Pressemelding -

Apotek 1 og Diabetesforbundet samarbeider for å finne folk med høy diabetesrisiko

Hver 7. nordmann har enten diabetes type 2 eller vil utvikle sykdommen i løpet av de neste årene – og de fleste vet ikke at de er i faresonen. Apotek 1 støtter derfor Diabetesforbundet i arbeidet for at flest mulig skal bli motivert til å ta sin diabetesrisiko på alvor.

Samarbeidet består blant annet i at Apotek 1 støtter Diabetesforbundets kampanje med fokus på bevisstgjøring av symptomer og for å bli kjent med sin egen risiko for å utvikle sykdommen. Kampanjen gjennomføres i perioden 19. mai – 9. juni.

Symptomer kommer snikende

Symptomene på diabetes 2 utvikler seg langsomt over tid, og er gjerne diffuse. Å være trøtt, slapp og sliten, samt tørst, økt vannlating og depresjonsfølelse kan være tegn på diabetes type 2. Mange blir først diagnostisert når de innlegges med et hjerteinfarkt.

 - Det skumle er at man kan gå i flere år uten egentlig å merke at noe er galt. Ubehandlet diabetes kan over tid føre til en rekke komplikasjoner som hjerteinfarkt og hjerneslag, nyresykdom, øyeskader som kan gi nedsatt syn/blindhet, nerveskader og impotens, sier Hilde Drevland, kommunikasjonssjef i Apotek 1.

Det er viktig å oppdage diabetes type 2 så tidlig som mulig. Jo tidligere jo bedre er utsiktene for å hindre eller begrense utvikling av eventuelle komplikasjoner.

Lavterskeltilbud innen helsetjenesten

- Vårt mål med å delta i et slikt samarbeid er å synliggjøre verdien apotek har som et viktig lavterskeltilbud innen helsetjenesten. Vi i Apotek 1 bryr oss om våre kunder og ønsker å bidra med vår kunnskap slik at vi i fellesskap kan drive forebyggende helsearbeid til det beste for samfunnet, utdyper Drevland.

– Vi er veldig glad for samarbeidet med Apotek 1. Det gjør at vi sammen kan finne flere med uoppdaget diabetes type 2 og at de kommer tidlig i behandling. Apotek 1 er en viktig samarbeidspartner for Diabetesforbundet. Sammen bidrar vi til bedre helse, sier Bjørnar Allgot, generalsekretær i Diabetesforbundet.

 Fakta om Diabetesrisikotesten 

Diabetesrisiko.no er en test som viser hvor stor eller liten din risiko er for å utvikle diabetes type 2 de neste ti årene.Testen består av 8 enkle spørsmål om bl.a. KMI (kroppsmasseindeks), midjemål, kosthold og om man har diabetes i familien. Helsedirektoratet og Diabetesforbundet oppfordrer alle voksne til å ta testen på www.diabetesrisiko.no

Mer informasjon om diabetes

www.apotek1.no/diabetes eller www.diabetes.no finner du mye nyttig informasjon. Informasjonstjenesten www.diabeteslinjen.no kan også kontaktes for spørsmål om diabetes.

Related links

Emner

  • Helse, sykepleie, legemiddel

Kategorier

  • diabetes

Apotek 1 er landets største og ledende apotekkjede, og har i dag over 260 apotek spredt over hele landet. Vår ambisjon er å være best for våre kunder. Et av våre viktigste fortrinn er at vi er flinke til å gi kundene nyttige råd og tips - som de har behov for og tillit til. Vi er kunnskapsrike, har stor faglig tyngde og oppdaterer vår kunnskap for å kunne formidle råd og produktkunnskap på en best mulig måte.

Våre verdier er at vi skal være pålitelige og engasjerte medarbeidere, som viser respekt og diskresjon i vårt arbeid. Vi i Apotek 1 ønsker å være en viktig faktor i helsetjenesten. Hos oss skal kundene få inspirasjon og bli motivert til å ta vare på egen helse. Vi skal være blide, imøtekommende og gi god service.