Gå videre til innhold
Ingrid og Fredrik fra Vålerenga skole. Foto: Bydel Gamle Oslo
Ingrid og Fredrik fra Vålerenga skole. Foto: Bydel Gamle Oslo

Nyhet -

Kult å være forbilde

– Jeg liker å se at andre barn får en god mestringsfølelse og at jeg kan bidra til det, sier Fredrik. Han spiller fotball for Vålerenga, håndball for Bekkelaget og er én av tolv forbilder i Bydel Gamle Oslo.

Ved inngangen til Respektløkka koser fire forbilder seg ute i solen sammen med Forbildeprosjektets leder Marius. I snart ett år har de som gode forbilder vært en stor bidragsyter for å bedre barn og unges oppvekstmiljø på skolen og i fritiden.

– Vi ble valgt ut fordi vi driver med idrett, forteller Ingrid og titter på Fredrik. Ingrid driver med dans og er med i West End studios. Begge er fra Vålerenga skole. – Jeg får en skikkelig god følelse av å hjelpe de som er mindre enn meg, smiler Ingrid.

Ingrid og Fredrik forteller at forbildekurset har gitt dem mer kunnskap om hvordan barn påvirkes og hvordan de kan påvirke dem i positiv retning. Med forståelse kommer også respekt og gjennom forbildeprosjektet bygges nye vennskap. – Vi stopper konflikter og nå kommer barn bort til meg for å leke, de er ikke så redde lenger for å ta kontakt med oss som er større. Kanskje jeg har blitt en bedre person, sier Fredrik med et lurt smil.

Kevin og Amaan fra Jordal skoleKevin og Amaan fra Jordal skole. Foto: Bydel Gamle Oslo

Ungdomsskoleelevene Kevin og Amaan er fra Jordal skole. De er opptatt av at barn og unge er mer fysisk aktive og bidrar som trenere i gymtimene i 6. trinn på Vålerenga skole.

For å bli forbilde deltok de på Forbildeprosjektets kurs. Der lærte de fotballteori og samspill med barn basert på mestring, ros, respekt og motivasjon, samt hvordan de skulle utføre trenerrollen på en god måte. – Det var et veldig nyttig kurs og vi fikk med oss flere bøker hjem for lese, forteller Kevin. Ikke visste jeg at det skulle være så kult å bli et forbilde. Jeg har fått mer kunnskap om fotball og jeg kjenner jo også at jeg får mer og mer selvtillit.

– Jeg er interessert i fotball og gym, forteller Amaan. Nå som jeg kan mer om barn, så forstår jeg dem bedre. De ser opp til oss, vi føler oss nesten litt sånn «Idol». Barna blir jo så utrolig glade når vi kommer. Det er ekstra morsomt når vi klarer å få med de som ikke liker gym. Da har vi lykkes i forbildejobben vår.

Les mer om Forbildeprosjektet

Emner

Kategorier

Kontakter

Marte Kvam Eide

Marte Kvam Eide

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver Avdeling Lokalsamfunn 90128103

Velkommen til Bydel Gamle Oslo!

Gamle Oslo er en bydel i utvikling. Som følge av utbygging på områdene Ensjø, Kværnerbyen og Bispevika er den med sine 60.000 innbyggere byens nest mest folkerike bydel. Mangfold og stor variasjon i levekår kjennetegner bydelen og gir unike muligheter og utfordringer. Les mer om befolkning, levekår og boforhold på Bydelsfakta.

Sammen med våre innbyggere og andre aktører jobber vi for å realisere visjonen «sammen om løsninger». Bydelens prioriterte satsingsområder for 2022-2025 er arbeid og aktivitet, forebyggende og tidlig innsats, helhetlige og tilgjengelige tjenester og gjensidige og robuste partnerskap.

Gamle Oslo består av delbydelene: Grønland, Kampen, Enerhaugen (med deler av Gamlebyen), Nedre Tøyen, Vålerenga, Ensjø (og Valle), Etterstad (og Helsfyr og Brynseng), Kværnerbyen (resten av Gamlebyen, Ryenberget og Nygårdskollen) og Bispevika (Sørenga, Loenga, Grønlia, Bjørvika øst) og øyene utenfor.

Bydel Gamle Oslo

Hagegata 22
0653 OSLO Oslo
Norge