Gå videre til innhold
Foto: Tine Poppe
Foto: Tine Poppe

Pressemelding -

Rivertonprisen til Sven Petter Næss

 Skjebnesteinen er en kriminalroman av beste merke: velskrevet, godt strukturert, med intrikate forbrytelser og tilsvarende vanskelig politiarbeid, sier juryen i Rivertonklubben. Sven Petter Næss tildeles Rivertonprisen 2020 for sin andre bok i serien om Harinder Singh, Skjebnesteinen.

– Dette er en pris jeg som livslang krimelsker setter høyt, og det føles nesten uvirkelig å få den allerede for  min andre bok. Spesielt når jeg ser de andre nominerte - store krimforfattere som jeg beundrer. Jeg er glad, stolt og ydmyk over å bli tildelt Rivertonprisen for Skjebnesteinen, sier Sven Petter Næss.

Rivertonjuryen sier videre at årets pris går til en bok som i helt usedvanlig grad tilfredsstiller alle kravene til en kriminalroman. Etterforskning og politiarbeid beskrives realistisk og troverdig, og skaper samtidig uro, frykt og spenning hos leseren. Ingenting er tilfeldig eller uavklart i Skjebnesteinen, Sven Petter Næss’ andre kriminalroman og vinner av Rivertonprisen for 2020.

Skjebnesteinen er en roman hvor familien står i sentrum. I tillegg til å ha det moro med å boltre meg i en av mine favorittbyer, Edinburgh, ga boka meg anledning til å grave dypere i Kripos-betjent Harinder Singh - hvem han er, og hva som driver ham. Harinder og jeg er veldig ulike personer, selv om jeg har latt ham låne noe av familiehistorien min. Jeg er glad for å kunne gi stemme til en karakter med en mangfoldig bakgrunn, og at leserne har tatt så godt imot ham. Vi planlegger mange nye eventyr sammen, sier Sven Petter Næss. Debutromanen Den stille uke fikk strålende mottakelse da den kom i 2019, og bok nummer tre i serien, Skyldig, kommer til høsten.

De andre nominerte til Rivertonprisen 2020 var Kurt Aust for Hjertets mørke (Aschehoug), Karin Fossum for Bakom synger døden (Cappelen Damm), Frits de Bourg for Dykket (Vigmostad Bjørke) og Unni Lndell for Nabovarsel (Capitana).

Juryen har bestått av Elin Brend Bjørhei, Kurt Hanssen og litteraturprofessor Hans H. Skei. President i Rivertonklubben er Trude Teige.


Related links

Emner

Kategorier


Aschehoug forlag gir lesere, lærere og elever litterære opplevelser og kunnskap gjennom bøkene og læremidlene. Vi opplyser, utfordrer og underholder, enten du liker å lese, lytte eller utforske digitalt.

Kontakter

Vegard Bye

Vegard Bye

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig Skjønnlitteratur 41688025

Velkommen til Aschehoug!

Aschehoug forlag gir lesere, lærere og elever litterære opplevelser og kunnskap gjennom bøkene og læremidlene våre. Vi opplyser, utfordrer og underholder, enten du liker å lese, lytte eller utforske digitalt.

Aschehoug

Sehesteds gate 3
0164 OSLO
Norge