Gå videre til innhold
Canon lanserer nytt EOS VR System-objektiv – RF-S 3.9mm F3.5 STM DUAL FISHEYE – for produksjon av engasjerende innhold av høy kvalitet

Pressemelding -

Canon lanserer nytt EOS VR System-objektiv – RF-S 3.9mm F3.5 STM DUAL FISHEYE – for produksjon av engasjerende innhold av høy kvalitet

Oslo, 10. juni 2024– Canon lanserer i dag RF-S 3.9mm F3.5 STM DUAL FISHEYE, et nytt APS-C VR-objektiv1 (virtuell virkelighet) som inngår i EOS R-systemet sammen med eksisterende RF 5.2mm F2.8L DUAL FISHEYE. Det nye objektivet gjør det enklere for alle, også nybegynnere på området, å lage 3D VR-opptak av høy kvalitet.

Dual fisheye-objektivet består av to individuelle objektiver som er plassert side om side for å simulere menneskets binokulære synsfelt. Hvert objektiv fanger et bilde fra et litt annet perspektiv, noe som gir to separate bilder som tilsvarer synsfeltet fra venstre og høyre øye. Denne stereoskopiske effekten gir dybdesyn i VR og en mer omsluttende opplevelse.

RF-S 3.9mm F3.5 STM DUAL FISHEYE gir et venstre og høyre perspektiv som kombineres i et kompakt optisk design og utvider antall kamera som er en del av EOS VR-systemet. Det nye objektivet kommer på markedet med en rimeligere prislapp enn forgjengeren, noe som gir flere mulighet til å skape engasjerende innhold av høy kvalitet – og samtidig nyte godt av den høye optiske ytelsen til EOS R-systemet.

Den nye opptaksvinkelen på 144 grader gir et smalere synsfelt sammenlignet med VR180-opptak. Sammen med den store dybdeskarpheten gjør dette det enkelt for brukerne å sette opp kameraet og holde oppmerksomheten på motivet, og det er mindre risiko for at tilleggsutstyr som lys og stativer, kommer med i opptaket. Fokusringen kan tilordnes en annen funksjon som blender eller ISO for en mer praktisk opptaksløsning og gjør det enklere for brukeren å konsentrere seg helt og fullt om handlingen. RF-S 3.9mm F3.5 STM DUAL FISHEYE er det første 3D-objektivet fra Canon med autofokus (AF), med en enkeltbilde AF-innstilling som forenkler opptaksprosessen ytterligere.

Det er også det første objektivet utenfor Canons L-serie som er utstyrt med avansert ASC-belegg (Air Sphere Coating) som hindrer aberrasjon og reduserer skygger og gjenskinn. Videre er det to UD-linseelementer i hvert objektiv, noe som bidrar til skarpe bilder. Blender f/3.5 sikrer opptak av høy kvalitet og lar deg lage kreative historier i 3D på en rekke opptakssteder både innendørs og utendørs – fra dunkle skoger til flombelyste stadioner. RF-S 3.9mm F3.5 STM DUAL FISHEYE har en bakmontert filterholder for både skrufilter og gelatinfilter som gir enda mer kreativ fleksibilitet.

Når innhold tatt opp med RF-S 3.9mm F3.5 STM DUAL FISHEYE betraktes med et VR-hodesett, gir det tredimensjonale stereoskopiske objektivet høy grad av realisme. Betraktningsvinkelen på 144 grader gir et naturlig synsfelt fremover der sidesynet skaper en omsluttende opplevelse. Når du ser gjennom et kompatibelt VR-hodesett, bidrar objektivets pupillavstand på 60 mm til en realistisk 3D-effekt i simuleringer.

Med en etterspørsel etter VR-innhold i stor vekst (markedet estimeres å øke til over 22 milliarder amerikanske dollar innen 2025) bidrar det nye objektivet til at 3D-innhold blir mer tilgjengelig – innen alt fra gaming og undervisning til turisme, dokumentarer og underholdning. Objektivet er utviklet for Canons EOS R-system og gir en effektiv arbeidsflyt for VR-innholdsskapere.

Hvis du vil ha mer informasjon om nye Canon RF-S 3.9mm F3.5 STM DUAL FISHEYE, kan du finne det her:

https://www.canon.no/lenses/eos-r-lenses/

Priser/Salgsstart:

RF-S 3.9mm F3.5 STM DUAL FISHEYE Anb. pris: 16 499,- inkl. MVA Salgsstart: Juli 2024


[1] Ved lansering er det objektivet kompatibelt med EOS R7, sjekk manualen for flere detaljer


Emner

Kategorier


Om Canon Norge

Canon Norge er landsdekkende med 300 medarbeidere, 9 regionale Canon Business Center, samt partnere. Canon er markedsledende innen både bildekommunikasjon og dokumentbehandling for både konsument- og bedriftsmarkedet.

Produkt- og løsningsporteføljen omfatter alt fra foto, video, skrivere og skannere til multifunksjons produkter, større produksjons- & fotoskrivere for det profesjonelle markedet, samt innovative digitale løsninger og tjenester.

Mer informasjon om selskapet finnes på www.canon.no

Canon Norge en del av Canon Europa, som du kan lese mer om nedenfor.


Om Canon Europe

Canon Europe er EMEAs strategiske hovedkvarter for Canon Inc., en global leverandør av bildeteknologi og -tjenester. Canon Europe er representert i 120 land med rundt 13 500 ansatte, og bidrar til en fjerdedel av Canons globale inntekter årlig.

Ønsket om kontinuerlig innovasjon har gjort Canon ledende på utviklingen innen bildeteknologi siden etableringen i 1937. Selskapet har gjennom sin 80 år lange historie investert i de rette områdene og grepet vekstmulighetene. Fra kameraer til kommersielle skrivere, og fra konsulentvirksomhet til helseteknologi, beriker Canon liv og bedrifter med sin bildeinnovasjon.

Canons bedriftsfilosofi bygger på det japanske ordet «Kyosei»som betyr å leve og arbeide sammen for et felles gode. I EMEA følger Canon Europe en bærekraftig forretningsvekst med fokus på å redusere egen miljøpåvirkning og samtidig støtte kunder til å redusere deres miljøpåvirkning, ved å bruke Canons produkter, løsninger og tjenester.

For mer informasjon om Canon Europe, se: www.canon-europe.com

Kontakter

Trond Sliper

Trond Sliper

Pressekontakt Product Marketing Specialist Foto-, video-, og printprodukter
Siw Holmgren

Siw Holmgren

Pressekontakt PR & Communications Specialist B2B & B2C Corporate & Marketing Communication
Canon Norge

Hallagerbakken 110
1256 Oslo
Norge

Besøk våre andre nyhetsrom