Gå videre til innhold
Canon passerer 90 millioner EF-objektiver

Pressemelding -

Canon passerer 90 millioner EF-objektiver

Oslo, 29. mai 2013 – Canon feirer i dag en ny milepæl innen objektivproduksjon med 90 millioner produserte EF-objektiver. Milepælen inntreffer kun drøyt ni måneder etter at Canon passerte 80 millioner produserte EF-objektiver i august 2012 – et tydelig bevis på populariteten og den høye etterspørselen etter EF-objektivserien.

Canon har de siste 26 årene vært en ledende aktør i bildebransjen og stått bak en rekke banebrytende innovasjoner. Produksjonen av Canons velkjente utskiftbare EF-objektiver startet på Utsunomiya-fabrikken i 1987 da serien først ble lansert sammen med EOS-systemet av speilreflekskameraer. Siden den gang har den globale etterspørselen etter Canons EOS-produkter og objektiver økt stadig raskere, og i 2011 gikk det bare ni måneder fra 60 millioner produserte objektiver til vi passerte 70 millioner. For å møte denne store etterspørselen har Canon trappet opp produksjonen med fabrikker i Taiwan, Malaysia og Japan. 

Canon har helt siden oppstarten vært en pådriver i bildebransjen og stått bak en rekke nyvinninger som verdens første[i] ultrasoniske motor (USM) til bruk i objektiver, teknologi for bildestabilisering, flerlags diffraktive linseelementer (DO-elementer) og antirefleksbelegg (SWC, Subwavelength Structure Coating).

EF-objektiver – uovertruffen presisjon og allsidighet

I mai lanserte Canon EF 200-400mm f/4L IS USM Extender 1.4x, et superteleobjektiv utstyrt med innebygd 1,4x telekonverter og stort zoomområde fra 200 til 560 mm. Dagens utvalg av EF-objektiver rommer dermed hele 80 modeller[ii]  deriblant EF Cinema-serien med objektiver til film- og fjernsynsproduksjon.

Hos Canon jobber vi hele tiden med å videreutvikle våre mange bildeteknologier basert på vår omfattende optikkunnskap. Målet er alltid å produsere pålitelige objektiver og kameraer i førsteklasses kvalitet som inspirerer alle som driver med foto og film. Canons utvalg dekker behovet til alle typer fotografer, fra nybegynnere til avanserte amatører og profesjonelle fotografer.

Milepæler i EF-objektivenes historie:

·  1995: Produksjonen av EF-objektiver passerer 10 millioner enheter

·  2001: Produksjonen av EF-objektiver passerer 20 millioner enheter

·  2006: Canon passerer 30 millioner EF-objektiver

·  2008: Canon passerer 40 millioner enheter i april

·  2009: Canon har produsert 50 millioner objektiver

·  2011: Canon når 60 millioner objektiver i januar

·  2011: Canon når 70 millioner objektiver i oktober

·  2012: Canon passerer 80 millioner objektiver i august

Produksjonen er utvidet til totalt fire produksjonsanlegg, Canon Inc., Sdn. Bhd., Utsunomiya og Oita, siden oppstarten i 1987.


Flere høyoppløselige bilder kan lastes ned fra www.canon.no/press_centre



[i] Blant utskiftbare objektiver til speilreflekskameraer

[ii]Dette modellantallet omfatter også EF Cinema-objektiver. EF-objektiver: 71 modeller

 EF Cinema-objektiver: 9 modeller


Emner

Kategorier


Bakgrunnsdata om Canon

Canon Inc. er et verdensomspennende konsern med over 160 000 ansatte. Med et lidenskapelig forhold til bilder, har Canon etablert seg som ledende innen bildekommunikasjon og dokumenthåndtering for konsumenter, kontor- og produksjonsmiljøer. Canons produkter strekker seg fra kompakt- og speilreflekskameraer, til produkter innen kringkasting og medisin, samt multifunksjonsskrivere og produksjonssystemer – i tillegg til en rekke verdiøkende tjenester.

Canon Norge har rundt 320 medarbeidere og er representert ved 13 regionale Canon Business Center (CBC) som tilbyr lokale salgs- og supporttjenester. Hovedkontoret ligger på Holmlia i Oslo.

Mer informasjon om selskapet finnes på www.canon.no

Kontakter

Trond Sliper

Trond Sliper

Pressekontakt Product Marketing Specialist Foto-, video-, og printprodukter
Siw Holmgren

Siw Holmgren

Pressekontakt PR & Communications Specialist B2B & B2C Corporate & Marketing Communication
Canon Norge

Hallagerbakken 110
1256 Oslo
Norge

Besøk våre andre nyhetsrom