2015 első háromnegyed évében az új modellek bevezetésének köszönhetően 10 százalékkal nőtt a Ford of Europe értékesítése; a Ford az első számú haszongépjármű-márka Európában

• A Ford összesített értékesítési eredménye Európában* 8 százalékkal nőtt szeptemberben, és 10 százalékkal az első háromnegyed évben
  • A Ford összesített részesedése a járműpiacon 8,9 százalék volt szeptemberben, és 8,1 százalék az első háromnegyed évben
  • A Ford Európában a 2. számú szereplő az összesített gépjármű- és személyautó-piacon, és az 1. helyen áll a haszongépjármű-értékesítésben
  • A Ford 20-ból 12 hagyományos európai piacán növelte piaci részesedését, beleértve Németországot, Spanyolországot, Franciaországot és Olaszországot és Magyarországot is; a márka piacvezető az Egyesült Királyságban és Magyarországon
  • A Mondeo értékesítési eredménye 45 százalékkal nőtt szeptemberben; az EcoSport eredménye megduplázódott; a Ranger eladásai 17 százalékkal javultak; a Mustang európai megrendelései majdnem elérik a 10 ezres darabszámot
  • A haszongépjárművek értékesítési eredménye összeurópai szinten 12 százalékkal nőtt szeptemberben, és 26 százalékkal az első háromnegyed évben. Itthon a kishaszon-gépjármű szegmensben a Ford 56,3% százalékkal növelte eladásait a tavalyi év hasonló időszakához képest
  • Az eladott autók egynegyedét EcoBoost közvetlen befecskendezésű benzinmotor hajtja, és egyötödükben a többszörösen díjnyertes 1,0 literes EcoBoost erőforrás működik
  • Magyarországon szeptemberben újabb 883 új autóval, az év első kilenc hónapjában pedig a tavalyihoz képes összesen 17,7 százalékkal növekedett a Ford összesített értékesítési eredménye

Szeptemberben tovább nőttek a Ford európai járműeladásai; a siker hátterében a márka vadonatúj vagy jelentős mértékben felfrissített modelljei iránti erős kereslet áll; a leglátványosabb érdeklődés az új Mondeo, a márka SUV-kínálata, valamint a haszongépjárművek iránt tapasztalható.

A Ford szeptemberi összesített járműértékesítése a vállalat 20 hagyományos európai piacán* elérte a 140.300 darabot, az év első kilenc hónapjában pedig 978.800 Ford talált gazdára; ez azt jelenti, hogy az értékesítés 8 százalékkal nőtt a tavaly szeptemberi, illetve 10 százalékkal a 2014-es első háromnegyed évi eredményhez képest.

A vállalat összesített részesedése a gépjárműpiacon 8,9 százalék volt szeptemberben, és 8,1 százalék az első háromnegyed évben; 2011 óta ez a legmagasabb első háromnegyed éves piaci részesedés. Európában a Ford volt az 1. számú haszongépjármű-márka (mind szeptemberben, mind pedig az első háromnegyed évben), és továbbra is második helyen áll az európai összesített gépjárműpiaci és személyautó-piaci értékesítésben.

“Vásárlóinknak nem csupán az iparág legfrissebb és legszélesebb járműkínálatát nyújtjuk, hanem a technológiai opciók gazdag választékát is, például az üzemanyag-takarékos EcoBoost benzinmotorokat,” nyilatkozta Roelant de Waard, a Ford Európa marketingért, értékesítésért és szolgáltatásokért felelős alelnöke. „Ma már az eladott autók egynegyedét EcoBoost közvetlen befecskendezésű benzinmotor hajtja, és egyötödükben a többszörösen díjnyertes 1,0 literes EcoBoost erőforrás működik.”

Szeptemberben és az év első kilenc hónapjában a Ford személygépkocsi-értékesítési eredményeinek 73 százalékát tette ki a magasabb értékű és flottaszegmensben elért értékesítés – ez 1, illetve 3 százalékponttal múlja felül az iparág átlagos eredményét.

A Ford adatai szerint erős kereslet mutatkozik a gazdagabban felszerelt modellváltozatok (például a Titanium kivitel) iránt.

Személygépjármű-értékesítés

A Ford lendületének hajtóereje a vállalat termékkínálata iránti növekvő kereslet, amit érezhetően fokozott az új modellek bemutatása.

Európában eddig közel 10.000 vásárló rendelte meg a vadonatúj Mustangot, ami a modell 51 éves története során idén nyáron jelent meg először a kontinens piacain.

A vadonatúj Mondeo eladásai 45 százalékkal nőttek a tavaly szeptemberi eredményhez képest, és 60 százalékkal a tavalyi év azonos időszakéhoz képest. Az új Focus rendelésállománya szeptemberben közel 37 százalékkal gyarapodott. A Jato Dynamics kimutatása szerint 2015 első nyolc hónapjában a Fiesta volt az európai piac legnagyobb darabszámban értékesített kisautója.

A Ford SUV-kínálata is hozzájárult a márka erősödéséhez. A Kuga szeptemberi és első háromnegyed éves eladásai a legjobb értéket mutatták azóta, hogy a modell első generációja 2008-ban megjelent. Az EcoSport kompakt SUV szeptemberi értékesítése megduplázódott a tavaly szeptemberi eredményhez képest.

Haszongépjármű-értékesítés

Szeptemberben és az év első háromnegyed évében egyaránt a Ford állt a haszongépjármű-értékesítések élén, mivel a vásárlók egyre élénkebben érdeklődnek a teljes egészében megújult és kibővített Transit-család (amelynek tagjai közt megtalálható a Transit, a Transit Custom, a Transit Connect és Transit Courier), valamint a Ranger pick-up iránt. A vállalat haszongépjármű-értékesítési eredménye 26 százalékkal nőtt az első háromnegyed évben. A Ford piaci részesedése a haszongépjárművek piacán 1,5 százalékponttal, 12,8 százalékra nőtt az első kilenc hónapban – ez majdnem húsz éve a legjobb eredménynek számít. A Transit rendelési állománya 25 százalékkal gyarapodott szeptemberben.

A Ranger pick-up iránti kereslet 17 százalékkal nőtt szeptemberben, így mind a modell szeptemberi, mind pedig első háromnegyed éves értékesítése erősebb volt, mint a jármű 1999-es bemutatása óta valaha: a Ranger rendelésállománya 73 százalékkal gyarapodott szeptemberben. A legfrissebb adatok alapján az év első hét hónapjában a Ranger áll az európai pickup-piac élén.

A Ford eredményei Magyarországon

A Ford Magyarország az idei év első kilenc hónapjában 12,2 százalékra növelte részesedését a teljes járműpiacon. Ezzel az eredménnyel a magyar importőr Európában a második legnagyobb piacrészesedést produkáló piac az összesített járműértékesítés tekintetében.

Piaci eredmények

A Ford számos európai piacon erős szeptembert és ugyancsak erős első háromnegyed évet zárt.

Szeptemberben és az év első kilenc hónapjában a Ford piacvezető volt az Egyesült Királyság összesített gépjármű-piacán, szeptemberben Írországban és az első háromnegyed évben Magyarországon, és 20-ból 12 hagyományos európai piacán növelte piaci részesedését: Magyarországon, Németországban, Spanyolországban, Franciaországban, Olaszországban, Portugáliában, Hollandiában, Belgiumban, Svájcban, Svédországban, Norvégiában, Írországban és Lengyelországban, valamint török leányvállalatánál, a Ford Otosannál.

Új modellek bejelentése

A nemrégiben megrendezett 2015-ös Frankfurti Autószalonon a Ford megerősítette, hogy a következő három év során öt vadonatúj, illetve jelentős mértékben felfrissített modellt vezet be az európai SUV- és crossover-piacon; a sort az Edge nagyméretű SUV nyitja meg jövő év elején.

* A Ford Európa jelentése szerint a vállalat a 20 legfontosabb európai piacon folytat kereskedelmi tevékenységet Nemzeti Márkaimportőrökön keresztül. A vállalat 20 legfontosabb európai piaca Ausztria, Belgium, Nagy-Britannia, Csehország, Dánia, Finnország, Franciaország, Németország, Görögország, Magyarország, Írország, Olaszország, Hollandia, Norvégia, Lengyelország, Portugália, Spanyolország, Románia, Svédország és Svájc

A Ford Motor Company globális autóipari és mobilitási vállalat, amelynek központja a Michigan állambeli Dearborn. Az összesen mintegy 203.000 alkalmazottat foglalkoztató, világszerte 67 gyártóüzemet működtető vállalat alaptevékenysége a Ford személyautók, haszongépjárművek, SUV-ok és elektromos hajtású autók, valamint a Lincoln luxusautók gyártása, értékesítése, finanszírozása és a velük kapcsolatos szolgáltatások biztosítása. Ugyanakkor a Ford lendületesen dolgozik az új lehetőségek kiaknázásán is a Ford Intelligens Mobilitás terv alapján, aminek célja, hogy piacvezetővé tegye a vállalatot a konnektivitás, a mobilitás, az önállóan működő autók, a vásárlói élmény és az adatfeldolgozás területén. A vállalat a Ford Motor Credit Company révén pénzügyi szolgáltatásokat is nyújt. Amennyiben több információra van szüksége a Ford termékeiről vagy a Ford Motor Credit Company szolgáltatásairól, kérjük, keresse fel a www.corporate.ford.com vagy a www.ford.hu honlapot