huden.

– Lett berøring kan aktivere såkalte CT-fibre, som er knyttet til opplevelsen av velvære. Selv litt tyngre berøring og til og med statisk trykk kan utløse oksytocinfrigjøring. Med denne typen stimulering er de beroligende, antistress- og helbredende effektene av oksytocin mer uttalt. Oksytocin kan også frigjøres ved å aktivere sensoriske nerver i huden ved lett til moderat statisk trykk på huden. Vektdyner kan også tenkes å frigjøre oksytocin gjennom denne mekanismen, sier professor Kerstin Uvnäs Moberg.

Vektdynen er et naturlig søvnhjelpemiddel

Vektdyner har blitt brukt med hell i helsevesenet i over 14 år. Vekten og den innhyllende effekten får brukeren til å slappe av og roe seg ned. Studier viser at tiden i vår viktige dype søvn øker med en vektdyne.

En av tre lider av uttalt søvnproblemer og enda flere har vanskeligheter med å sove til tider. CURA-dynen er et naturlig alternativ til bedre søvn og restitusjon, i stedet for medisiner eller andre metoder.

Emner

  • Helse, sykepleie, legemiddel

CURA of Sweden AB er et svensk selskap med fokus på søvn og helse, basert i Sundsvall. Vi har mange års erfaring innen helseindustrien. Målet vårt er å tilby vektdyner til alle som ønsker å forbedre egen søvnkvalitet til en forbrukervennlig pris, uavhengig av de underliggende problemene. CURA-dynen selges i rundt 20 butikkjeder, som totalt gir mer enn 2000 fysiske butikker og gjennom online shopping.

Kontakter

Johan Gradin

Pressekontakt Country Manager Norway +47 907 03 663

Relatert innhold

9 av 10 får positive effekter fra CURA-dynen

Vektdynen er et verdsatt hjelpemiddel for mennesker med forskjellige former for søvnproblemer og har blitt brukt i helsevesenet i over 14 år. En kundeundersøkelse viser at 9 av 10 opplever positive effekter på søvnen når de bruker CURA-dynen.

En vektdyne kan være nyttig for fibromyalgi

Fibromyalgi er en livslang sykdom. Symptomer på sykdommen er smerter i de myke kroppsdelene, men unormal tretthet og tarmproblemer er også vanlig. Å tilby verktøy for å leve med sykdommen og smertene er en viktig del av behandlingen. – For meg har vektdynen fra CURA blitt en viktig hjelp for å slappe av for å håndtere sykdommen min, sier Ulrika, 44 år.

Søvnstudie indikerer bedre søvn med vektdyne

Vektdyner gir bedre søvn, reduserer uro og angst, og du føler deg mer opplagt dagen etter. Det er bevist i en stor vitenskapelig studie ved Karolinska Universitetssjukhuset i Stockholm.

Nordens ledende søvneksperter

Med en ambisjon om å forbedre folkehelsen og optimalisere søvnkvaliteten for de som ønsker det, samarbeider CURA of Sweden med en rekke kjente og seriøse spesialister i CURAs ekspertpanel, som inkluderer Nordens ledende søvneksperter.

Tre av fire fikk bedre søvn

Søvn er nødvendig for at vi skal kunne hente oss inn igjen. Under søvnen slapper kroppen av, blodtrykket synker, pulsen og kroppstemperaturen går ned, åndedrettet blir langsommere og musklene slapper av. En ny studie viser at tre av fire får bedre søvn med CURA-dynen.

Fodboldslegenden: "Jeg vil hjælpe andre med at opleve det samme"

Cura of Sweden samarbejder med flere kendte atleter i Norden. Den seneste i rækken er Jari Litmanen – Finlands bedste fodboldstjerne nogensinde. "CURA-dynen har hjulpet mig med at sove bedre, og nu vil jeg hjælpe andre med at opleve det samme," siger han.