Gå videre til innhold
Foto: privat
Foto: privat

Nyhet -

God jul alle Gamle Oslo-borgere!

Bydel Gamle Oslo kalles kontrastenes bydel – med de nye boligområdene på Sørenga og i Bjørvika og levekårsutfordringene på Tøyen og Grønland. Ja, vi har våre utfordringer og vi blir stadig minnet om dette gjennom media.

Selv når det stormer som verst står vi sammen rakrygget og stolte, og vi kjemper for Gamle Oslo. Ingen andre steder i landet arbeides det hardere for nabolaget, snakkes det varmere for det litt rufsete gatebildet eller bidras det mer til sivilsamfunnet. I Gamle Oslo står vi i kø for å løfte bydelen og menneskene som bor her. Vi er stolte av vårt levende mangfold og vårt yrende byliv. Her er jeg fått tillit til å være bydelsutvalgsleder (eller bydelsordfører, som jeg liker å kalle meg), en viktig og krevende rolle som jeg tar på det største alvor.

Styrker nærmiljøet

Det er igangsatt stor innsats gjennom områdeløft for å styrke nærmiljø og bedre levekårene for befolkningen på Tøyen og Grønland. På Tøyen er det startet mangfoldige frivillige grupperinger som tilbyr et hav av aktiviteter for mange tusen barn, unge og voksne. Tøyen har uten tvil blitt et bedre sted å bo og vokse opp. Vi har bygget stolthet og tilhørighet til området. Mange flere kjenner naboene sine og har fått nye bekjente og venner. Flere vil bli boende. Vi får til mye, og skal få til langt mer. Områdeløft Grønland er i gang. Vi trenger deg.

Mer til barn og unge

I forrige uke vedtok bydelsutvalget budsjettet for 2018. Samarbeidspartiene AP, SV, MDG og Rødt valgte å flytte penger til barn og unge. Vi har også fulgt opp lovnaden om flere ansatte i eldreomsorgen, har økt midlene frivillige kan søke på, ansatt en miljøkonsulent og opprettholdt grønne midler. Vi har fått et tydelig rødgrønt budsjett, og jeg er stolt av at vi bidrar til en rausere og grønnere bydel.

I 2018 skal vi prøve ut en ordning med gratis aktivitetskort som skal bidra til at barn og unge i bydelen får råd til å delta på fritidstilbud de selv ønsker. Vi fortsetter å gi støtte til Ungdomsverkstedet og Sommerverkstedet – et tilbud som gir ungdom deltids- og sommerjobb i bydelen. Videre ble det satt av 500.000 kroner til utvidede åpningstider ved fritidsklubbene.

Medbestemmelse

Vi skal gi bedre omsorg og mer medbestemmelse til de med behov for tjenester. I 2018 rulles tillitsmodellen ut i hele bydelen, og vil gi mange flere bedre omsorg. Tillitsmodellen betyr at brukerens behov skal settes i sentrum, og at de ansatte i samarbeid med brukerne, vurderer hvilket behov brukeren har for tjenester. Dette skal bidra til at eldre kan bo lenger hjemme, mestre hverdagen bedre selv og få riktig hjelp til riktig tid.

Gjennom medieoppslagene kan det være vanskelig å se alt det fantastiske som skjer i bydelen. Dere skal vite at bydelen har mange hundre ansatte som brenner for å skape en bedre bydel å bo og vokse opp i. I 2018 skal jeg fortsette å snakke fint om bydelen vår, jeg skal angripe stigmatisering av innbyggerne våre, jeg skal fortsette å kjempe for et rausere, grønnere og mer inkluderende samfunn, og for utjevning av sosiale forskjeller.

Jeg vil takke alle dere med hjerte for Gamle Oslo. Skal vi løfte - må vi løfte i lag.

Jeg ønsker alle en riktig god jul i samvær med mennesker som står en nær og at vi også ser og strekker ut en hånd til de som er ensomme.

Julehilsen fra

Line Oma
Leder av Bydelsutvalget i Gamle Oslo

Emner

Kategorier

Kontakter

Marte Kvam Eide

Marte Kvam Eide

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver Avdeling Lokalsamfunn 90128103

Velkommen til Bydel Gamle Oslo!

Gamle Oslo er en bydel i utvikling. Som følge av utbygging på områdene Ensjø, Kværnerbyen og Bispevika er den med sine 60.000 innbyggere byens nest mest folkerike bydel. Mangfold og stor variasjon i levekår kjennetegner bydelen og gir unike muligheter og utfordringer. Les mer om befolkning, levekår og boforhold på Bydelsfakta.

Sammen med våre innbyggere og andre aktører jobber vi for å realisere visjonen «sammen om løsninger». Bydelens prioriterte satsingsområder for 2022-2025 er arbeid og aktivitet, forebyggende og tidlig innsats, helhetlige og tilgjengelige tjenester og gjensidige og robuste partnerskap.

Gamle Oslo består av delbydelene: Grønland, Kampen, Enerhaugen (med deler av Gamlebyen), Nedre Tøyen, Vålerenga, Ensjø (og Valle), Etterstad (og Helsfyr og Brynseng), Kværnerbyen (resten av Gamlebyen, Ryenberget og Nygårdskollen) og Bispevika (Sørenga, Loenga, Grønlia, Bjørvika øst) og øyene utenfor.

Bydel Gamle Oslo

Hagegata 22
0653 OSLO Oslo
Norge