Gå videre til innhold

Pressemelding -

Ellevill superhelt-action fra Runde og Moen

I Bjørnsonåret, og med Ibsenfestivalen på trappene i august, gir Øystein Runde og Geir Moen oss en ny ellevill lek i ord og bilder med våre fire store nasjonalforfattere.
Øystein Runde og Geir Moen:
De Fire Store - Bukk fra luften, bukk fra bunnen, Obstfelder er forsvunnen!


De Fire Store – Bukk fra luften, bukk fra bunnen, Obstfelder er forsvunnen! er en fantasifull og uhøytidelig superhelt-action, og en oppfølger til den kritikerroste De Fire Store – Når de døde våkner (2007).
På kammerset til Obstfelder er ordene "feil klode" krafset inn overalt. Samtidig mistenker Bjørnson at Ibsen slett ikke døde da han hoppet ned i et borehull i Nordsjøen, og at dette henger sammen med en bok av Ludvig Holberg - om en verden i jordens indre!
Kristiania 1898: Norge-Sverige-unionen er under kong Oscar II. Men en liten gruppe spesialagenter - Ibsen, Bjørnson, Kielland og Lie - sverger bare lojalitet til kvinnen de kaller "Norges hemmelige statsminister": Hulda Garborg. Spesialagentene lever til hverdags separat fra hverandre i småkrangling, de utgir seg for å være forfattere og samfunnsdebattanter. Men når problemene er uløselige med vanlige politimetoder, samler Hulda Garborg dem - som De Fire Store.

Så forsvinner Ibsen ned i et borehull i Nordsjøen. Og når dikteren Sigbjørn Obstfelder også blir borte, må Hulda be den svenske alkymisten og kvinnehateren August Strindberg om hjelp. Bjørnson vil ha Ibsen tilbake. Kielland vil lage gull. Og Lie oppdager med gru at alle de andre forfatterne er mye mer spennende enn ham.
Øystein Runde (f. 1979) er serietegner og -forfatter. Han står bak serier som Bjartmann, Futen, Rundetid, Margarin og Soga om Olav Sleggja. For første bok i serien om De Fire Store vant han Kirke- og Kulturdepartementets tegneseriepris for 2007. Kontakt: oysteinrunde@gmail.com / 41474956
Geir Moen (f. 1976) er serietegner og -forfatter. Han har laget flere serier, deriblant Gasp, Blodøks, Hex, Asfalt og Skinny T, og har vært publisert i bl.a. Nemi og Larsons gale verden. For første bok om De Fire Store vant han Kirke- og Kulturdepartementets tegneseriepris 2007. Kontakt: geir.moen@gmail.com / 93650763


Ta kontakt for mer informasjon:
Trude Løtvedt trude.lotvedt@cappelendamm.no 21617584 / 41612022

Emner

Kontakter

Tone Hansen

Tone Hansen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef + ansvarlig for Dokumentar og samfunn 92435573
Ole Bjerkebakke

Ole Bjerkebakke

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig Skjønnlitteratur 905 91 564
Vibeke Christiansen

Vibeke Christiansen

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig livsstil og krim & underholdning 41299950
Julia Kleppestø Selbekk

Julia Kleppestø Selbekk

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig barne- og ungdomsbøker 41208500

Norges største bokforlag med utgivelser innen de fleste fagområder

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn.