Gå videre til innhold
Presseåpning av utstillingen World Unseen onsdag 26. juni kl. 15.00
Presseåpning av utstillingen World Unseen onsdag 26. juni kl. 15.00

Pressemelding -

Annerledes og inkluderende fotoutstilling på Deichmann

Norges Blindeforbund og Canon står bak en unik fotoutstilling på Deichmann Bjørvika i Oslo fra 27.-30. juni. Enkelt forklart er «World Unseen» en fotoutstilling du ikke trenger å se for å oppleve – der du får oppleve bilder fra noen av verdens fremste fotografer på en annerledes måte.

Utstillingen inneholder arbeider fra verdenskjente fotografer og Canon-ambassadører fra hele verden, blant annet den anerkjente brasilianske fotojournalisten Sebastiaõ Salgado. Den norske naturfotografen og fridykkeren Aleksander Nordahl er også en av fotografene som er aktuell i utstillingen med sitt bilde «Love». Bildet handler om båndet mellom en hvithval og den tidligere hvalfangeren som reddet han.

- Jeg syns det er fantastisk å få være del av en slik inkluderende og annerledes utstilling med fotografer i verdensklasse som Sebastiaõ Salgado, sier Aleksander Nordahl.

– Det å kunne gjøre bilder og historier tilgjengelig på denne måten hvor man også setter fokus på blinde og svaksyntes hverdag er stort. I denne utstillingen får man brukt andre sanser enn synet, noe som gir en helt annen dimensjon når det gjelder å oppleve kunst, sier han videre.

Unike bilder

Det unike med utstillingen er at fotografiene er skrevet ut med taktil print og bildene gjøres tilgjengelig med berøring, lyd og punktskrift, slik at det også er mulig for svaksynte og blinde å oppleve de fantastiske historiene bildene formidler. Per Inge Bjerknes, generalsekretær i Norges Blindeforbund, sier at det i Norge lever over 300.000 mennesker med nedsatt syn, hvorav om lag 9.300 er blinde.

– På verdensbasis er det minst 2,2 milliarder mennesker som har en eller annen form for synsnedsettelse. Billedkunst er sjelden tilgjengelig for oss som ser lite eller ingenting. Sammen med Canon ønsker Norges Blindeforbund å belyse kunstens universelle karakter, og gjøre den tilgjengelig for alle. World Unseen er ikke en tradisjonell fotoutstilling. Det er en ambisjon om å skape en reise gjennom sansene, en mulighet til å oppleve ut fra den enkeltes forutsetninger, uavhengig av hvor mye eller lite du ser, sier Bjerknes.

Velkommen til presseåpning 26. juni

I forbindelse med utstillingen er du velkommen til presseåpningen 26. juni, hvor agendaen er som følger:

15.00 – 15.15: Registrering
15.15 – 15.30: Introduksjon til utstillingen og teknologien brukt – presentert av Canon Norge
15.30 – 15.40: Kunst, sanser og viktigheten av tilgjengelighet – presentert av Per Inge Bjerknes fra Norges Blindeforbund
15.40 – 16.30: Intervjuer og utforskning av utstillingen

Friidrettsutøveren Salum Ageze Kashafali, som har den sjeldne netthinnesykdommen Stargardts som fører til gradvis tap av sentralsynet, vil også være til stede på presseåpningen, og vil være tilgjengelig for journalister for å snakke om viktigheten av denne type tiltak.

Påmelding til siw.holmgren@canon.no eller petter@ginfo.no så rast som mulig.

Utstillingen er åpen for publikum fra 27.– 30. juni kl. 10:00-18:00.

For mer informasjon besøk www.canon.no/world-unseen

For ytterligere informasjon, kontakt:

Siw Holmgren, kommunikasjonsansvarlig i Canon Norge, telefon 934 66 355 E-post: siw.holmgren@canon.no og Mia Jacobsen, Kommunikasjonssjef i Norges Blindeforbund, telefon 958 74 292 E-post: mia.jacobsen@blindeforbundet.no

Emner


Om Canon Norge

Canon Norge er landsdekkende med 300 medarbeidere, 9 regionale Canon Business Center, samt partnere. Canon er markedsledende innen både bildekommunikasjon og dokumentbehandling for både konsument- og bedriftsmarkedet.

Produkt- og løsningsporteføljen omfatter alt fra foto, video, skrivere og skannere til multifunksjons produkter, større produksjons- & fotoskrivere for det profesjonelle markedet, samt innovative digitale løsninger og tjenester.

Mer informasjon om selskapet finnes på www.canon.no

Canon Norge en del av Canon Europa, som du kan lese mer om nedenfor.


Om Canon Europe

Canon Europe er EMEAs strategiske hovedkvarter for Canon Inc., en global leverandør av bildeteknologi og -tjenester. Canon Europe er representert i 120 land med rundt 13 500 ansatte, og bidrar til en fjerdedel av Canons globale inntekter årlig.

Ønsket om kontinuerlig innovasjon har gjort Canon ledende på utviklingen innen bildeteknologi siden etableringen i 1937. Selskapet har gjennom sin 80 år lange historie investert i de rette områdene og grepet vekstmulighetene. Fra kameraer til kommersielle skrivere, og fra konsulentvirksomhet til helseteknologi, beriker Canon liv og bedrifter med sin bildeinnovasjon.

Canons bedriftsfilosofi bygger på det japanske ordet «Kyosei»som betyr å leve og arbeide sammen for et felles gode. I EMEA følger Canon Europe en bærekraftig forretningsvekst med fokus på å redusere egen miljøpåvirkning og samtidig støtte kunder til å redusere deres miljøpåvirkning, ved å bruke Canons produkter, løsninger og tjenester.

For mer informasjon om Canon Europe, se: www.canon-europe.com

Kontakter

Siw Holmgren

Siw Holmgren

Pressekontakt PR & Communications Specialist B2B & B2C Corporate & Marketing Communication

Relatert innhold

Canon Norge

Hallagerbakken 110
1256 Oslo
Norge

Besøk våre andre nyhetsrom