Skip to content
Peter Larsson, Thomas Bill and Lars Sveder, co-founders of Monterro
Peter Larsson, Thomas Bill and Lars Sveder, co-founders of Monterro

Press release -

Monterro julkaisee 700 miljoona euroa keränneen Pohjoismaiden suurimman Private Equity -teknologiarahaston

Monterro, Pohjoismaiden johtava B2B-ohjelmistosijoittaja, on sulkenut neljännen rahastonsa kerättyään varoja 700 miljoona euroa. Siitä tulee Pohjoismaiden suurin Private Equity -rahasto.

  • Rahasto ylimerkittiin sen herätettyä suurta kiinnostusta niin nykyisten sijoittajien kuin suurten, maineikkaiden instituutioidenkin keskuudessa sekä Euroopassa että Yhdysvalloissa.
  • Pääomasta 20 % tulee Monterron perustajilta ja työntekijöiltä, jotka ovat siten suurimpia sijoittajia.
  • M4 on Monterron neljäs ja suurin rahasto. Yrityksellä on hallinnoitavana yhteensä 1,1 miljardia euroa.
  • Samaan aikaan pääoman keruun kanssa Monterro toteutti useita yrityskauppoja, kuten Grade- ja Palette-ohjelmistoyritysten myynnin sekä tanskalaisen Umbracon ja norjalaisen Momentin oston.

M4 perustuu Monterron menestyksekkääseen strategiaan aktiivisena ja operatiivisena sijoituskumppanina pohjoismaisille B2B-ohjelmistoyrityksille. Perustajilla ja työntekijöillä on pitkä kokemus ja ammattitaito ohjelmistoalalta. Se on toiminut pohjana ainutlaatuiselle liiketoimintamallille ja tehnyt Monterrosta houkuttelevan kumppanin ohjelmistoyrittäjille.

M4 on herättänyt runsaasti kiinnostusta niin nykyisten sijoittajien kuin maineikkaiden instituutioidenkin keskuudessa. Niihin lukeutuu useita kansainvälisiä rahasto-osuusrahastoja sekä amerikkalaisia ja brittiläisiä huippuyliopistoja. Suurimman osuuden pääomasta, 20 %, ovat sijoittaneet Monterron perustajat ja työntekijät. Myös parisenkymmentä yrittäjää ja johtajaa Monterron salkkuun sisältyvistä yrityksistä on päättänyt sijoittaa rahastoon.

Suuri kiinnostus M4-rahastoa kohtaan on tulosta Monterron rahastojen suuresta tuotosta. Kaiken kaikkiaan ne ovat olleet Euroopan parhaiten suoriutuneiden rahastojen joukossa. Monterro on myös vastikään toteuttanut menestyksekkäät Graden ja Paletten myynnit sekä kolme alustasijoitusta norjalaisiin Bliksundiin ja Momentiin sekä tanskalaiseen Umbracoon. Organisaatio on yli kaksinkertaistunut viimeisten 18 kuukauden aikana ja Osloon ja Müncheniin on avattu toimipisteet ja Vietnamin Hanoihin on perustettu kehityskeskus.

Yksi Monterron perustajista ja Managing Director Thomas Bill sanoo:

”Monterro perustettiin ohjelmistoyritysten etsimiseen ja skaalaamiseen, ja M4:n herättämä upea kiinnostus on selkeä osoitus siitä, että olemme Pohjoismaiden johtava B2B-ohjelmistosijoittaja. Jatkamme strategiamme mukaisesti ja olemme iloisia vahvasta tuesta, jota olemme saaneet niin nykyisiltä kuin uusiltakin sijoittajiltamme. Odotamme innolla, että saamme jatkaa pohjoismaisiin ohjelmistoyrityksiin sijoittamista ja niiden kehittämistä yhdessä.”

Monterron toimitusjohtaja Gustav Lagercrantz sanoo:

”Monterolla on ainutlaatuinen valikoima, jonka vuoksi se poikkeaa perinteisistä sijoittajista. Yhteistyöyrityksemme haluavat kumppanin, joka tarjoaa strategista ja operatiivista tukea ja auttaa heitä kasvamaan. Yhdistämällä kokemuksemme, tietomme ja verkostomme olemme löytäneet tehokkaan liiketoimintamallin yritysten liiketoiminnan kehittämiseen ja skaalaamiseen. M4:n avulla voimme jatkaa kunnianhimoisten yrittäjien tukemista operatiivisella työskentelytavallamme ja tehdä heistä markkinajohtajia omilla markkinasektoreillaan.”

M4:n pääoman keruuta tuki Rede Partners maailmanlaajuisena rahastoneuvojana, ja lainopillisena neuvonantajana toimi Andulf Advokat.

Tietoa Monterrosta

Monterro on Pohjoismaiden johtava B2B-ohjelmistosijoittaja, jonka tavoite on tehdä pohjoismaisista ohjelmistoyrityksistä markkinajohtajia. Operatiivista kokemusta on karttunut Pointsecin, Episerverin, Orc Softwaren ja Limen onnistuneesta kehittämisestä ja edistämisestä, ja Monterro työskentelee aktiivisesti salkkuunsa kuuluvien yritysten kanssa auttaakseen niitä kasvamaan. Merkittävä osa rahastojen pääomasta, noin 25 presenttia, on peräisin Monterron perustajilta ja työntekijöiltä. Yritys perustettiin vuonna 2012, ja sillä on toimipisteet Tukholmassa, Oslossa ja Münchenissä sekä kehityskeskus Scandinavian Software Parkissa Hanoissa. Yritys on tehnyt yhteensä 17 yritysostoa ja 17 lisähankintaa. Monterro.com

Related links

Topics


Monterro is the leading B2B software investor in the Nordics, with a mission to turn Nordic software companies into market leaders and global players within their niches. Our team has successfully developed and led companies such as Pointsec, Episerver and Orc Software – and we bring this operational experience to the Monterro portfolio, supporting the companies in all aspects of growth. We also bring significant financial commitment to our partnerships, with 30% of capital coming from our partners and employees.

Contacts

Thomas Bill Revland

Thomas Bill Revland

Managing Director, and Co-founder of Monterro At Monterro, Thomas is Chairman of the Board of Caspeco, Hypergene, Trapets, and Bliksund, and a board member of Matilda FoodTech, and Lumera. Co-founder of Monterro.
Gustav Lagercrantz

Gustav Lagercrantz

Press contact CEO of Monterro At Monterro, Gustav is Chairman of the Board of Matilda Foodtech, Next, TimeEdit, and PLAYipp. He is a board member at Umbraco. +46 70 734 74 11

Related content

We turn Nordic software companies into global players.

Monterro is not your typical investment firm. We combine entrepreneurial spirit, business experience and personal networks to support the management teams it partners with. Based in Stockholm, Monterro is a hand-on growth investor targeting software companies in the Nordic region. Unlike other firms, who only invest other people’s money, the Monterro partners have a personal stake in each and every investment. We have skin in the game.

Monterro

Nybrogatan 17
114 39 Stockholm
Sweden